Felsefe Yolculuğu ( Felsefe Nedir'e Gerçekçi Yaklaşım )

Felsefe Yolculuğu ( Felsefe Nedir'e Gerçekçi Yaklaşım )



Felsefe Nedir'e Gerçekçi Yaklaşım

Halk dilinde, filozof denince, ya bulutlarda yaşayan bir kimse, ya her şeyi hoşgören, hiçbir şeye aldırmayan kimse akla gelir. Oysa tam aksine, filozof, bazı problemlere, kesin, açık cevaplar getirmek isteyen kişidir ve eğer felsefenin, evrenin problemlerine bir açıklama bulmak istediği dikkate alınırsa, elbette ki, filozofun pek çok şeyle uğraştığı ve, söylenenin aksine, çok şeye aldırdığı görülür.

Öyleyse, felsefeyi tanımlamak için, felsefenin, evreni, doğayı açıklamak istediğini, en genel sorunları incelediğini söyleyeceğiz.

Felsefenin teması göreceli olarak daha az gelen olan problemlerden oluşur. Toplum tarafından görülmeyen, ancak toplumda ve insanlık üzerinde etkisi olan sorun ya da sorular üzerinde durulur.

Felsefe bilimleri oluştururken, bilimlerin bir uzantısı durumundadır; bilimsel olguları tartışmaz fakat hala bilimsel anlamda kanıtlanmamış soru ya da düşünceleri bilimi baz aralarak bilimden destek alarak açıklar.

Örneğin tanrı olgusunu inceleyen bir felsefeci bilime başvurur; mantık silsilesi içerisinde bilimsel verileri kullanarak neticeye ulaşır. Neticeye ulaşamamış ise gelecek olan kuşağa kaldığı yeri (bayrağı) bırakır.

Bu bilim, biyoloji, fizik, kimya, matematik, geometri, tarih, coğrafya olabilir.

Felsefe hayat biçimi yaşam tarzı değil hayatı algılama ve yorumlama uğraşısıdır.


-ALINTI-


Derleyen:

Yusuf BAL



(Felsefe Yolculuğu, felsefe, filozof, felsefi, meditasyon, psikoloji, cakra, yoga)
how to tell if wife has cheated read here married men dating
married men cheat with men my boyfriend cheated on me quotes my wife cheated on me now what

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık