Hamilelik

Hamilelik Hakkında (Gebelikte(Hamilelikte) Egzersiz)

Hamilelik Hakkında (Gebelikte(Hamilelikte) Egzersiz)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamilelik) Egzersiz Hayatın herhangi bir döneminde sağlıklı olmak uygun bir diyeti ve yeterli egzersizi gerektirir. Gebelik boyunca ne tür spor ve egzersizleri yapacağınız sağlığınıza ve kısmen de gebelik öncesinde ne kadar aktif olduğunuza bağlıdır. ideal olarak, gebe olmadan önce düzenli rutin bir egzersiz takip etmeli ve formunuzda olmalısınız. Bir egzersiz programına başladığınız zaman kalp ve akciğer fonksiyonlarım mı daha iyi hale getirmeye çalıştığım yoksa vücut kaslarım mı daha iyi hale getirmeye çalıştığım ya da her ikisini de mi gerçekleştirdiği konusuna karar vermelisiniz. Sonra hedefiniz! gerçekleştirebileceğiniz bir egzersiz programım seçmelisiniz. Hareketli olmaya alışık değilseniz bir egzersiz programına yavaş yavaş başlamalısınız. En iyi çalışmayı elde etmek, kalp ve akciğer fonksiyon...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında,( Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında...)

Hamilelik Hakkında,( Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında...)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında... Yağ, enerjinin depolandığı bir formdur. Eğer bir diyet aşırı kalori içeriyorsa bu yağ olarak depo edilmektedir. 450 gr. kilo vermek için 3500 kalori kaybetmek gerekiyor. Vücut ağırlığı her zaman vücut yağının miktarım belirlemede en iyi ölçü değildir. Bir kişi egzersiz yaparsa yağ kaybederek yağdan daha ağır olan kaslı bir yapıya ulaşabilir. Dolayısıyla fizikî olarak formda olan bir kişinin kilosu normalden fazla olsa bile yağ oranı düşük olabilir. Buna karşın aktif olmayan bir kişi, formda bir kişinin kilosuna sahip olsa da bu kişi kastan daha çok yağ oranına sahip olacaktır. Genel olarak bir kadın için toplam vücut ağırlığının % 20- 25'inin yağ olması normaldir. Gebeyken ya da gebelik planı öncesinde kilo vermeye çalışmalı en iyisidir. Kilo verdirici bir diyet, sizin ve b...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Hamilelik İdeal Kalp Hızı)

 Hamilelik Hakkında (Hamilelik İdeal Kalp Hızı)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebellikte(Hamilelik) İdeal Kalp Hızı Kalp çalışma frekansım kontrol etmek için, çene altında boynun yüz larafında ya da el bileği kenarındaki damarları hissederek nab-zınızı sayabilirsiniz. Egzersizden sonra ilk 10 saniyede nabzınızı sayınız. Çıkan rakamı dakikadaki kalp atış sayışım bulmak için 6 ile çarpın... İdeal kalp hızım bulmak için yaşınıza en yakın yaş katego-risini bulun ve karşısındaki rakamı işaretleyin. Bu rakamlar genel rehber olarak kullanılmak üzere hazırlanmış ortalama değerlerdir ve gebe kadında kullanılmamalıdır.Gebe olmayan kadın için ideal kalp hızı ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belir...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Kullandığınız İlaçlar )

Hamilelik Hakkında ( Kullandığınız ilaçlar )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kullandığınız ilaçlar Aspirin, anti histaminiklar ve diyet tabletleri gibi günlük ilaçlar dahil olmak üzere kullandığınız ilaçlar sorgulanacaktır. Bazı ilaçlar, fetüsü etkileyebilmektedirler ve dolayısıyla gebelik boyunca alınmamaları gerekir. Örneğin akne tedavisi için yazılan isotretionin (A vitamini türevi bir ilaç) doğumsal bozukluklara neden olurken, yüksek tansiyon için kullanılan ACE (Anglotensinogen converting enzyme = Angistensinojeni dönüştürücü enzim) blokerleri fetüste böbrek problemleri oluşturmaktadır. Eğer bazı ilaçlar kullanıyorsanız, gebe kalmadan önce bu ilaçların yerine aynı etkiyi gösteren başka ilaçlara geçmeniz gerekebilir. Doğum kontrol hapları alıp almadığınız size sorulacaktır. Kullandığınız ilaçlarla beraber gebelik öncesi görüşmeye gitmeniz iyi bir fikirdir. Kullandığınız ilaçlarla ilgili olarak s...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Doğum Kontrolünün Durdurulması)

Hamilelik Hakkında (Doğum Kontrolünün Durdurulması)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğum Kontrolünün Durdurulması Gebe kalmayı planlayan bir kadının aylar öncesinden doğum kontrolünü durdurması gerekir. Doğum kontrol metotları değişik olmasına karşın adetlerin düzenli ve periyodik hale gelmesi belli bir zaman almaktadır. Metotların biri diğerinden daha etkili olabileceği için doğum kontrolü sırasında bir kadın gebe kalabilir. Çoğu olguda gebe kalan kadın doktoruyla bağlantı kurarsa bu durum bir problem oluşturmamaktadır. Doğum kontrol hapları, kadınlar tarafından en çok kullanılan doğum kontrol metodudur. Doğum kontrol haplarım almayı kestiğiniz zaman belli bir süre adet periyotlarınız dengesi olabilir. Bu da sizin gebe kalabilmeniz için en ugyun zamanı tesbit etmede birtakım zorluklar çekmenize ve gebe kalmanız için zaman kaybetmenize neden olmaktadır. Düzensiz periyotlar sizin gebe kalma zamanınızı tam...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık