Etkili İletişim

Meslek Rehberi(Medya Ve İletişim Sistemleri)

Meslek Rehberi(MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ)

Bölümün özelliği: Eleştirmenlik, araştırmacı-yazarlık, müşteri temsilciliği, medya işletmeciliği, senaristlik, yönetmenlik, insan kaynakları yöneticiliği alanlarında eğitim veriyor. Bölümün dersleri: Hukuk, Araştırma Yöntemleri, İşletme, Batı Kültürü, Sosyoloji. Aday hangi yapıda olmalı: İkna gücü olan, kendine güvenen, koşturmacı, düzenli yaşama pek fazla ihtiyaç duymayan, araştırıcı bir yapıda olmalı. Çalışma ve iş imkanları: TV'ler, radyolar, gazeteler, arşivler, reklam şirketleri, film yapımcılıkları, dergiler gibi iş yerlerinde çalışabilirler. Bulunduğu üniversiteler: İstanbul Bilgi Ü. (Burslu), İstanbul Ticaret Ü. (Burslu), İstanbul Ticaret Ü., İstanbul Bilgi Ü. -ALINTI- Meslek Rehberi(MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ) (meslekler, meslek, kız meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, sağlık meslek lisesi, mesleki yeterlilik, mesleki eğitim merkezi, meslek hastalıkları, mesleki gelişim, mesleki yeterlilik belgesi, anadolu meslek lisesi, meslek kursları, meslek edindirme, tekstil ...Devamını Oku »

Etkili İletişim

Etkili İletişim

50 ALTIN İLETİŞİM KURALI Karşılıklı konuşurken, telefon ederken, mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler... Her gün çok sayıda kişiyle değişik yollarla iletişim kuruyoruz. Kimileriyle karşılıklı konuşuyoruz, kimilerini telefonla arıyoruz, zaman zaman da mektup yazarak bağlantı sağlıyoruz. www.corlulions.com sitesinde, iletişim sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar uzun bir liste halinde yer alıyor. İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken ilkeler: 1. Karşınızdakini dinlemesini bilin. 2. Sabırlı olun. 3. Esnek olun. 4. Sizi dinleyenlerin anlayacağı sözcükler seçin. 5. İnsanların gönlünü almaktan korkmayın. 6. Sinirlerinize hakim olun. 7. Şaka yapacağınız zaman iyi düşünün. 8. Sorulara karşılık verin. 9. Konunuzu iyi bilin 10. Düşünmeden konuşmayın. 11. Sürekli dert yanan biri olmayın. 12. Karşınızdakilerin tepkilerine dikkat edin. 13. Kaybetme ihtimalini de göz önünde bulundurun. 14. Gereksiz eleştirilerden kaçının. 15. Görüşlerinizi başkalarına zorla kab...Devamını Oku »

Mutluluk Bilimi(Mutlulukta İletişim, Güdülenme Ve Başarının Rolü)

Mutluluk Bilimi(MUTLULUKTA İLETİŞİM, GÜDÜLENME VE BAŞARININ ROLÜ)

Mutluluk başkalarıyla paylaşılan, başkaları ile birlikte yaşanan bir duygulanma durumudur. Yapılan araştırmalar, insanların birbirlerini anlayıp sevebilmeleri için aralarında sağlıklı bir iletişimin olması gerektiğini ortaya koymuştur. Buna karşılık mutsuzluğun ve sevgisizliğin ilk nedeni olarak sağlıksız iletişim ileri sürülmüştür. İletişimin insanları anlamada, tanımada önemli bir araç olduğundan şimdi bunun tanımını yapalım. İnsan, bedensel, ruhsal ve toplumsal bir varlıktır. Yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için bu bütünlüğün tüm gereksinimleri doyurulmalıdır. Birçok insan içinse biyolojik gereksinimlerinden kaynaklanan davranışların engellenmesi ya da gerçekleşmesi bile insanın ruhsal ve toplumsal yönlerine bağlıdır. Beslenme, cinsellik gibi içgüdülerden, türlü türlü eğilimlerden doğan ve kişiyi eyleme sürükleyen gereksinimler, ancak ruhsal birikimlerle toplumsal nitelik kazanır. Toplum içinde yaşayan insanın beslenme, korunma, cinsellik gibi temel biyolojik gereksinmelerinde doyu...Devamını Oku »

Mutlu Evlilik( Evlilikte Etkili İletişim Oyunu)

Mutlu Evlilik( EVLİLİKTE ETKİLİ İLETİŞİM OYUNU)

EVLİLİKTE ETKİLİ İLETİŞİM OYUNU Bu oyunda çiftler birbirlerinden karşılıklı olarak 10 ayrı iş isteyecekler. Bu işin yapılışına bakarak, eşler birbirlerine sıfır ile on arasında yer alan bir puan vereceklerdir. EŞLERİN BİRBİRLERİNDEN İSTEYECEKLERİ ON İŞ: 1. Benim için bir sürpriz hazırla 2. Benim için bir kostüm seç 3. Benim için bir yemek yap 4. Benim için bir içki kokteyli hazırla 5. Bana masaj yap 6. Benim yıkanmama yardım et, sırtımı sabunla 7. Bana bir hikaye anlat 8. Bana bir saat seçtiğin kitabı oku 9. Bana sarıl 10. Bana bilardo öğret veya birlikte oynamaya gidelim Oyunun sonucunda puanı yüksek olan taraf eşinden üç istekte bulunacak, diğer eş bu üç istekten kendi seçtiği birini, çiftin birlikte kararlaştıracakları bir gün yerine getirecektir. Mutlu Evlilik( EVLİLİKTE ETKİLİ İLETİŞİM OYUNU) how to tell if wife has cheated cheat on wife married men datin...Devamını Oku »

Etkili İletişim (Uyum)

Etkili İletişim (UYUM)

Yakınlaşma ve uyum sağlama ilişkilerdeki ahengin temelleri Bir lokantada birbirlerine çok yakın oturup, birbirlerinin gözlerinin içine bakan ve başlan aynı açıda olan iki kişinin sevgili olduğunu herkes fark edebilir. Biri bardağını kaldırdığında, diğeri de aynı tarzda kaldım. Birbirlerine bakınca kendilerini aynada görmüş gibi olurlar ve bu Durum yalnızca beden dilleri için söz konusu değildir. Aynı tarzda, aynı tonda konuşurlar, aynı türde deyimler ve kelimeler kullanırlar. Nefes alıp verişleri bile aynıdır. Birbirleriyle aynı tempoda hareket ederler. Tam bir yakınlaşma içindedirler. İki kişi karşılıklı olarak ahenk, huzur ve emniyet duygusu içinde olduğunda yakınlaşma söz konusudur. Müzikal tınlamayla yakınlaşma arasında ilginç bir karşılaştırma yapılabilir. Diyapazonda bir notaya vurup, onu diğer bir diyapazonun yanına yaklaştırdığınızda, ikinci diyapazon ona hiç dokunmadığınız halde titreşmeye başlayacaktır. Açık, dürüst, güvenli, mutlu bir ilişkide olan insanlar arasında da işte ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık