Beynimizin Kapasitesi

Beynimizin Kapasitesi

Beynimizin bütününü kullandığımızda neler yapabileceğimizi tam olarak bilmesek de, sandığımızdan çok daha fazlasını yapabilecek bir kapasiteye sahip olduğumuzu biliyoruz. Beynimiz inanılmaz bir işlem kapasitesine sahiptir. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yaşadığımız her şey, okuduklarımız, duyduklarımız, gördüklerimiz beynimizde kayıtlıdır. Bir odaya girdiğimizde aslında gördüğümüzü sandı-ğımızdan çok daha fazlasını görür ve kaydederiz. Bir ko-nuşmayı dinlerken, düşündüğümüzden çok daha fazla ayrıntının farkına varırız. Bunu siz de deneyebilirsiniz. Bir mekana girip şöyle bir dolandıktan sonra gözlerinizi kapatın. Orada gördüklerinizi zihninizde canlandırın. O ana kadar gördüğünüzün dahi farkında olmadığınız ayrıntıları yakalayacaksınız. Beynimizi bilinç ve bilinçaltı olmak üzere iki farklı açıdan değerlendirecek olursak; bilincimizin işlem kapasitesi 7 +/- 2 iken yani en az 5, en fazla 9 birimlik bir işlem yaparken, bilinçaltımızın işlem kapasitesi 2,5 ile 5 mil...Devamını Oku »

Hafıza Teknikleri Nedir

Hafıza Teknikleri Nedir

Hafıza Teknikleri Nedir? Bilinçaltının öğrenme ilkeleri doğrultusunda çok daha kısa sürede daha kalıcı öğrenmeyi ve zihnin çalışma ve algılama kapasitesini arttırmayı sağlayan bir eğitimdir. Hafıza teknikleri ise ders çalışmayı son derce keyifli ve eğlenceli hale getiren bir beceridir. Öğrenci bir kez çalıştığı konuyu zevk alarak çalışmakta ve defalarca çalışmasına gerek kalmadan kavrayabilmektedir. Yani hafıza teknikleri hem kısa sürede verimli öğrenmeyi sağlarken hem de öğrenci için psikolojik bir motivasyon kaynağıdır. Yıllardır süregelen araştırmalara rağmen, halen bey-nimizin gizemi tam olarak çözülmüş değil. Bilim adamları her gün bu konuda birçok teori ileri sürmekteler. Örneğin; okumayı gözümüzle değil de, beynimizde yaparsak, dakikada yüz bin kelime okuyacak bir kapasiteye sahip olduğumuz bunlardan biri. Ayrıca sürekli beynimizin yüzde kaçını kullandığı-mıza dair de birçok söylenti dolaşmakta ortal...Devamını Oku »

Hafıza Teknikleri

Hafıza Teknikleri

Binlerce insanın doldurdugu salonda bir kisi sahneye çıkıyor. O anda büyük bir alkıs tufanı kopuyor. Bu kisinin birazdan yapacagı gösteriyi siz dâhil, oradaki hiç kimse inanamıyor. Bu kisi ilk sıradaki insanlardan baslayarak herkesin adını ve soyadını soruyor. 15 dakika sonra 1000 kisinin adını aklına kodlamıs olarak kodladıgı isimleri geri söylemeyi basarıyor. Hayatınızın tüm alanlarında kullanabileceginiz böylesine güçlü bir hafızaya sahip olabilmek ister miydiniz? Kim istemez, degil mi? “Ama nerede, onlar sanslı insanlar benim ise hafızam çok zayıf” mı diyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Herkesin beynindeki nöron sayısı esittir. Knsan beyninin 1 milyar nörondan (sinir hücresinden)olustugu bilinmektedir. Bilgilerimizi bu nöronlara depolarız. 1 milyar nörona dünyada üretilmis tüm bilgileri depolayabilirsiniz. Bir tek kisinin kapasitesi buna yeter. Herkes dünyaya aynı sayıda nöron ile geldigine göre, bu kisi her hangi biri olabilir. Herkesin beynindeki nöron sayı...Devamını Oku »

Yukarı Çık