Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Normal Hamilelik Abrupüo Plasenta Plasenta Previa

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Normal hamilelik Abrupüo plasenta Plasenta previa

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Normal hamilelik Abrupüo plasenta Plasenta previa hayatım tehdit edebilir. Geç gebelik döneminde kanamanız varsa, doktorunuzla hemen irtibata geçin. Özel bakım için hastaneye gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ağır vajgen kanaması, genelde plasenta ile ilgili bir problemi gösterir. En sık problemler abruptio plasenta ve plasenta previa'dır. Abruptio plasenta'da, plasenta rahim duvarından, doğumdan önce ya de doğumda hafif ayrılmıştır. Genelde vajen kanamasıyla beraber, karında sabit ve şiddetli bir ağrı vardır. Fetüs, daha az oksijen alabilir. Plasenta previa'da, plasenta, rahmin ağzına yakın bir şekilde yerleşmiştir. kısmen ya da tamamen rahmin ağzım diğer bir ifadeyle bebeğin rahimden çıkış yolunu kapatmış olabilir. Plasenta previa'sı olan kadınlarda rahim ağzı açılmaya başladığı zaman, kanama olabilir ve derhal; ted...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi Gebeliğin 2. yarısında görülen herhangi bir kanama dikkat gerektirir. Bazen neden çok basit olabilir. Eğer rahim ağzı iltihaplanmıssa, bu iltihaplanma kanamaya sebep olabilir. Fakat büyük bir problem değildir. Bazı kanamalar çok ciddi olabilir. Öyle ki annenin ya da fetüsün DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Dış Gebelik

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Dış Gebelik

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Dış Gebelik Dış gebelik, bazen tüp gebeliği olarak da anılmaktadır. Genelde bir fallopian tüpte olmak üzere döllenmiş yumurta, rahim dışında herhangi bir yerde gelişmeye başlayabilir. Dış gebelik, bir kadının hayatım tehdit eden, özellikle fetüs çok büyüyünceye kadar farkedilememiş ve tüpün yırtılmasına sebep olmuşsa, önemli bir vakasıdır Embriyoyu rahme hareket ettirmek mümkün değildir. Embriyonun atılması için genelde ameliyata ihtiyaç duyulur. Laparascopy (Laparoskopi) olarak adlandırılan, ışığın geçmesine izin veren ince bir aletle çalışan ve doktorun pelv'îin içine bakmasını sağlayan bir prosedür uygulanabilir. Aynı alet kutlanılarak embriyonun cerrahi olarak çıkarılması sağlanabiiir. Ba;! durumlarda methotreksat adı verilen bir ilaç dış gebeliğin tedavisi için kullanılabilir. Aynı ilaç bazen kanser tedavisin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi Gebeliğin başlangıcında bazı kadınlar hafif bir kanama yaşayabilirler. Buna, tutunma (implantation) kanaması adı verilir. Bu olay döllenmiş yumurtanın ilk kez rahmin iç tabakasına yerleşmesinden kaynaklanır. Bazı kadınlar bunu aybaşı kanamasıyla karıştırabilir. Eğer şüphe varsa laboratuvar testleriyle erken gebelik isbatlanabilir. Gebeliğin ilk yarısında, düşük ihtimali vardır. Düşük yoluyla fetüsün kayhedilmesi, bütün gebeliklerin en az % 20'sini oluşturur. Bu olay gebeliğin ilk yarısında herhangi bir zamanda olabilir. Fakat genelde ilk 3 ay içerisinde oluşmaktadır. Bazen gebelik, normal olarak devam etmediği zaman rahmin iç yüzü kapayabilir. Düşüğün geldiğinin en sık belirtisi budur. Başka bir belirti, gelip giden ve karnın alt bölgesinde hissedilen ağrıdır. Ağrı, genelde, adet kanamalarındak...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi Gebelikte vajenden kan gelmesinin birçok nedeni vardır. Kanama olduğu zaman bunun nedenin! bilmek önemlidir. Bunu yapmak icin doktorunuz size sorular sorabilir, muayene edebilir, ya da özel testker yaptırabilir. Bazen kanama çok ciddi olabilir. Doktorunuza herhangi bir kanamayı aynen ilerin. Böylece gebeliğin dönemine, belirti ve bulgulara göre uygun adımlar atmaya çalışacaktır. Bebeğiniz ve sizin Ağlığınız, anında yapılacak tedaviye bağlı olabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık