Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Uyuşma Ve Karıncalanma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Uyuşma ve Karıncalanma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Uyuşma ve Karıncalanma Rahim büyüdükçe, bacaklarınıza giden birçok sinir üzerine binebilmektedir. Su tutulmasına bağlı olarak bacaklarınız şiştiği takdirde bazı sinirler basınca maruz kalabilmektedirler. Bu basınç genelde bacaklarda ve parmaklarda olmak üzere uyuşma ve karıncalanmaya neden olabilir. Bu belirtiler nadiren ciddi olabilmekte ve doğumdan sonra kaybolmaktadırlar. Bazen kol ve eller de eckilenebilmektedir. Karpal tünel sendromu olarak adlandırılan bir hastalık, bir ya da her iki elinizde yanma, iğneleme ve parmaklarınız! uyuşuk hissetmeye neden olabilmektedir. Özel bir atel (el bileğinin sabit kalmasına yardım eden bir sargı çeşidi) giyilerek, rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olunabilir. Bazı kadınlarda çok hızlı ve derin solumaya bağlı olarak uyuşukluk ve iğnelenme hissedilebilir. Ankziete...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Burun Kanamaları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Burun Kanamaları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Burun Kanamaları Gebelikte, burun içerisindeki zarlar şişer, kurur ve kolayca kanayabilir hale gelir. Bu yüzden bazı kadınların burunları tıkalı ya da sık sık kanar hale gelmektedir. Bu problemin çözümü için, ekstra sıvılar alabilir veya evinizdeki nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Burun deliklerinin etrafına hafif bir yağlandırıcı kullanabilisiniz. (Örnek olarak herhangi bir jel olabilir) DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Mide Bulantısı Ve Kusma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusma Mide bulantisı ve kusmaya, genellikle hormonlarda meydana gelen değişiklikler neden olur. Bunlar sonradan da görülebileceği gibi, daha çok gebeliğin ilk 3 ayı içerisinde görülür. Bu olay sabah yorgunluğu olarak adlandırılmasına rağmen, özellikle midenin boş olduğu zamanlar olmak üzere günün her saatinde görülebilirler. Mide bulantisını önleyecek bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır: - Sabahleyin yataktan yavaş yavaş kalkınız ve yatağın kenarında birkaç dakika oturarak bekleyîn. - Sabahleyin ilk iş olarak kuru tost ya da kraker yiyin. - Hergün 5 ya da 6 defa küçük yemek öğünleri yiyin, midenizin tamamen boş kalmasına izin vermeyin. - Hoş olmayan kokuları engelleyin. - Meyve suyu, süt, kahve ve çay içmeyin. Eğer mide bulantisı, ve kusma şidde...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ağız Ve Dişlerdeki Değişiklikler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Ağız ve Dişlerdeki Değişiklikler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ağız ve Dişlerdeki Değişiklikler Gebelik boyunca vücudunuzdaki ekstra hormoalar etlerinizin şişmesine ve kanamasına neden olabilirler. Dişlettnizin şeklini iyi korumak için düzenli olarak fırçalayınız. Gebeliğin erken döneminde bir diş muayenesi yaptırarak, ağzınızın sağlıklı olduğundan emin olmam; iyi bir fikirdir. Gebelikte eğer bir diş sorununuz otursa hemen bir diş. çiye görünmelisiniz. Özellikle diş ya da diş eti enfeksiyonları gibi sorunların, ertelenmesi problemlere yol açabilir. Diş muayenesine gittiğiniz zaman, diş hekiminize gebe olduğunuzu haber vermelisiniz. Lokal anestezi (anesthesia) ve diş filmi gebelikte bir risk oluşturmaz. Gebelikte, ağzınızı alışık olduğunuzdan daha fazla ıslak hissetmenize neden olacak şekilde üretilen tükürük miktarının arttığım hissedebilirsiniz. Bu durumun nedeni bi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bacak Krampları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Bacak Krampları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bacak Krampları Gebeliğin son 3 ayinda, bacaklartnizda kramplar oluşabilir. Bir zamanlar krampların, gebe kadınların diyederindek» kalsiyum oranına bağlı olarak oluştuğu düşünülüyor idiyse de bugün bunun böyle olmadığı anlaşılmiştır. Yatağa girmeden önce bacaklarııma germe hareketleri yaptırmanız bu krampların giderilmesine yardım edebilir. Egzesiz ve germe hareketleri yaparken ayak parmakları ucunda durmamaya, özen göstermelisiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 3...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık