KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

 KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Felsefesi, Nereden Kaynaklanmıştır? Nasıl İşler)

Feng shui bize, kader diye bilinen bu semavi satranç oyununda biraz avantaj kazanma şansı sunar. Geomansi adıyla da bilinen feng shui, insanın, kaderim iyi yönlendirmek amacıyla fiziksel çevresini düzenlemesini içeren kadim bir sanattır. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

Feng shui'nin hedefi, evinizin içindeki ve çevresindeki nesneleri uygun biçimde düzenleyerek, evrenin iki zıt fakat birbirini tamamlayan gücü, yin ve yang güçleri arasındaki dengeyi sağlamaktan daha aşağı bir şey değildir. Bu yazıda kişisel çevrenizde denge ve uyum yaratmak için renklerin ve şekillerin yanı sıra, beş ana unsuru -toprak, su, ateş, metal ve ağacı- birbirleriyle kaynaştın? uyuşturmayı öğreneceksiniz.

Feng shui'yi sanat ile bilim arasında bir geçiş olarak düşünün -kökleri çevrebilim, estetik bilimi, felsefe, astroloji ve iç mimaride bulunan bir geçiş. O rasyonel düşünce ve katı mantığın sınırlarım aşar, ama bununla birlikte, sağduyu ve bilimsel gözlemde sağlam bir biçimde köklenmiştir. San

Franciscolu iç mimar Joan Malter Osburn, olayı şu şekilde koymaktadır: "Bu bir yerde fiziksel olduğu gibi psikolojik olarak da kendini rahat hissetmektir. Güzel görünen ve işlevsel bir oda iyi feng shui'ye de sahip olacaktır."

Feng Shui, TARİHÇE

En az üç bin yıl önce, Güney Çinli çiftçiler, toprağa ve onu yöneten güçlere olan bağımlılıkları nedeniyle belli feng shui prensipleri geliştirdiler. Doğa ile uyum içinde yaşama- nın hayatı çok daha kolaylaştırdığım gördüler ve çevrenin düzenim bozmanın felaketler getirdiğim acı biçimlerde öğrendiler.

Nehir yataklarına yapılan evler sık sık sel felaketine uğrarken, tepeler kurulan evler sadece kötü doğa koşullarından korunmakla kalmıyor, saldırgan yağmacılara karşı da, düzlüklere kurulmuş kasabalara göre daha iyi savunma sağlıyordu. Böylece, yamaçlara kurulan evler daha çok istenir oldu. Kadim Çinliler, kuzeye bakan evlerin, Moğolistan' dan esen zararlı sarı kum fırtınalarının asıl yükünü çektiğini gördüler. Ayrıca, kuzeye bakan evler daha az konukseverdi, çünkü güneşin sıcaklığım azami hadde çıkarmak üze- re konumlandırılmamışlardı. Bunun sonucu olarak, güneye bakan evler uğurlu ve hayırlı kabul edilmeye başlandı, imparatorluk sarayları da daima feng shui prensiplerine uygun olarak, güneye bakacak şekilde inşa edildiklerinden, Çinliler 'in bu konuda, "Güneye bakmak imparator olmaktır," diye bir sözleri de vardır. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

Feng shui üstatları o devirde, çiftçilerin ve imparatorların dışında, ölenlerin aileleri tarafından mezar yerlerini saptamaları için de çağrılırlardı. Atalara saygı göstermek Çin kültürünün önemli bir parçası olduğundan, aile üyeleri için en iyi gömülme yerlerim bulmakta feng shui büyük bir önem taşıyordu. Bu, saygıyla gömülmüş ataların hala geride mücadele eden torunlarım daha iyi gözetecekleri inancından kaynaklanmaktaydı. Mutlu edilen atalar çocuklarına refah, onur, uzun ömür ve sağlıklı evlatlar gibi nimetler yağdıracaklarda

Kuzey Californialı bir muhasebeci olan Syivia, geniş yeni evlerine taşındıktan sonra depresyona girmiş ve kocasıyla kavga etmeye ve işinde başarısız olmaya başlamıştı. Sonunda, sorunu saptaması için bir feng shui danışmanı tuttu. Bu uzman, kuzeye-bakan bu yeni evin, kısmen, Syivia'nın ihtiyacı bulunduğundan daha az güneş ışığı sağladığı için onun açısından kötü bir feng shui'ye sahip olduğunu bildirdi.

Sonra feng shui uzmanı aynaları, kristal avizeleri ve stratejik olarak yerleştirilmiş lambaları kullanarak eve daha fazla ışık getirecek bazı çareler önerdi. Bu feng shui ayarlamaları sorunları düzeltmeye hem somut hem de sembolik bir yaklaşımı temsil ediyorlardı; çok ihtiyaç duyulan ışığın eklenmesi, Syivia 'nin bu yeni eve taşınmasından beri eksik olan gerçek ve mecazi sıcaklığı sağlamıştı.

Feng Shui, CHÎ

Çinliler bazen chi'ye (Japonlar "ki" derler) evrenin kozmik ejderha soluğu diye göndermede bulunsalar da, chi daha gerçekçi bir biçimde enerji anlamına gelir. Chi, yeri göğü dolaşan ve yaşam gücünü getiren görünmez enerji akışıdır. O feng shui'nin esas unsurudur. Nasıl bir evde yaşayanlar sürekli bir temiz hava akımından yararlanırlarsa, hiçbir şey, engelsizce akan yeterli chi mevcut olmadan serpilip gelişemez.

Feng shui uygulaması, bu yaşamsal gücü, onun bahşettiği olumlu etkileri azami hadde çıkarmak için kullanmayı içerir. Bu chi akışım güçlendirerek ve yönlendirerek kaderimizi etkileyebiliriz. Chi, doğayı yansıtacak biçimde, yumuşak kavisler çizerek aktığı zaman en iyi sonuçları doğurur; düz çizgiler ya da keskin kenarlar boyunca hızla geçtiğinde ise yararsız bir biçimde çok hızla akıp gidebilir ya da kolayca önü kesilebilir.

Doğal çevreyi yeniden biçimlendiren insan-yapısı binalar, örneğin, yollar, tüneller, mahalleler vs. chi'nin akışım ters bir biçimde etkileyerek sha denen kötü chi yaratabilirler. Dar geçitler ya da koridorlar chi'nin geride hiçbir yararlı etkisi kalmayacak biçimde hızla akıp geçmesine neden olarak sakıncalı bir enerji yaratabilirler. Chi, sivri ya da keskin köşelerden geçerken "zehirli oklar" yaratır ve bu oklar direkt olarak etkiledikleri açıda bulunan canlılar üzerinde zararlı etkiler yaparlar. Sha, sağlığın bozulmasına, aile içinde kavgalara, işle ilgili zorluklara, şanssızlıklara vb. yol açabilir. Eğer iyi chi kozmik soluk ise, sha'yı da kötü kozmik soluk olarak düşünebiliriz! (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

Çevremizdeki chi nasıl bizim şansımızı etkiliyor ve dünyamızı yönlendiriyorsa, insanda bulunan chi de bize yaşam verir. Bireylerde, chi'nin niteliği kişiliği, sağlığı ve canlılığı yönetir. Çinliler'in meditasyon, savaş sanatları ve (bedendeki chi'yi yeniden yönlendirmek için minik iğneleri kullanan) akupunktur gibi belli uygulamaları bu kişisel chi'yi düzeltip akışım güçlendirme yöntemleridir. Aslında, feng shui'ye "evlere uygulanan akupunktur" da denir.

Solunum yoluyla alıp verdiğimiz ve bedenimizi enerjilendiren yaşam gücü olan "prana"yı duymuşsunuzdur. Evinizi feng shui prensiplerine göre düzenlediğinizde, aynı şeyi yapmış olursunuz; yani, bu gücü olumlu bir yönde kanalize etmiş ve canlılık enerjisinin özgürce akmasım engelleyen şeyleri temizlemiş olursunuz.

însan bedeninde chi'nin akışının engellenmesi birçok rahatsızlığa ve hastalığa yol açabilir. Bunun etkileri bireyseldir; hastalanmanız, işinizde sorunlarla karşılaşmanız ya da ailenizle kavga etmeniz sizin kendi chi'nize bağlıdır. Evde chi'nin akışının engellenmesi, yani sha'nın ortaya çıkması ise ev balkının yaşamım olumsuz yönde etkileyerek, sağlık, meslek, mali durum, evlilik, aile ve arkadaşlarla ilişkiler ve çocuk doğurma konusunda sorunlar yaratabilir.

Siz uyurken chi'nin düzgün akıyor olması daha da önemlidir. Yatak odanız sakin ve huzurlu bir yer olmalıdır, ama eğer yatağınızın başı, oda kapısıyla aynı çizgide yer alıyorsa, chi odaya girdikten sonra engelsiz bir biçimde akmayacaktır. Böylece, uyurken, engellenmiş ve durgunlaşmış chi ile kuşatılırsınız ve sabahları uyandığınızda büyük bir olasılıkla kendinizi yorgun ve sersemlemiş hissedersiniz.

Bunlar feng shui'nin mistik ile mantıklı olanı kaynaştırmasının örnekleridir: yatağın yerleştirilmesiyle ilgili kurallar ilk bakışta garip ve gizemli görünseler de, bunlar, bir yatak odasının, o odada uyuyan kişinin sağlık, mutluluk ve genel esenliğine katkıda bulunacak biçimde düzenlenmesin! amaçlamaktadır. Sağlıklı, iyi dinlenmiş bir birey, dünya ile barış içinde olacak ve bunun sonucunda, doğal olarak daha etkili, başarılı ve refah içinde bir yaşam sürecektir. Böylece bu, bir odayı yeniden düzenleyerek hayatınızı nasıl değiştirebileceğinizin bir örneğidir. Benzer biçimde, eviniz! dekore ederken feng shui kurallarım gözetmeniz, her odada daha uyumlu ve estetik olarak daha hoş bir sonuç verecektir.

Feng Shui, YİN VE YANG

Yin ve yang denen zıt güçler evrenin temel bir olgusudur. Yin ve yang arasındaki ilişki de feng shui'de temel bir kavramdır. Yin dişi, yang erkektir. Yin karanlık, yang aydınlıktır. Yin pasif, yang aktiftir. Yin yerküre, ay, alıcılık, karanlık ve soğuktur. Yang ise ejderhadır -şiddetli, güçlü, sıcak, hareketli ve canlı olandır; o gökyüzünü ve güneşi temsil eder. Yin ölümdür, yang ise yaşam. Bu zıt güçler birbirlerine karşı "iyi" ya da "kötü" gibi bir saf tutmazlar. Daha çok, ,yin ve yang birbirlerini tamamlayıcıdırlar. Varoluşları birbirlerine bağlıdır -karanlık yoksa, aydınlık da olamaz, yaşam yoksa ölüm de olamaz. Evren bunlar arasında bir dengeyi gerektirir.

Yin ve yang'm karşılıklı etkileşimi dünyayı döndüren değişiklikleri yaratır; yaz kısa götürür, gece gündüze dönüşür. Ve biz bu güçleri feng shui ile dengeledikçe, çevremizde ne kadar iyi bir dengenin sağlandığına bağlı olarak, kötü -ya da iyi- şansın dönüp değiştiğim görürüz. Yin-yang sembolünün siyah bölümündeki beyaz nokta ve beyaz bölümündeki siyah nokta her niteliğin zıddından bir parçayı içinde taşıdığım hatırlatır.

Yin ve yang kavramlarım ve chi'yi birbirine bağlayan prensibe Tao denir; Tao, "yol" anlamına gelir. Taoculuk, sürekli olarak uyum ve dengenin aranmasıdır; her şeyde sadece doğru ölçüde yin ve yang'i birleştirmeye çalışmaktır. Zaten feng shui de özünde budur.

Feng shui'nin kökleri / Ching'm bilgeliğine de dayanır; bildiğiniz gibi / Ching bugün pratik ve mistik rehberlik bulmak için başvurulan kadim bir Çin uygulamasıdır. Taoculuk ve Konfüçyüscülük'den de daha önceye dayanan ve Çin felsefesinin temellerinden birini oluşturan I Ching, bir insanın şansındaki değişim ve akışın temel doğasını anlatır ve insanın kaderi ile doğal dünya arasındaki bağlantıyı vurgular. O, çevremizdeki her şeyin bizim kaderimiz üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu bildirir.

Feng Shui, BAGUA HARİTASI

Otuz dördüncü sayfada göreceğiniz feng shui haritası I Ching' den kaynaklanan Bagua haritasına dayanır. Bu harita, önümüzdeki bölümlerde evinizdeki feng shui uygulamasını anlatırken bizim rehberimiz olacaktır. Bagua'nın sekiz- gen şekli, yin/yang sembolünü içerir ve onun sekiz kenarı, pusuladaki sekiz ayn yönü temsil eder. Bu yönler, meslek, bilgi, sağlık, zenginlik, ün, evlilik, çocuklar ve bize yardım eden kimseler gibi temel yaşam alanlarım yönetir. Her bir pusula yönü, etki alanı içinde -renkler, mevsimler, sayılar ve hayvanlar gibi- diğer unsurları içerir. Siz bu farklı unsurları dengeli ve uyumlu bir biçimde düzenleyerek kaderiniz! yönlendirebilirsiniz.

Dört ana pusula yönü -güney, batı, kuzey ve doğu- beş ana-unsurdan dördüyle yakından ilişkilidir; bunlar sırasıyla ateş, metal, su ve ağaçtır. Beşinci unsur olan toprak ise bu haritanın ortasında yer alır. Tüm madde, bu ana-unsurların bileşiminden oluşur ve onlar birlikte asli yaşam gücünü, yani chi'yi oluştururlar.

Feng Shui, FENG SHUÎ'YÎ UYGULAMAYA BAŞLAMA

Feng shui'yi uygulamaya başlamadan önce, sadece evinize ve eşyamza değil; tüm yaşam koşullarınıza bakmanız ve kişisel ya da mesleki yaşamınızda ne' yönde ve niçin değişiklikler yaratmak istediğinizi saptamanız gerekir.

Önümüzdeki bölümlerde, evinizin değişik bölümleriyle ilgili feng shui uygulamalarım gözden geçirirken, bir yandan da bu hedefleriniz! saptamanız önemlidir. Sonra, chi'yi yaşamınıza azami derecede yararlı olacak biçimde ayarlamanıza yardımcı olmaları için uygun yönleri bulabilir, renkleri, ana unsurlan ve diğer vasıtaları kullanabilirsiniz. Bir feng shui çaresin! uygulamaya başlamadan önce sorununuzu ve hedefiniz! doğru bir biçimde saptamalısınız.

işte size bu konuda birkaç tavsiye:

• Kendinizi, mesleğiniz!, ailenizi, mali durumumnsu, hedefleriniz! -kısacası, yaşamınızın düzeltmek ya da değiştirmek istediğinizi tüm yönlerim- düşünün. (Bkz. 31. sayfadaki alıştırma.)

• Esnek olun. Bir durum için birden fazla feng shui çaresi bulunabilir ve bazı çareler diğerlerinden daha iyi ya da daha hızlı iş görebilir. Bu çarelerden birini uygulayın ve sonuçlarını bekleyîn -bu sonuç ne kadar süptil olursa olsun. Eğer arzuladığınız sonucu birkaç hafta içinde alamazsanız bir başka yöntemi uygulayın.

• Küçük değişikliklerin gücünü küçümsemeyin. Hedefinize ve üzerinde çalıştığınız odaya bağlı olarak, gerekli olan tek şey o odaya bir çiçek ya da bir ayna yerleştirmek, duvara belli bir resim asmak ya da bir masayı farklı bir köşeye çekmek olabilir.

•.. Gerçekçi olun. Feng shui'nin bir sihir olmadığım unutmayin. Süptil ayarlamalar yapıyor olacaksınız, dolayısıyla süptil sonuçlar beklemelisiniz.

• Açık fikirli olun. Sonuçları gözlerken, her gün saplantılı bir biçimde sonuç almayı beklemekten ya da diğer aşırı uca kayarak, alaycı bir biçimde hiçbir sonuç beklememekten kaçınmaya çalışın. Denge, feng shui'nin anahtarıdır.

Feng shui ile, insanın kaderini etkileyip değiştirme konusunda zaman içinde etkinliğim kanıtlamış yöntemleri kullandığınızı bilmek rahatlatıcı olabilir. Üç bin yıllık dikkatli bir gözlem sonucunda saptanmış bu yöntemler evinizi -ve yaşamınızı- düzenlemek için iyi bir temel olabilirler.

Feng Shui, ALIŞTIRMA

Feng shui'nin sizin için ne kadar iyi işleyeceği, sizin kişisel hedefleriniz üzerinde ne kadar dikkatle odaklandığımza bağlıdır. Şimdi lütfen aşağıdaki sorulara bir göz atıp, yanitlarınızı derin bir biçimde düşünün.

• Sabahtan yataktan dinlenmiş, tazelenmiş, güne başlamaya hazır bir biçimde mi kalkıyorsunuz?

• Ailenizde kronik sağlık sorunları yaşayan kimse var mı?

• Eşiniz ya da sevgilinizle ilişkiniz size tam bir doyum veriyor mu?

• Aile üyeleri sizin istediğiniz kadar iyi geçiniyorlar mı?

• Bir çocuk sahibi olmaya çalışıyor musunuz?

• îşiniz ya da mesleğiniz istediğiniz kadar iyi gelişiyor mu?

• Çalışma masanızın basma geçtiğinizde kendinizi verimli ve iyi iş görebilir hissediyor musunuz?

• Kazanmanız gerektiğim düşündüğünüz kadar çok para kazanıyor musunuz?

• Mali durumunuz üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak ister miydiniz?

• Yaşamınızda iyi arkadaşlar ve size yardımcı olan insanlar var mı?

• Arkadaşlarınız, meslektaşlarınız ve aile üyeleriniz sizin hakkınızda iyi şeyler düşünüyorlar mı?

Yaşamınızın hangi veçhesini değiştirmek ya da geliştirmek istediğinize karar verdikten sonra, artık evinizde ya da iş yerinizde bu yönleri saptayıp, size bu konuda en çok yardımcı olacak çareler ve güçlendirici unsurlar üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Her seferkide bir ya da iki konu üzerinde çalışmak çok daha iyidir.



DERLEYEN:ALINTIDIR


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(feng shui, feng shui dekorasyon, feng shui bedroom, feng shui tips, feng shui renkler, feng shui nedir, feng shui felsefesi, www feng shui com, www feng shui, feng sui)

dating for married cheat on husband want my wife to cheat
infidelity why wifes cheat read here
open link married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık