Etkili İletişim

Benli Cümleler

Benli Cümleler

Benli Cümleler "Hiçbir zaman eve zamanında gelmiyorsun! Sana göre her şey senin programın dahilinde gitmeli, fakat ailenin geri kalanı senin için bekleyemez! Neden daha düşünceli olamıyorsan?!" akşam yemeğine geç gelen on dört yaşındaki oğlu lan'la didişmekten hasta olmuş ve yorgun düşmüştü. Ne kadar sık şikayet ettiğinin bir önemi yok, oğlu çok az vaktinde geliyordu ve tartışma genellikle böyle şurup gidiyordu. Ne söylediğiniz, nasıl söylediğiniz kadar çok önemlidir. Gereksiz gerilimi ve boş tartışmaları azaltmak istiyorsanız, "senli cümleler" yerine Devamını Oku »

Hayır Demek Hakkında

Hayır Demek Hakkında

"Hayır" Demek Hakkında Roland kendini, "kimse" olarak hissetmiyor; ona göre o ve Alvin arkadaştılar, Alvin'in belki geçerli nedenleri olabilir, ama Roland'la olan arkadaşlığına değer verseydi, onunla açık bir iletişim kurması gerekirdi. Bize terapiye gelen pek çok insan, günlük bir ilke olarak ve keyfi bir şekilde "hayır" demenin olumsuz sonuçlarına neden olurlar. Bir şey istendiğinde, makul bir ricada bulunulduğunda (belki küçük bir iyilik istendiğinde) "hayır" diye cevapladığınız bir zamanı hatırlıyor musunuz? Devamını Oku »

İletişimin Unsurları Nelerdir

İletişimin Unsurları Nelerdir

İletişimin Unsurları Nelerdir "Bekleme saatleri boyunca diğer insanlarla birlikte olduğumuz sürece iletişim asla durmaz: Söylediğimizve oluşturduğumuz her şey önemli bilgi iletimleridir. karnesindeki zayıf notlar beni endişelendriyor" diyorsa Biliy'nin, okul performansını tartışmak için güçlü bir arzusu olduğunu ima ediyordur. Gazete okumaya devam ediyorsa. o da aynı güçlülükle tartışma isteği olmadığını vurguluyordur. Pek çok insan, yanlış zamanlarda problemleri tartışmaya çabalarlar. "Benim karını genelde, ben tam televizyon seyretmeye dalmışken kalp-kalbe tartışması yapmak ister.", "Kocamın benimle konuşmaya çalıştığı zamanlar, benim iş ortaklarımla telefon görüşmesi yaptığım sıralarda oluyor." Devamını Oku »

Etkili İletişim Nedir?

Etkili İletişim Nedir?

Etkili İletişim Nedir? Herkes öyle ya da böyle iletişim kurar, fakat çok az insan gerçekten etkili iletişimin ustalığına sahiptir. İletişim kopuklukları çok sık olur ve genellikle geniş ölçüde sosyal problemlere götürür; incinmiş duygular, boşanma, öfke ve hatta şiddet. İletişim, hem mesaj gönderme hem de mesaj alma sürecin! kapsar. Etkili iletişimdeki başarısızlık birinde ya da her ikisinde oluşan problemden kaynaklanır. Etkili açıklayıcı iletişim, birkaç yol gösterici cümleyle başarılabilir:

Devamını Oku »

Hareketler, Sözlerden Daha Yüksek Sesle Konuşur

Hareketler, Sözlerden Daha Yüksek Sesle Konuşur

Hareketler, Sözlerden Daha Yüksek Sesle Konuşur Birçok insan düşündüğümüz, tasarladığımız ya da hissettiğimiz ne varsa, yaptıklarımız kadar önemlidir düşüncesine yanlış bir şekilde inanmaktadırlar. Gerçek şu ki; "hareketler kelimelerden daha yüksek sesle konuşur. Eylem gerçekten, düşüncelerden daha önemlidir. Diğer insanlarla empati kurarken bile, asla onların düşüncelerini, tasarımlarım ya da duygusal deneyimlerin! gerçekten bilemeyiz. Başkaları hakkında oluşturduğumuz fikirler veya yaptığımız yargılamalar sadece onların geçmiş başarıları, ne yaptıkları ve ne yapmadıkları ile ilgilidir, Keza, siz içinizdeki düşünce, duygu ve güdüleri bilirsiniz, ama diğer insanların sizin hakkınızda görüş bildirirken gördükleri şey sizin davranışlarınızdır. Ve yapmak iç...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık