Hamilelik

Hamilelik Hakkında (Alfa Feto Protein (Afp))

Hamilelik Hakkında (Alfa Feto Protein (AFP))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Alfa Feto Protein (AFP) AFP, büyüyen bir fetüs tarafından üretilen bir proteindir. Fetüs kanında ve rahim içindeki fetüsün etrafım saran amniotik sıvı içerisinde bulunur. Az bir miktarı plasentadan geçerek anne kanma karışır. Gebelik sırasında AFP düzeylerindeki anormallik, Down sendromunun ya da' açık sinirsel tüp bozukluğunun belirtisi olabilir. Anne serumunun, AFP açısından değerlendirilmesi, anensefalinin tamamen, açık omunlik durumlarının da 10'da 8'inin tesbit edilmesini sağlayabilir. Test, gebeliğin 15-18. haftaları arasında yapılır. Az miktarda kan kadının toplar damarından alınır. Sonuçlar aşağı yukarı bir haftada alınabilir. Gebeliğin 15-18. haftaları arasında, açık sinirsel tüp bozukluğuna sahip fetüs taşıyan 10 kadından 8'nin kanında AFP düzeyi normalden daha yüksektir. AFP düzeyinin yüksek olmasının diğer nedenleri olarak...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Anne Serumunu Tarayıcı Testler (Astt))

Hamilelik Hakkında (Anne Serumunu Tarayıcı Testler (ASTT))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Anne Serumunu Tarayıcı Testler (ASTT) Anne Serumunu Tarayıcı Testler (ASTT), Bir kadının doğumsal anomalili bir bebeğe sahip olma riskinin ortalamanın üzerinde olup olmadığım öğrenmek için yapılan kan testleridir. Bu testler, anne kaninda, bazı hastalıklar olduğu zaman değişebilen maddelerin ölçülmesinde kullanılır. Hiçbir riski olmayan kadınlarda uygulanmaktadırlar. Eğer sonuçlar normal değilse diğer testlere geçilir. ASTT sayesinde en sık tesbit edilebilen hastalıklar sinirsel tüp bozukluğu, Down sendromu ve karın duvarı bozukluklarıdır. ASTT, alfa feto protein (AFP) ve birçok marker'in taranmasını kapsar. (Marker= Normalde kanda olmadığı halde bazı hastalıklarda kanda artış gösteren ya da kanda olduğu halde bazı hastalıklarda kan düzeyinde yükselme gösteren maddeye verilen addır.) DERLEYEN: ALINTIDIR. Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Genetik Testler (Gt))

Hamilelik Hakkında ( Genetik Testler (GT))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Genetik Testler (GT) Bazı GT, bütün gebe kadınlara önerilmektedir. Diğer testler, kişisel sağlık hikayenizin, geçmişinizin ve fizik muayenenizin sonuçları bu testlerin bir değer ifade edeceğin! gösteriyorsa size önerilecektir. BU testler bütün problemleri tesbit edemezler. %100 doğru değildir! Testin sonucu, hastalık açısından negatif bile olsa bebeğiniz hastalık doğabilir ya da test sonucu hastalık açısından pozitif olsa da, bebeğiniz sağlıklı doğabilir. Genetik danışman, size test sonuçlarının ne anlama geldiğin; ve test sonucunun doğru olma şansının ne kadar olduğunu açıklayacaktır. Bir tarama testi, mevcut bir risk faktörü ya da belirti olmasa da yayılmaktadır. Anneden alınan kan örnekleriyle bu test yapılır. Bazı doğumsal anomaliler açısından sizin riskinizi değerlendirmeye yardımcı olabilir takat asla teşhis için kullanıl...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Diğer Bozukluklar)

Hamilelik Hakkında ( Diğer Bozukluklar)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Diğer Bozukluklar Bazı bozukluklar, her zaman olmasa da bir kromozom hastalığıyis ilintili olabilir. Bunlar, kalıtsal bir şekil göstermezler. Karın duvarı bozuklukları buna örnek olarak verilebilir. Bu bozuklukta, cilt tüm karın bölgesin! kapatmamaktadır. Bu problem, gebelik sırasında yapılan bir testle tesbit edilebilir. Karın duvarı bozuklukları, omfalosel ve gastroskiz olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Omfalosel: Fetüsün, normalde karın duvarım oluşturah deri ve kasları bulunmamaktadır. Karın içi organları sadece bir zarla kaplanmıştır. Bu bozukluk çok küçük bir alanı ilgilendirebileceği gibi, karın duvarının çoğunu da ilgilendirebilir. 5000 doğumda bir olacak şekilde oldukça nadir görülür. Diğer bazı bozukluklar bu hastalıklarla beraber bulunabilir. Omfaloselli çocuğun sonunun ne olacağı, diğer bo...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Pilor Darlığı (Pd) (Pilor, Midenin Çıkış Bölgesi)

  Hamilelik Hakkında (  Pilor Darlığı (PD) (Pilor, Midenin Çıkış Bölgesi)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Pilor Darlığı (PD) (Pilor, Midenin Çıkış Bölgesi) Pilor darlığı midenin ince bağırsağa açılan bölgesinin tıkanmasıdır. Genelde doğumdan sonraki 2. hafta ile 2. ay arasında problemlere neden olur. Sürekli kusmaya, kabızlığa ve kilo alamamaya neden olur. Genelde operasyonla kolayca tedavi edilmektedir. Kızlar da etkilene. bilirse de daha çok erkek çocuklar bu hastalığa yakalanırlar. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn:...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık