Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum, Epidural Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  DOĞUM,  Epidural Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Epidural Blok Epidural blok (Epidural Blok), bölgesel bir anestezi olup, açıklanan diğer yöntemlerden daha geniş bir alanı etkilemektedir. Vücudun alt yarı bölgesinde duyu kaybı oluşturur. Bu duyu kaybının genişliği kullanılan ilaca ve dozuna bağlıdır. Epidural blok, bel bölgesinde enjeksiyonla uygulanır, îlaç, vücudun alt tarafından sinyalleri getiren sinirlerin ulaştığı omuriliğin dışındaki bir boşluk olan epidural boşluğa enjekte edilir. Bu tip anestezi yöntemi ile rahim kasılmalarından ve bebeğin basının vajenden çıkarken oluşan ağrıların engellenmesini sağlamaktadır. Yüksek doz ilaç kullanıldığında, epidural blok, sezeryanla doğum sırasında oluşan ağrının kontrolünde de kullanılabilir. Sizden oturmanız ya da belinizi kamburlaştiracak şekilde yatmayız ve enjeksiyon bitene kadar bu pozisyonu koru...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Paraservikal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM Paraservikal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM Paraservikal Blok Paraservikal blokta (Paracervical block), rahim ağzının etrafındaki dokulara lokal bir anestezik ilaç enjekte edilir. Bebeğin basının doğum kanalına girebilmesi için rahim ağzının genişlediği sırada oluşacak ağrıyı engeler. Rahim kasılması sırasında oluşan ağrıları da hafifletir. Paraservikal blok, ağrının giderilmesinde etkili olmasına karşın, çok kısa sürelidir. Bazen bebeğin kalp atışlarım yavaşlatabilir. Bebeğin üzerindeki etkilerden dolayı, bebeğin kalp ritmi yakından takip edilir. Kalp atış hızım düşürücü etkisinden dolayı bu tip ağrı giderme yöntemi genelde tercih edilmemektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Pudendal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum  Pudendal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Pudendal Blok Pudendal blok, perineum (vajen ve rektum (kalın bağırsağın bir bölümü) arasındaki bölgenin adı) çevresindeki ağrının oluşumunu engellemek için doğumdan kısa bir süre önce enjeksiyonla yapılır. Özelikle doğumdan önce perineum bölgesinin uyuşması için çok faydalıdır. Bebek, doğum kanalından geçerken vajen ve rektum çevresinde oluşan ağrının engellenmesinde çok etkilidir. Pudendal blok, en güvenli anestezi tiplerinden biridir. Ciddi yan etkileri çok nadirdir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehit...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Epizyotomi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum  Epizyotomi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Epizyotomi Doğum sırasında bebeğin başı vajenden gözükmeye başladığı sırada, va- jen dokusu incelir ve çok gergin bir hale gelir. Bazen vajen dokusu maksimum düzeyde gerilse bile bebeğin başı, annenin cilt ve perineum kaslarım yırtmadan dışarı çıkması çok zor- dur. Kaslarınızın yırtılmasını önlemek ve bebeğin başı üzerindeki basıncı gidermek için, lokal anestetik ilaçla uyuşturulmuş perineum ve vajen dokusunda küçük bir keşi yapılır. Bu operasyona epizyotomi adı verilir. yırtıkların tamirinde kullanılabilir. Lokal anestezi nadiren bebeği etkiler. Anestetik ilaç bittikten sonra etkisi daha fazla sürmez. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi Diş doktoru, ağızdaki belli alanların uyuş- ması için bir ilaç kullandığı gibi, doğumda da lo- kal anestezi sağlayan ilaçlar doktorunuz tarafından kullanılabilir. Lokal anestetik ilaçlar ge- nelde küçük bir alanı etkilerler. Epizyotomi adı verilen küçük bir operasyon (Episiotomy) doğumda perineum bölgesindeki yırtılmaları önlemek için yapılabilir. Lokal anestezi, epizyotomi yaparken ya da oluşan DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 02...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık