Hafıza Eğitimi

Beyin Ve Hafıza (Hafızanızı Nasıl Geliştirebilirsiniz?)

BEYİN VE HAFIZA (HAFIZANIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ?)

HAFIZANIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ? 1.)Kendini vermeden yapılan tekrar bir işe yaramaz. 2.)Anlam ve bağlam iyi olmalı. 3.)Motivasyonu sağlayın. 4.) Bilgiye duyularınızı katın. 5 duyunuzu kullanmalısınız. Bilgiyi görebilir, ona dokunabilir, onu seslendirebilirsiniz. 5.) Bilgiyi abartın. Abartılan bilgilerin hafızada kalma şansı daha yüksektir. 6.) Duyuları filme çevirin Bilgiye duyularınızı kattıktan sonra oluşan görüntüyü filme çevirebilirsiniz. Bir hareketlilik oluşturabilirsiniz. 7.)İyi bir şifreleme için iyi dinlenmiş ve odaklanmış bir dikkat gerekir. 8.)İçsel olarak iyi bir canlandırma yapılmalı. 9.)Kendi hafızanıza şifre koyabilirsiniz. Önemli bilgiyi çalışma başında ve sonunda alın 10.) Anahtar kelimeler veya kavramlar kullanabilirsiniz. 11.)Eğer bilgiyi edindikten sonra kendi ifadelerimizle zihnimizden canlandırmazsak o bilgiyi hiçbir zaman kullanmamız mümkün olmaz. Kullandığımız tüm bilgiler edindikten sonra mutlaka en az bir defa hatırladığımız ve içimizden ifade ...Devamını Oku »

Kişisel / Bireysel Gelişim (Hafıza, Hafiza Beyin Gücü, Beyin Eğitimi)

KİŞİSEL / BİREYSEL GELİŞİM (HAFIZA, HAFİZA BEYİN GÜCÜ, BEYİN EĞİTİMİ)

KİŞİSEL GELİŞİM (Beynin Potansiyeli Hafıza Geliştirme) Bilim adamları, insanların beyin potansiyelinin çok azını, kimi bilim adamları ancak %1-2 kadarını kullanabildiğini söylüyorlar. Bu şartlarda beynimizi, atıl, yaklaşık % 99 potansiyeliyle beraber, uyuyan bir deve benzetiliyor. Geride, kullanılmayı bekleyen müthiş bir potansiyel var. Neden beyin kapasitesinin çok azını kullanılmaktayız? Bunun temel nedenlerinin başında, beynin nasıl çalıştığının, yakın zamanlara kadar bilinememesi geliyor. Onu nasıl kullanacağımızı bilmeyişimizden kaynaklanıyor. (Hafıza, Hafiza , hafiza karti, beyin, beyin fırtınası, beyin kanaması, beyin gücü, beyin eğitimi, beyin sağlığı ) İşte hafıza geliştirme, yada hafıza eğitimin temel hedefi, bu âtıl kapasitenin harekete geçirmek ve geliştirmektir. Tarihte "inanılmaz" denilebilecek hafızalar var. Bunlardan birisi olan Dominic O'Brien hafıza sistemlerini öğrendiği...Devamını Oku »

Kişisel Bireysel Gelişim (Hafıza, Hafiza Beyin Gücü, Beyin Eğitimi)

KİŞİSEL BİREYSEL  GELİŞİM (HAFIZA, HAFİZA BEYİN GÜCÜ, BEYİN EĞİTİMİ)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (BEYNİMİZİN GÜCÜ) Hepimiz dünyayı beş duyumuz vasıtasıyla algılıyoruz.Gelen bütün veriler zihnimizde kaydediliyor. Herkes aynı beş duyuya sahipken bunların kaydettiği verilerin farklı olması acaba neden, hiç düşündünüz mü? Çünkü bakış açılarımız, dünyayı ve kendimizi değerlendirme kriterlerimiz de farklı. Başınıza gelen bir olaya üzülüp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.Bunu bir deneyim olarak görüp yeni öğrenim ve farkındalıklarınıza da odaklanabilirsiniz.Seçim sizin… Çok gelişmiş bir bilgisayar saniyede 100 milyonun üzerinde işlem yapabiliyor.Bu bilgisayarın 100 sene boyunca yapabileceğini bizim beynimiz 1 dakikada yapabilecek kapasiteye sahip. Peki bu muazzam gücümüzün ne kadar farkındayız? Eğer farkındaysak ne yönde kullanıyoruz? Evimize, kendimize yeni bir eşya alırken onu; kalitesi, fiatı, işlevselliği gibi belirli kriterler bakımından imtihana tabi tutuy...Devamını Oku »

Akıl İnşasında Hafıza-3-

AKIL İNŞASINDA HAFIZA-3-

Hafızanın bünyesinin nasıl olduğu, bilgilerin nasıl depolandığı, hatırlama ve unutmanın ne olduğu meseleleri çözülememiş haldedir. Bilgiler hafızada bir raf veya dolap düzeni gibi sabit mi yoksa sürekli hareketli halde mi bilmiyoruz. Bunun tespit etmek sanki imkansızmış gibi geliyor bize. Ama Haki Demir bey, bilgilerin hafızada mütemadi deveran halinde olduğunu düşünüyor. Sanki bir galaksideki yıldızlar, gezegenler, uydular ve göktaşları gibi sürekli hareket halinde… Ve tabii ki hareketin şekli, dairevi veya elips gibi görünüyor. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Eğer böyleyse, hatırlama, bilgilerin akla gelmesi değil de, aklın bir uzay gemisi gibi galakside dolaşması ve istediği eksene uğrayarak oradaki bilgileri alması olmalıdır. Aklı uzay gemisine benzetme düşüncesi bizim. Anlamıyorum ama hafıza ile ilgili Haki beyin temel tezi, birçok olayda ve konuda doğrulanıyor. Bu olaylardan birisi de, bu yazının konusu… Bilgilerin hafızada, hareketli şekilde muhafaza edildi...Devamını Oku »

Akıl İnşasında Hafıza-1-

Akıl İnşasında Hafıza-1-

“Hafıza aklın ana rahmidir” diyor Haki Demir, “Akıl Eğitimi-1-Teori” isimli kitabında. Gerçi hafıza aklı taşıyacak kadar güçlü değildir, sadece doğumu orada gerçekleşir diye de ekliyor. Öyleyse akıl inşasına, hafızada başlamamız gerekir, her ne kadar orada devam etmeyecek olsak da… “Hafızanın akıl için ana rahmi” olması, aklın temellerinin orada atılacağını gösterir. Bu sebeple “akıl inşası” serimizin ilk yazısını hafızaya ayırdık. Hafıza, tarifi kolay zannedilen konulardan biridir ama öyle değil. Fakat biz kolay tarifinden başlayalım ki ana konumuzdan (akıl inşası meselesinden) sapmayalım. Hafıza, en basit tarifiyle, bilgilerin depolandığı zihni alandır. Aslında bilgiden başka birçok şeyin de depolandığı yerdir ama şimdilik bu yazının konusuyla ilgili kısmını alalım. Hafıza, zihni dünyanın ilk faaliyete geçen unsurudur. Çocuk sıfır yaşındayken (yeni doğduğunda) hiçbir zihni kıpırtı yokken bile...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık