Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Karın

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Karın

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Karın Doğumdan sonra birçok kadın, sanki hala gebeymiş gibi karınlarınin şiş ve sarkık olmasından dolayı şaşırmakta ve endişelenmektedirler. Gebelik boyunca karın kasları gerilmektedir. Kasların normal yapılarını kazanmaları zaman alacaktır. Kasların güçlenmesi için bazı basit egzersizleri yapabilirsiniz. Karın kaslarınızın güçlenerek sırt kaslarınızla beraber ayakta durmanıza yardım edebilecek düzeye gelene kadar, sırtinızda ağrılar oluşabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehit...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Perineum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Perineum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Perineum Perineum, vajen ve rektum (kalın bağırsağın bir bölümü) arasında kalan bölgeye verilen isimdir. Doğum boyunca gerilecektir. Doğum sırasında cilt yırtılmalarım önlemek için yapılan ve vajenin genişlemesini sağlayan epizyotomi kesitiniz olabilir. Gerilme ve epizyotomi, bu alanin duyusunun azalmasına ve uyuşmasına yol açabilir. Şişme, acıma hissedebilir ya da bir yara görebilirsiniz. Bu bölgenin iyileşmesi zaman alacaktır. Doğumdan haftalar sonra perineum kasları, kendi güçlerini kazanmaya başlarlar. Kegel egzersizlerini yaparak bu gelişmeye yardımcı olabilirsiniz. Doğumdan sonra kendinizi rahat hisseder etmez bu egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Adetlerin Tekrar Başlaması

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Adetlerin Tekrar Başlaması

Psikoloji, Hamilelik sonra Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Adetlerin Tekrar Başlaması Adetleriniz, eğer anne sütüyle bebeğiniz! beslemiyorsanız, 4-9 hafta içerisinde ya da daha kısa sürede tekrar başlar. Gebelikten önceki döneme göre adetleriniz daha kısa ya da daha uzun olabilir. Fakat zamanla normal düzene girecektir. Eğer bebeğinizi kendi sütünüzle besliyorsanız, adetleriniz aylarca hatta bebeğiniz! sütten kesinceye kadar tekrar başlamayabilir. Yine de yumurtalıklarınız adetleriniz başlamadan fonksiyon görmeye başlayabilirler. Bu, sizde yumurtlama olduğu ve adetleriniz başlamadan gebe kalabileceğiniz anlamınına gelir. Eğer tekrar gebe kalmak istemiyorsanız doğumdan sonra 2-3 hafta içerisinde doğum kontrol yöntemlerine başvurabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAMDevamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Lohüsalık Akıntisı

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Lohüsalık Akıntisı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Lohüsalık Akıntisı Doğumdan sonra vajen yoluyla gelen akıntiya "lohusalık akıntisı adı verilir. Bu akıntıyı, kan ve rahim içini saran doku kalıntıları oluşturmaktadır. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün bir miktar kan pıhtisıyla beraber parlak kırmızı renktedir. Akıntı gittikçe azalır ve rengi pembeleşerek açılmaya başlar. Emzirmek gibi bazı durumlarda tekrar parlak kırmızı renkli olabilir. Yaklaşık 10-14 gün içerisinde akıntı beyaz ya san renge dönerek kesilir. Akıntınının ne kadar süreceği her kadın için farklıdır. Doğumdan hemen sonra rahim yaklaşık 16 cm. uzunluğunda ve 750 gr. ağırlığındadır (solda). Tam göbeğin altında hissedilebilir. 6 hafta içerisinde normal büyüklüğüne ulaşılır (sağda). Rahmin normal büyüklüğü 7,5 cm. uzunluğunda ve 60 gr. ağırlığındadır. DERLEYEN: ALINTIDIR. <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Rahim

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Rahim

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Rahim Doğumdan sonra rahim, yuvarlak ve serttir. Onu göbeğiniz hizasında hissedebilirsiniz. Yaklaşık 750 gr. ağırlığındadır. 6 hafta sonra sadece 60 gr. ağırlığında olmakla beraber karnınıza bastırdığınız zaman artık hissetmeniz mümkün değildir. Rahim ağzı, doğumdan sonra bir hafta içerisinde çok küçük bir boyuta kadar daralır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık