Etkili İletişim

Kişisel Gelişim(Doğru Yer Ve Doğru Zamanda Doğru İletişim)

Kişisel Gelişim(Doğru Yer ve Doğru Zamanda Doğru İletişim)

Bireyler arası iletişim, kişilerin birbirlerine gönderdiği, belli anlamları olan sözel ve sözel olmayan (yüz, göz, beden hareketleri...) semboller olarak ifade edilebilir. Duygularımızı, düşüncelerimizi, beklentilerimizi, kişi ya da kişilere karşılıklı olarak ilettiğimizde iletişim sağlanmış olur. Literatürlerde iletişim, kaynak, mesaj, alıcı, kanal ve geri bildirim gibi öğelere ayrılır. Burada kaynak biz, mesaj karşı tarafa göndermek istenilen bilgi, alıcı mesaj göndermek istenilen kişi veya kişiler, kanal ise alıcıya göndermek istenilen mesajı ulaştıran araçlardır. Geri bildirim ise, mesajın alıcıya ne derece ulaştığının belirlenmesine yarar. Eğer mesaj, alıcıya arzulanan şekliyle ulaşmamışsa, tek yönlü iletişimden söz edilir. ((Kişisel Gelişim, Doğru Yer ve Doğru Zamanda Doğru İletişim İletişim)) İnsanlarla yapılan iyi bir iletişim, çatışmaları, yanlış anlaşılmaları en aza indirgeyecek...Devamını Oku »

Evlilik Oyunu(İletişimi Sürekli Tutmak)

Evlilik Oyunu(İletişimi Sürekli Tutmak)

Ailede iletişimin devamı neden çok önemlidir? İletişimin devamı için emek vermek gerekir mi? Etrafımdaki insanların evliliklerinde hep iletişim kopuklukları vardı. Ben bunu yaşamak istemiyordum. Bu nedenle eşime iletişimle ilgili çok soru sordum. Eşim tam bir iletişimci olmalı ve ben onunla her şeyi konuşabilmeliydim. Kemal Bey şunları söyledi: "Ben konuşkan biriyim, siz de kendinizi ifade edebilen bir insansınız. Bu konuda hiçbir sorun yaşamayacağız." demişti. Aynen öyle oldu. Her şeyi konuşarak hallediyoruz. Tabii ki hayatın içinde her şey olabiliyor; fakat sorunlara anında çözüm üretiyoruz. Sorunlarla karşılaştığımız an çözümü üretip konuyu kapatıyoruz. Sorunları günlere taşımadığımız için de pozitif iletişim devam ediyor. Çiftler arasında iletişim olmayınca sıradan bir konuşma dahi kavgaya dönüşüyor ve iletişim kopuyor. Orada suçlamalar ve incitmeler başlıyor. İletişim kurarken en çok dikkat edilmesi gereken nokta emek verilmesi...(evlilik oyunu, mutlu evlilik, iletişimi sürekli tu...Devamını Oku »

Evlilik Oyunu(Ailenizle İletişim)

Evlilik Oyunu(Ailenizle İletişim)

Yetiştiğiniz ailenin yeri, kuracağınız yeni yuvanın neresinde olmalı? Ailemiz çok önemli, anne-baba ve kardeşlerimizle bir bütünüz. Ancak evlendiğimizde ailemizden ayrılır, yeni bir yuva kurarız. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya başlarız. Kendi bireysel yuvamızda 'asıl biz'i yaşarız. Ailemizin evinde yaşarken tek sorumluluğumuz evlilik rolünün gereklerini yerine getirmek iken yeni bir yuva kurduğumuzda, beyefendi evin reisidir, bir eştir, çocuklar varsa babadır, hanım ise kendisine ait bir yuvanın idaresinden sorumludur ve annedir. Bu nedenle, önceliklerimizi yeni yuvamız üzerine yoğunlaştırmalıyız.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, ailenizle iletişim) Ama beyefendi ailesini kendi yuvasının önünde tutarsa eşler mutsuz olur, hanım kendini hiçe sayılmış ve değersiz hisseder. Bu aşamadan sonra kendine sürekli "Eşim benimle mi evli yoksa annesiyle mi?" diye sormaya başlar. Ailenin yerini belirlemek konusunda erkeğe önemli bir görev düşüyor. Kendi ailesi kapının dışında kalmalı. Belki kapıs...Devamını Oku »

Evlilik Oyunu(Annenizle İletişim)

Evlilik Oyunu(Annenizle İletişim)

Annenizle diyaloğunuz nasıldır? Onun sözünü dinler misiniz? Annelerimiz bizi dünyaya getiren, çok değerli, çok özel ve güzel insanlar. Fakat çocuğunu ilerideki hayatının sigortası olarak gören anne, ona çok yanlış programlar verebiliyor. Bilhassa erkek çocuklara; "Sen bir gün evleneceksin, evin olacak ve sen bizi artık görmeyeceksin. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Ben senin annenim, sen bana bakacaksın, her şeyimle ilgileneceksin, bak hakkımı helal etmem. O zaman da cehenneme gidersin." gibi yanlış yönlendirmeler yapılabiliyor.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, annenizle iletişim) Maalesef anneler farkında olmadan, çocuklarını bu şekilde programlıyorlar. Toplumuzda, annesinin sözünden çıkmayan, anne kontrolünde yaşayan o kadar çok erkek çocuğu var ki! Aynı durumda olan kız çocukları da var, ama erkek çocuklarının sayısı daha fazla. Ben bu tiplere, anne rahminden çıkamayan, 50-60 yaşına da gelse hala anne karnında yaşayan bireyler diyorum. Annemizi tabii ki sevecek, sayacağız ama dengeleri...Devamını Oku »

Cv / Özgeçmiş(Özgeçmişin Bölümleri (İletişim Bilgileri)

CV / Özgeçmiş(ÖZGEÇMİŞİN BÖLÜMLERİ (İletişim Bilgileri)

Bir özgeçmişte olmazsa olmaz bir bölümdür. Çünkü isim ile adres, telefon, e-mail gibi iletişim bilgilerini kapsar. Bu bölümü yazmadığınız taktirde, (ön mektup da göndermemişseniz) kendinizi hiç o işe başvurmamış sayın!. Biran için niteliklerinizin uygun görüldüğünü düşünsek bile ön görüşmeye nasıl çağrılacaksınız? Çok az da olsa bazı unutkan(!) adayların bu tür bir ha, taya düştüklerini gördüm... İletişim bilgileri genellikle sayfanın üst ortasına yazılır. İsmin büyük harflerle ve diğer iletişim bilgilerine nazaran daha büyük harf karakterleri ile yazılması, ilk bakışta göze çarpmasını sağlar. İletişim bilgilerinin sola yanaşık yazılması durumunda, özgeçmişiniz dosyalanınca okunması güç olabilir. İletişim bilgilerini özgeçmişinizin üst kısmının ortasına konulmuş bir kartvizitiniz olarak varsayın. Sizinle temasa geçilmesi gerektiğinde iletişim bilgilerinizin kolayca görülebilmesi gerekir. İlk önce yazılmasının nedeni de budur. Belirttiğiniz telefonlar, size iş saatinde ulaşılabilir tele...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık