Güzel Konuşma

Konuşma Sanatı, Dinleyenlerin Kalbini Kazanmak

 KONUŞMA SANATI, Dinleyenlerin kalbini kazanmak

En mantıklı iddia bile, eğer dinleyenleri duygusal bir seviye ile ilişkilendirmiyorsa, insanları ikna edemez. Aslında, olgulara, rakamlara ve bir teklifin yararlarının mantıksal değerlerine kıyasla duygular insanların karar vermesinde daha gl rol oynarlar. Niin mi? İşte birka sebep: -İlgin hikayeler gibi duyguları harekete geiren sunumlar, istatistiklerden ya da gereklerden daha ilgin ve akılda kalıcıdır. -Mantıksal ağrılara kıyasla duygular ok daha hızlı biimde davranış değişikliklerine yol aar. Dinleyen, bir sunumun lehte ya da aleyhte olduğuna karar verirken, mantıksal olarak değerlendirmek yerine duygusal tepki verdiğinde, daha az aba sarf eder. -Duyguları harekete geiren anlatımlar sayesinde dinleyenler, konuşmacının ikna etme niyetini anlamazla...Devamını Oku »

Topluluk Karşısında Etkili Konuşma

Topluluk Karşısında Etkili Konuşma

Birçoğumuz topluluk önünde konuşmaktan nefret eder. Ancak biraz kendine güven ve konuya hakim olma mükemmel bir konuşma için yeterli. Birçok insan toplum önünde konuşma yapmamak için türlü türlü bahaneler uydurur. Ancak bir kere bu korkuyu aştıktan sonra göreceksiniz ki, küçük ya da büyük gruplar önüne yapılan güçlü konuşmalar size birçok iş fırsatı yaratacak, kariyerinizde önemli bir adım atmanıza neden olacaktır. Konuşma yaparak güvenilebilirliğinizin aniden arttığını hissedeceksiniz. Çünkü konuşma yaparken esasında, yeteneklerinizi, deneyimlerinizi ve kendinize güveninizi gösteriyorsunuz. Öncelikle hangi konularda konuşma yapabileceğinize karar vermelisiniz. İşte iki adımlık bir süreç: * Konuşmanıza başlık bulun. Herkes bir konuda uzmandır. Problem şu ki birçoğumuz yetenek...Devamını Oku »

Etkileyici Bir Konuşma Yapmak İster Misiniz?

Etkileyici Bir Konuşma Yapmak İster Misiniz?

Etkileyici Bir Konuşma Yapmak İster Misiniz? Belirsizlik yaratan kelimeler "Bilirsiniz" ya da “onun gibi bir şey” gibi sözler belirsizlik yaratıp sizi konuya hakim olmayan biri olarak gösterebilir. Aynı zamanda tecrübesiz ve konuşmayı bilmeyen biri gibi algılanırsınız. Karşınızdaki insan fikirlerinizi ciddiye almaz; çünkü onları anlatırken emin ve etkileyici bir konuşmayı beceremiyorsunuzdur. Konuşmadan önce birkaç saniye durup, söylemek istediklerinizi düşünürseniz, konuşmanın ortasında durup düşünme ihtiyacı duymazsınız. So...Devamını Oku »

İyi Konuşma Nasıl Yapılır

İyi Konuşma Nasıl Yapılır

İyi Konuşma Nasıl Yapılır Kürsüde ya da konferans masasında kolaylıkla ayırt edebilmek için notlan kartpostal büyüklüğünde ayrı renkte boş kağıda yazın. - Söze başlamadan bir saat önce notların hepsini bir kere daha okumanız, hitabetinizi güçlendirecektir. - Orta yükseklik ve şiddette bir sesle konuşmaya başlayın; sonra sesinizi gittikçe yükseltin. - Bakışın dinleyiciler üzerinde eşit dağılımı çok önemlidir. İnsanlar sizi dinlemek zorunda kalacaklardır. Hatta konuşmalarınızı tasdik edercesine baş sallayacaklar, bu da sizi moral bakımından canlı tutacaktır. - Çok çabuk nefes almanız ve ''nefes alma ile verme arasındaki geçişi farkettirmeyecek şekilde ayarlamanız dinleyiciyi size bağlayacaktır." - Cümle sonlarında sesinizi zayıflatmayın, ara sıra tonu biraz düşse bile bunu dengeleyin. ...Devamını Oku »

İyi Bir Konuşma İçin Ne Yapmalısınız?

İyi Bir Konuşma İçin Ne Yapmalısınız?

İyi Bir Konuşma İçin Ne Yapmalısınız? * Kürsüde ya da konferans masasında kolaylıkla ayırt edebilmek için notlan kartpostal büyüklüğünde ayrı renkte boş kağıda yazın. * Söze başlamadan bir saat önce notların hepsini bir kere daha okumanız, hitabetinizi güçlendirecektir. * Orta yükseklik ve şiddette bir sesle konuşmaya başlayın; sonra sesinizi gittikçe yükseltin. * Bakışın dinleyiciler üzerinde eşit dağılımı çok önemlidir. İnsanlar sizi dinlemek zorunda kalacaklardır. Hatta konuşmalarınızı tasdik edercesine baş sallayacaklar, bu da sizi moral bakımından canlı tutacaktır. * Çok çabuk nefes almanız ve ''nefes alma ile verme arasındaki geçişi fark ettirmeyecek şekilde ayarlamanız dinleyiciyi size bağlayacaktır. * Cümle sonla...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Yukarı Çık