Diksiyon Dersleri

Diksiyon Dersleri

Doğru, güzel ve etkili konuşabilmek, kendimizi doğru ifade edebilmek, neyi, ne zaman, nerede, nasıl söyleyeceğimizi bilmek başarılı bir iletişim kurmamızı sağlar.

Çoğumuz konuşurken heyecanlanma, sesimizin titremesi, terleme, düşüncelerimizi ifade edememe, akıcı ve etkili konuşamama beden dilimize hâkim olamama gibi sorunlar yaşarız. Oysa güzel konuşabilmek doğuştan kazanılan bir yetenek değildir, isteyen herkes bu yeteneğe sahip olabilir.

Diksiyonun çeşitli bölümleri vardır: heceleri belirtme, telaffuz, noktalama, ses perdesini ayarlama, inşat. Bazen ton ve tarz bakımından suniliğe kaçan, bazen günlük konuşma diline, gerçek söyleyişe yaklaşan diksiyon, edebiyat ve tiyatro anlayışıyla bağlantılı olarak gelişmiştir.

Sesimizin niteliği hakkında bilgi sahibi olabilmek için kimi basit paragrafları yüksek sesle birçok kez okumak yararlıdır. Böylelikle, sesimizin başkaları üzerinde bırakabileceği etkileri ve kusurlarımızı öğrendikten sonra sesin sıkı bir çalışmayla az çok eğitilebilmesi mümkündür. Ses, insanın kişiliğini yansıtır. Gözlem yeteneği güçlü bir kimse, her hangi biri ile birkaç dakikalık konuşma sırasında, onun hangi özellikte bir insan olduğu hakkında genel yargıya varabilir. Bu alanda başarılı olabilmek için aşağıda belirtilen iyi bir konuşma sesinin niteliklerini bilmek gerekir.

Boğumlama, hecelerin iyi anlaşılacak şekilde bir araya getirilmesidir. Birçok kimse konuşurken dudaklarını iyi hareket ettirmez. Bu tür konuşanlarda yani dudak tembelliğine sahip kişilerin konuşmasının anlaşılması güçtür.

İyi, doğru ve güzel bir sese sahip olmak için ilk adım doğru telaffuz edebilmektir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatımız da kendimizi iyi ifade etmek, yaptığımız işi karşımızdakine doğru anlatabilmek başarımızı her zaman arttırır. Hepimiz sözümüzü geçirmek, karşımızdakine kendimizi dinletebilmek, ikna ettirmek isteriz. Bir şeyi başarmanın en iyi yolu, doğru ve etkili iletişim kurabilmektir.

Vücut dilini; göz hareketleri, oturma pozisyonları ve yüz ifadeleri gibi birçok parçaya ayırabiliriz. Konuşma dışı iletişim unsurlarını yorumlarken ilk görünüşü destekleyen kanıtlar aranmalıdır ve kültürel farklılıklar da hesaba katılmalıdır. Örneğin bazı kültürlerde, başka yöne bakmak ve karşıdaki kişiden bakışlarımızı kaçırmak saygısızlık olarak düşünülür ya da o kişinin dürüstlüğünden şüphe edilmesine yol açar. Bunun tam aksine, bazı kültürlerde ise, insanın karşısındaki kişiye olan saygısından dolayı bakışlarını kaçırdığı düşünülür.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Diksiyon eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık