İzmir Diksiyon Kursları

İzmir Diksiyon Kursları


Bir düşüncenin, duygunun, sözcüklerle bir disiplin içerisinde anlamlı bir bütün oluşturacak biçimde ifade edilmesine sözlü kompozisyon denir. Sözlü kompozisyonun amacı, bireye  isteğini, düşüncesini açık, net ve doğru olarak ifade yeteneği kazandırmaktır.

Söz, yazıdan daha etkili ve daha kolay olduğu için sözlü kompozisyonun temelini oluşturan, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden biri olan konuşmanın usulüne göre yapılması her alanda başarılı olmanın sebebidir.
Başarılı yöneticiler, liderler gibi toplum içinde saygın bir yer kazanmış olan bireylerin ayırıcı özelliklerinden biri de güzel ve etkili konuşmaya sahip olmalarıdır. Böyle bireyler düşüncelerini  aktarırken konuşma sanatını iyi kullandıkları için kendilerini dinletmesini bilirler.

 Konuşma sanatının inceliklerini bilmeyen birisi ne kadar akıllı, düşüncesi ne kadar değerli olursa olsun, kendisini dinletemez, etrafındakileri kendinden uzaklaştırır. "Sözü altın olanların susması intihardır." İfadesi konuşmanın önemini ortaya koyan özlü sözlerdendir.
Konuşma yapılırken;
cümleler düzgün olmalı, cümle yanlışı yapılmamalı, anlatım bozukluğu olan uzun cümleler yerine doğru ve kısa cümleler kurulmalıdır.

 Konuşmada doğrunun yanında güzel anlatım da ihmal edilmemelidir. Çünkü aynı doğruyu farklı bireylere anlattığında inandırma ve konuşmayı dinletme başarısının farklı olması bundandır. benzetmeler, mecazlar, eşsesli kelimeler, imâlar, tezatlar, tekrarlar, buluşlar, abartmalar, kişileştirmeler, yakın anlamlar, paralellikler, ünlemler, hitaplar, beyitler, fıkralar gibi çeşitli söz ve anlam ustalıkları yerinde ve zamanında kullanılmalıdır.

Konuşmacı inandırıcı olmalıdır. O halde konuştuğuna önce kendisinin inandığını ispat eden bir üslup ve tavır ortaya konmalıdır

Konuşmada mimik ve jestlerden; sözün ve fikrin âhengine uygun bir şekilde ve ölçülü ve bilinçli olarak yararlanılmalıdır.
El-kol hareketlerimiz, yüz ifademiz bizim anlattığımızdan farklı bir mesaj vermemelidir. Ses kadar, vücudun da canlı olması gerekir. Bezgin, isteksiz, bir an önce bitse yönünde tavırlar takınmak dinleyenleri olumsuz etkiler. Buna karşılık bakışlarımızla dahi ifade etmek dinleyenlerin ilgisini çeker.

Konuşma tek bir noktadaki dinleyicilere yapılmamalı, bakışlarımız dinleyenlerin hepsini kapsamalı,  tüm mekana hitap edilmelidir.

Konuşmanın uzunluğu da dikkatin sağlanması ve konunun kavranması açısından çok önemlidir. Ne doyurmayan bir kısalıkta, ne de sabır taşıracak uzunlukta olmalıdır.

Konuşma yapılırken dinleyenlerin yüz ve beden  ifadeleri  de  gözlemlenmelidir.  Yapılacak konuşmanın  dozu  dinleyenlerin  tepkilerine  göre ayarlanmalıdır.

Dinleyiciler, âdeta bitir de gidelim diye yalvaran gözlerle size bakmaya başlamışlarsa sözü fazla uzatmadan konuşmayı toparlamakta fayda vardır. Dinleyenlerin bakışlarından, yapılan bu konuşmadan haz aldıkları anlaşılıyorsa konuşma aynı canlılıkta örneklerle biraz daha genişletilebilir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Diksiyon eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

İzmir Diksiyon, diksiyon İzmir, İzmir diksiyon kursu, diksiyon Eğitimi İzmir, konuşma Teknikleri İzmir, İzmir diksiyon Sertifika, diksiyon Eğitmeni İzmir, diksiyon Egzersizleri İzmir ve diksiyon Teknikleriyle ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirisiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık