Felsefe

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,( Tarihçesi)

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,(  Tarihçesi)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Tarihçesi En az üç bin yıl önce, Güney Çinli çiftçiler, toprağa ve onu yöneten güçlere olan bağımlılıkları nedeniyle belli feng shui prensipleri geliştirdiler. Doğa ile uyum içinde yaşamanın hayatı çok daha kolaylaştırdığım gördüler ve çevrenin düzenim bozmanın felaketler getirdiğim acı biçimlerde öğrendiler. Nehir yataklarına yapılan evler sık sık sel felaketine uğrarken, tepeler kurulan evler sadece kötü doğa koşullarından korunmakla kalmıyor, saldırgan yağmacılara karşı da, düzlüklere kurulmuş kasabalara göre daha iyi savunma sağlıyordu. Böylece, yamaçlara kurulan evler daha çok istenir oldu. Kadim Çinliler, kuzeye bakan evlerin, Moğolistan'dan esen zararlı sarı kum fırtınalarının asıl yükünü çektiğini gördüler. Ayrıca, kuzeye bakan ev...Devamını Oku »

Feng Shui Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Nereden Kaynaklanmıştır,Nasıl İşler)

Feng Shui Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Nereden Kaynaklanmıştır,Nasıl İşler)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Nereden Kaynaklanmıştır, Nasıl İşler Feng shui bize, kader diye bilinen bu semavi satranç oyununda biraz avantaj kazanma şansı sunar. Geomansi adıyla da bilinen feng shui, insanın, kaderim iyi yönlendirmek amacıyla fiziksel çevresini düzenlemesini içeren kadim bir sanattır. Feng shui'nin hedefi, evinizin içindeki ve çevresindeki nesneleri uygun biçimde düzenleyerek, evrenin iki zıt fakat birbirini tamamlayan gücü, yin ve yang güçleri arasındaki dengeyi sağlamaktan daha aşağı bir şey değildir. Bu kitapta, kişisel çevrenizde denge ve uyum yaratmak için renklerin ve şekillerin yanı sıra, beş ana unsuru -toprak, su, ateş, metal ve ağacı- birbirleriyle kaynaştın? uyuşturmayı öğreneceksiniz. Feng shui'yi sanat ile bilim arasında bir geçi...Devamını Oku »

Kişisel/ Bireysel Gelişim (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

 KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng  Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui) Kadim yerleştirme sanatı Feng Shui'nin büyüleyici dünyasına hoşgeldiniz. Evrende ve doğada uyum ve dengenin sürdürülmeği feng shui'nin temel amacıdır. Bu uzun boylu bir düzen gibi görünebilir, ama o kesinlikle bizim kontrolümüzdedir; insanların çevreyle ilişkileri ve doğaya saygı göstermeleri feng shui açısından çok büyük bir önem taşır. İnsanlar, yerküre ve evren, bunların hepsi de kozmik enerji (chi) vasıtasıyla karşılıklı bir ilişki içindedir. Meseleyi çok basitçe koyarsak, hiçbir şey, bir başka şeye bağlı olmadan meydana gelmez. Bu yüzyıllar boyunca, Batı uygarlığının,"Geldim, gördüm, yendim," felsefesine karşıt bir biçimde Doğu'nun yolu olagelmiştir. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,) Feng shui aleminde, insanlığın ve dünyanın yaşadığı ıstıraplar ve felaketler biz insanların evrenin yasalarına saygı göstermememizin ve gezegenimizi koruyup gözetemememizin direkt son...Devamını Oku »

Kişisel/ Bireysel Gelişim (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng  Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir) Hiç, bir insanın evine girip de, birden kendinizi evinizdeymiş gibi hissettiğiniz oldu mu? Bu hoş atmosferi yaratan şey mobilyalar mıydı? Yoksa odanın şekli miydi? Belki de pencerelerden giren ışıktı. Belki ne olduğunu tam olarak kestirememiştiniz, ama oradaki her şey size doğru, olması gerektiği gibi gelmişti. Belki o evdeki "iyi titreşimleri," sıcak konukseverliği ya da konfor ile stil arasındaki kusursuz dengeyi hissetmiştiniz. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,) Büyük bir olasılıkla, hissettiğiniz şey iyi feng shui idi. ("fung shway" diye telaffuz edilir), îyi bir feng shui'ye sahip bir ev sükunet ve huzur yayar. Yapının şekli, içinin döşenişi ve -bunun sonucunda- orada yaşayanlar doğa ile uyum içindedirler. Bir evin yeri, içindeki eşya ve bu eşyanın yerleştirilişi ve her bir odada rengin kullanımı, tüm bu etkenler o ortamın denge...Devamını Oku »

Kişisel/ Bireysel Gelişim (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

 KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Felsefesi, Nereden Kaynaklanmıştır? Nasıl İşler) Feng shui bize, kader diye bilinen bu semavi satranç oyununda biraz avantaj kazanma şansı sunar. Geomansi adıyla da bilinen feng shui, insanın, kaderim iyi yönlendirmek amacıyla fiziksel çevresini düzenlemesini içeren kadim bir sanattır. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,) Feng shui'nin hedefi, evinizin içindeki ve çevresindeki nesneleri uygun biçimde düzenleyerek, evrenin iki zıt fakat birbirini tamamlayan gücü, yin ve yang güçleri arasındaki dengeyi sağlamaktan daha aşağı bir şey değildir. Bu yazıda kişisel çevrenizde denge ve uyum yaratmak için renklerin ve şekillerin yanı sıra, beş ana unsuru -toprak, su, ateş, metal ve ağacı- birbirleriyle kaynaştın? uyuşturmayı öğreneceksiniz. Feng shui'yi sanat ile bilim arasında bir geçiş olarak düşünün -kökleri çevrebilim, estetik bilimi, felsefe, astro...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık