Diksiyon Hakkında Bilgi

Diksiyon Hakkında Bilgi

Yeterli solunum desteği sağlamadan konuşmak boyundaki ve ses tellerini kontrol eden kaslara ilave yük getirir ve sesin etkinliğini azaltır. Konuşma sırasında bir nefeste gerektiğinden fazla kelime söylemeye çalışmak zararlıdır. Bu nedenle konuşma sırasında cümleleri bölmeye, önemli kelimelerden önce duraklamaya, yazılı metinleri okurken virgüllerde yeni bir nefes almaya özen göstermek gereklidir.

İnsan yaşantısı birbirini anlamayla ve anlamamayla geçer. Bu bağlamda konuşulan dilin önemi belirmeye başlar. İnsan konuşarak anlaşan bir varlık olması sebebiyle konuşmasında hemen hemen kendisini iyi ve kötü yanlarıyla ele verir. Gözlem gücüne sahip olan insanlar bir insanı konuşmasından tahlil edebilir. Tecrübeleri, kültürü ve daha birçok önemli konu konuşmadan anlaşılabilir. Kendini daha iyi ifade edebilen insan daha düzgün ve daha başarılı bir hayat sürer. Böylece diksiyonun önemi insan yaşantısında özel hayatından iş hayatına her alanda ve her anda belirginleşir.
Duygu ve düşüncelerin doğru ve etkileyici biçimde aktarılmasının sağlanması için; vurgu, tonlama ve doğru sesletim yoluyla, konuşmayı bozan etmenleri ortadan kaldırmak, insan ilişkilerinde en önemli iletişim aracı olan etkili konuşma ve anlatım zenginliğinin yollarını açmaktır. Bu eğitim süreci grup eğitimi olarak uygulanabildiği gibi, özel durumlarda bire bir eğitim de verilmektedir.

İnsan düşünmeyi konuşmayı yazmayı ve kendini ifade edebilmeyi de öğrenerek geliştirir. Öğrenmek ve kendini geliştirmek yaşamı kolaylaştıran, renklendiren, biçimlendirilen enerjilerdir. Bütün bunların temelinde dil vardır. Dilimiz hem konuşmamızı sağlar. Hem de yazmamıza olanak sağlar. Bu bağlamda yazı dili ile konuşma dili arasında çok önemli farklar vardır diyebiliriz. Bu farkı oluşturan en büyük özellik sahip olduğumuz beynimizdir. Kişiler anlaşma ihtiyacı duyduklarından dolayı ilk öncelikle beden dillerini kullanmaya başlamışlardır. İlerleyen zamanlarda ise konuşarak anlaşma yolunda ilerlemişlerdir. İnsanlar yazmadan önce seslerini kullanmış ve konuşmayı hayatlarının içerisine almışlardır. Bilgi dağarcığımızı ne kadar çok genişletirsek Kelime zenginliğimiz artmış olur ve dilin zenginliği de artar. Dil ne kadar zenginse kelime sayısı o kadar fazladır diyebiliriz. Bu kelimeleri dilbilgisi kurallarına uygun doğru ifade edilebilmesi, düşüncenin bir mantık çerçevesinde anlatılmasını sağlar. Neyi nasıl söylediğimiz bu bağlamda çok önemlidir.



Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Diksiyon eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık