Unutkanlık Nedir?

Unutkanlık Nedir?

Öğrenme, yaşantı veya uygulama sonucu, davranışta oluşan oldukça kalıcı değişikliklerdir. Öğrenmenin temelinde algı vardır. Duyu organları ile gelen nesnelere ve olaylara ait izlenimlere algı denir. İnsan organizmasının dış dünya ile ilişkisi alıcılar ve etkileyiciler yardımıyla olur.

Görme, işitme, hissetme, tat alma, koklama duyuları aracılığı ile uyartılar göz, kulak, deri, dil ve burun gibi alıcı organlara gelir. Bu organlardaki sinirler aracılığı ile beyne ulaşır. Daha sonra ise beyindeki ilgili merkeze gider. Öğrenme bu şekilde gerçekleşir.

Öğrenildiği sanılan bilgileri, bağların zayıflığı nedeniyle, gerektiğinde geriye getirilememesi ve hatırlamakta güçlük durumudur.

Unutma; beynin önemli fonksiyonlarından biridir. Hafızanın aşırı yüklenmesini önler. İnsanı yaşatan bir fonksiyon da denilebilir.

Beyinde hafızanın geçici olarak kaydedildiği yerin beyindeki hippokampus bölgesi olduğunu belirten Dr. Yavuz, ‘’Kayıtlar önce hippokampusa alınır, burada kişinin geçmiş hayatına, duygusal moduna, kültürel düzeyine, sosyo psikolojik konumuna göre süzgeçten geçirilerek ya beynin hard diskine kayıtlanarak belleğe dahil edilir ya da önemsenmeyerek silinir.

Unutkanlık Nedenleri

•    Stresli yaşam koşulları

•    Hafızanın gereksiz birçok bilgi ile kirletilmesi

•    Gereksiz ve önemsiz şeylerin hafızaya alınması

•    Bir işi öğrenirken bir den fazla şeyle uğraşmak

•    Dikkat eksikliği ve kaygı durumları gibi etkenler

•    Yapılan işe gereken önemi vermeme

•    Dağınık ve kaotik çalışma düzeni

•    Öğrenme ve hafızada tutma tekniklerinin yeterince bilinmemesi

Bütün bu sayılan etkenler kişinin öğrendiği bir şeyi hatırlamasını zorlaştırarak unutkanlık dediğimiz problem ile karşı karşıya getirir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hafıza eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hafıza eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hafıza Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki Hafıza eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hafıza Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki hafıza eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hafıza Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık