Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kafein

 Hamilelik Hakkında,  HAMİLELİKTE KAFEİN

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, HAMİLELİKTE KAFEİN Kafein, kahvede, çayda ve kolada bulunan bir uyarıcı diüretiktir (böbreklerde idrar oluşümunu artıran madde). Bazı reçetesiz ilaçlarda ve çikolatalarda da bulunur. Kafein plasentayı geçerek fetüsün kanir karışmaktadır. Fakat doğumsal anomalilerle ilişkisi gösterilmemiştir. Yine yüksek düzeylerde kullanımı, gebelikte bazı komplikasyonlar oluşturabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: cemalkondu...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sigara

Hamilelik Hakkında,  HAMİLELİKTE SİGARA

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, HAMİLELİKTE SİGARA Gebelikten önce, sonra ya da gebelik sırasında sigara içmeniz sadece sizin sağlığınızı değil, aynı zamanda bebeğinizin sağlığım da riske atmak demektir Her nefeste size ve fetüse zararlı olan nikotin, katran ve karbonmonoksit gibi zararlı maddelere maruz kalmaktasınız. Karbonmonoksit anne kanında taşınarak fetüse ulaşır, dolayısıyla fetüse ulaşan oksijen miktarı düşer. Nikotin plasentayı (anneyle fetüsün bağlantısını oluşturan köprü) geçerek kan damarlarının kasılmasına ve fetüse daha az oksijen ve besin gitmesine neden olur. Bebek doğduktan sonra siz ya da eşiniz bebeğin bulunduğu ortamda sigara içerseniz bebeğiniz sigaranın zararlı etkilerine maruz kalacaktır. Sigara içilmesi normal bir gebeliğin yaşanmasını zorlaştırabilir. Eğer sigara içerseniz, gebelikte vajinal kanamayı daha sık yaşayabilirsiniz. Ayn...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte İşle İlgili Zararlar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte işle ilgili Zararlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte işle ilgili Zararlar İş yerinde, maruz kalınan birçok maddenin riskleri bilinmemektedir. Bu konuda bilimsel açıklama ya yoktur, ya da su götürür mahiyettedir. Maddelerden bir kısminin ne gibi zararlara yol açtığı bilinmektedir. Bu maddelerle bazen merakınızdan dolayı da karşılaşabilirsiniz, Kurşun ve civa gibi bazı ağır metaller teratojen maddelerdir. Kurşun, pirinç dökümhanelerinde, gemi yapımında, boya üretiminde ve matbaacılıkta kullanılmaktadır. Yoğun trafiğin yaşandığı yollarda çok seyahat etmek zorunda kalanlar, araba egzozundan çıkan kurşuna yüksek düzeyde maruz kalmaktadır Radyosyon, sağlık problemlerinin teşhisi için iç organların filmlerinin çekilmesinde kullanılmaktadır. Yüksek düzeylerde hastalık teda' visinde de kullanılabilir. Yüksek düzeylerde (örneğin kanser tedavisinde uygulaması gibi) rady...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zararlı Maddeler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Zararlı Maddeler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zararlı Maddeler Bir kadında gebelik sırasında doğumsal anomalilere sebep olan maddelere "Teratojen madde, (teratogenes)" denir. Zararlar, bazı yazılan ilaçlar, çevredekiler ya da iş yerindeki kimyasal madeler ve enfeksiyonlar (Bölüm 13) tarafından oluşturulmaktadır. Bu maddeler, fecüste fizik ve zeka bozukluklarına sebep olarak, normal gelişimim engellemektedirler. Bu maddelerin etkileri, gebe kadının bu maddelerden ilaçlarbirine miktar olarak ne kadarına ve gebeliğin hangi döneminde maruz kaldığına bağlıdır. Tütün, alkol ve yasadışı ilaçlar gibi maddeler farklı yollarla zarar oluşturmaktadır. Bebeğinizin ve kendi îağlığınızın hatırı için bunları kullanmamalısınız.Alkol Androj'enlerBağımlılık, sosyal nedenler Büyüme ve zeka geriliği Endometriosis tedavisinde Cinsel organ bozuklukları DERLE...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Deniz Yoluyla Seyahat

Hamilelik Hakkında,  Deniz Yoluyla Seyahat

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Deniz Yoluyla Seyahat . Gemi ile seyahat, çok dinlendiricidir. Buna karşın mide sorunları yaşayabilirsiniz. Daha önceden hiç gemiye binmemişseniz, bunu gebelikte denemeniz iyi bir zamanlama değildir. Geminin hareketine midenizin dayanacağım düşünüyorsanız, gebe bayanlar için gemi hatlarında ne gibi düzenlemeler olduğunu kontrol edin. Doktorunuz, deniz hastalığı için ne gibi ilaç almanız gerektiğini ve gemiyle açık denizi iken, sağlık bakımı olarak neler yapabileceğiniz! söyleyecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 D...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık