Sorunlu Bir İlişkiye Nasıl Yardım Edilir Ve Daha İyisi Nasıl Yapılır?

Sorunlu Bir İlişkiye Nasıl Yardım Edilir Ve Daha İyisi Nasıl Yapılır?

Sorunlu Bir İlişkiye Nasıl Yardım Edilir Ve Daha İyisi Nasıl Yapılır?


Pratisyen psikologlar gibi, bize de ilişkide sıkıntılar yaşayan insanlar ya da bunun zorluğunu çeken çiftler gelir, Eski ilişkinizin izini sürmek veya hayatınızı sıkıntınızın olmadığı bir ilişkide devam ettirmek ister misiniz? Bu bölümde, yapabileceğiniz dört hareketi sizinle paylaşacağız. Burada, daha çok özelde, evliliklerle ilgileneceğiz, aynı metodlar herhangi bir ilişkide de başarılı bir şekilde kullanılabilir.   


Evlilik problemleri sık sık evlilikteki dostluğun azalmasından kaynaklanır. Elbette, çok fazla miktarda evlilik problemleri vardır ve yapılacak herhangi bir genelleme sınırlı olacaktır. Fakat eşler dostluklarını kaybettiklerinde, aşağı inen bir spiral gibi evlilikteki mutsuzluk artmaya başlar. Öyleyse, evliliğinizdeki dostluğu beslemek ve canlandırmak için ne yapılmalı?


• Eşinize sık sık komplimanlarda bulunun. Günde en az bir kez iltifatta bulunmayı alışkanlık edinin.


• Eşiniz sizi memnun eden bir şey yaptığında ne zaman otursa olsun- memnuniyetiniz! ifade edin.


• Düzenli olarak eşiniz için düşünceli bir şeyler yapma alışkanlığı kazanın.


• Karşılıklı olarak keyif alacağınız aktivitelere birlikte zaman ayırın.


Bu nezaket küçük olabilir, ama önemlidir; evin içinde fazladan ev işleri yapmak ya da bir demet çiçek veya pahalı olmayan hediyeler vermek gibi. Dostluğun ve mutlu bir evliliğin köşe taşı, birlikte iyi vakit geçirmektir.

 
ALINTI

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık