Felsefe

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Ejderhalar Ve Kaplanlar

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,  Ejderhalar VE Kaplanlar

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Ejderhalar VE Kaplanlar Kilometrelerce uzunluktaki ünlü Çin Şeddi, Çinliler için korunmanın ne kadar önemli olduğunu açıkça gösterir. Kadim Toprak Şekli Okulu'na göre, en iyi korunma, kaplanlardan ve ejderhalardan gelir. Bu, Batı mitolojisinin ateş püsküren ejderhaları değil, kadim feng shui ilminin yardımsever koruyucularıdır. Çinliler'in, chi'yi semavi ejderhanın kozmik soluğu olarak kabul ettiklerim hatırladığınızda, evlerinin yakınında neden bir ejderha bulunmasını istediklerim de anlarsınız. Elbette, kadim Çinliler için, söz konuşu ejderhalar ve kaplanlar, azami korunma ve iyi feng shui için yeğlenen ve belli bir biçimde yükselen tepeler ve dağlardı. Şekil Okulu'na göre, eviniz için mükemmel bir konum istiyorsanız, evin doğusu...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Evinizin Konumu)

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Evinizin Konumu)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Evinizin Konumu Chi'nin bedeninizde ve evinizdeki deveranı hayatınızda muazzam bir etki yapar. Chi her yerde mevcuttur ama akışına ve hızına bağlı olarak yararlı ya da zararlı biçimlerde var olabilir. Özgürce akan, engelsiz bir biçimde deveran eden chi olumlu bir etki yaparak, yolu üzerindeki her şeye yaşam enerjisi verir. Engellenmiş ve durgunlaşmış chi ya da çok hızlı akan chi sizin esenliğiniz üzerinde olumsuz bir etki yapabilir. îyi chi elde etmek ve onun akışım yönlendirmek, feng shui'nin hedefinin büyük bir kısmım oluşturur. îyi chi'yi nasıl çekeceğiniz! bir kez anladıktan sonra, onun akışım, yararlı ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak biçimlerde yönlendirebilirsiniz. Ve kötü chi'ye neyin neden olduğunu bildiğiniz zaman, sizi...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Sayılar )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Sayılar  )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Sayılar Doğu düşüncesine göre, tüm sayılar eşit yaratılmamıştır. Bazıları diğerlerinden çok daha uğurludur ve adreslerde, telefon numaralarında ve araba plakalarında bu sayılar ısrarla tercih edilir. 9, yerin ve göğün bütünlüğünü, faniliğim temsil eder. O tüm sayılar içinde en şanslı sayı olarak kabul edilir; bu, kısmen, onun görünüşteki mistik niteliklerine dayanır: 9'u herhangi bir tek haneli sayıyla çarptığınızda ve çıkan iki haneli sayıyı topladığınızda, yine 9 sayışım elde edersiniz. Örneğin, 2x9=18. 1+8 = 9. 7x9= 63. 6+3= 9. 9'un güney ile, yani feng shui'deki en uğurlu yönle ilişkili sayı olması da bir rastlantı değildir. Feng Shui uzmanı Lillian Too, Hong Konglu kodaman Dickson Poon'un öyküsünü anlatır. Bay Poo, 9'un özel n...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Beş Ana-Unsur)

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Beş Ana-Unsur)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Beş Ana-Unsur îyi feng shui yaratmanın ya da kötü feng shui'yi düzeltmenin en iyi yollarından biri, evinizde ve işyerinizde beş ana-unsuru akıllıca kullanmaktır. Bu beş ana-unsuru uygun pusula yönlerinde karıştırmak, ayırmak ve düzenlemek, evinizde feng shui ayarlaması yapmanın temel yöntemlerinden biridir. Bu ana-unsurlar ya yaratıcı ya da yıkıcı bir devre içinde etkileşirler, ve onların evinizde temsil ediliş tarzları çevrenizin hassas dengesini etkiler. Yaratıcı devre içinde, yanan odun (ağaç) ateşi besler; ateş, küllerinden toprak üretir; sonra, toprak maden cevheri oluşturarak metal yaratır; metal, yüzeyindeki buğulaşmadan su meydana getirir; ve su da bitkileri ve ağaçları yaratıp besler. Yıkıcı devre içinde...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Pusulanın Yönleri)

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Pusulanın Yönleri)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Pusulanın Yönleri Pusulanın sekiz yönü feng shui'nin temel unsurlarıdır. Bu yönleri, özelliklerim ve etki alanlarım öğrenerek, iyi feng shui yaratabilir ya da sakıncalı durumları düzeltecek uyumlu ayarlamalar yapabilirsiniz. Güney Çinliler, güney yönüne o kadar çok önem verirler ki onu, Batılılar'ın aksine, haritalarının tepesine koymuşlardır ve gemi seferlerinde de bu haritayı kullanırlar. (Bu yüzden, feng shui haritasmda da güney yönü haritanın tepesinde yer almaktadır.) Güney, sözcüğün her anlamıyla yüksek bir noktayı temsil eder: o, pusulanın tepesine hükmettiği gibi, ayrıca yılın "tam öğle vakti" olan yaz mevsimim de temsil eder. O en uğurlu ve hayırlı yöndür ve birçok olumlu çağrışıma, anlama sahiptir. En kolay şekilde yazın ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık