Hamilelik

Hamilelik Hakkında

Hamilelik Hakkında

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Planlanma Gebelik(Hamilelik) büyük bir olaydır. Eğer onun için bir plan yaparsanız, sizin ve bebeğinizin sağlığına büyük faydalar getirecek kararlar alabilirsiniz. Gebelik(Hamilelik) öncesi iyi bir sağlık, gebeliğin ve doğumun getirdiği büyük streslerin üstesinden gelmenizde size yardımcı olabilir. Aynı zamanda gebelik boyunca ne size, ne de bebeğinize zararlı olabilecek şeylerin olmaması sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Gebelik(Hamilelik) öncesi iyi bir sağlık bakımının yapılması, bütün gebeliğiniz boyunca size yardım edecektir. Herhangi bir riskin olup olmadığım bulma şansı verecek, tıbbî problemler varsa tedavi olma olanağı kazandıracaktır. Birçok kadın gebe kaldığım birkaç hafta geçmeden bilmemektedir. Bu ilk haftalar, fetüs için en kritik dönemlerdir. Zira organların oluştuğu dönemdir. Sigara, ...Devamını Oku »

Şifalı Bitkilerle Tedavi - Hamilelikten Dolayı Şişlik

Şifalı Bitkilerle Tedavi - HAMİLELİKTEN DOLAYI ŞİŞLİK

Şifalı Bitkilerle Tedavi - HAMİLELİKTEN DOLAYI ŞİŞLİK Hazırlanış ve Kullanım Şekli *1 Adet Soğan *1 Adet Havuç *2 Diş Sarımsak *3 Yaprak Lahana *3 çay fincanı Üzüm suyu *2 Çay fincanı Sirke *Soğan, sirke ile haşlanır. Süzülerek elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu yakı yatmadan önce sıcak olarak ayak ve bacak üzerine sarılır. * Rendelenmiş havuç ve sarımsak suda haşlanır. Sıkılarak elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar sirke ile yoğrulur. Hazırlanan bu yakı kasık üzerine konarak sarılır. Sıkılarak elde edilen sıvı ile de el ve ayak banyosu yapılır. * Lahana, üzüm suyu ile haşlanır. Süzülerek elde edilen lapa, tedavi süresince ayak ve bacak üzerine konarak bağlanır. -ALINTI- REKLAM Devamını Oku »

Şifalı Bitkilerle Tedavi - Hamilelikte Gerginlik

Şifalı Bitkilerle Tedavi - HAMİLELİKTE GERGİNLİK

Şifalı Bitkilerle Tedavi - HAMİLELİKTE GERGİNLİK Hazırlanış ve Kullanım Şekli * 1 Avuç Menekşe *1 Avuç Gül yaprağı *1 Avuç Papatya * 1 Avuç Gelincik çiçeği *Yeterince Bal * 1 Avuç Mine çiçeği *Yeterince Şeker *Kurutulmuş menekşe suda demlenir ve süzülür. Elde edilen sıvı banyo suyuna ilave edilerek yatmadan önce oturak banyosu yapılır *Gül ve papatya suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı süzme bal ile tatlandınlır. Elde edilen şerbetten tedavi süresince sabah akşam bir bardak içilir. * Gelincik ve mine çiçeği demlenerek süzülür. Elde edilen sıvı şerbet kıvamına gelinceye kadar şeker ilave edilerek karıştınlır. Hazırlanan bu şerbetten sabah ve yatmadan önce bir bardak içilir. * Menekşe kökü, yaprağı ve çiçeği birlikte kaynatılarak suyu süzülür. Elde edilen sıvıdan soğutularak günde birkaç bardak içilir. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri

Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri Ortalama olarak doğum, ilk bebek için 12-14 saat sürer. Fakat diğer doğumlar daha kısa sürede gerçekleşir. Doğum üç devrede gerçekleşir. Her birinde vücudunuzda değişmeler oluşacaktır. Her kadın ve her doğum birbirlerinden farklıdır. Annenizin ya da kızkareşinizin nasıl doğum geçirdikleri, sizin nasıl doğum geçirceğinizi göstermez. Ya da ne kadar çocuğunuz olursa olsun hiçbir doğumunuz birbirinin aynısı olmayacaktır. Doğum sırasındaki kasılmalar, rahim ağzının açılmasına ve silinmesine yardım ederken bebeğin doğum kanalına girişini de sağlayacaktır. Doğum boyunca bebek pelvisin derinliğine doğru ilerleyerek, doğum kanalında ilerleyecektir. Bebek, başı ve vücudu pelvis içerisine en uygun yerleşecek şekilde hareket eder. Kasılmalar, genelde baş ilk gelen kısım olmak üzere, bebeğin doğmasına yardım etmeye devam edecektir....Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Doğumdan sonra herhangi bir problemin olmadığından emin olmak için yakından izlenirsiniz. Kan basıncınız, nabzınız ve ateşiniz takip edilir. Rahim üzerine masaj yapılır. Vajenden kanama ya da enfeksiyon açısından muayene edilirsiniz. Mümkün olduğu kadar erken dönemde hareket etmeniz sağlanır. Yataktan çıktıktan sonra belli bir süre hemşire ya da başka bir erişkin kişi yanında bulunmalısınız. Eğer sezeryanla doğum yapmışsanız, hemen yatak dışına çıkamazsınız. Bazı hastaneler, sezeryandan sonra bebekle anne-baba arasında erken irtibat kurulmasını sağlamaktadırlar. Bu hastanelerde, eğer bebeğin durumu izin verirse, çocuk anne ve babayla ameliyathanede ve yatış odalarında beraber kalabilmektedirler. Sezeryandan hemen sonra, idrar kesesinden sonda çıkarılır. Kendi kendinize hemen idrarınizı yapm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık