Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yatak istirahatı

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Yatak istirahatı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yatak istirahatı

Gebelikte görülen bazı problemlerin en sık tedavilerinden birisi basit bir tedavi olan yatak istirahatidir. Yatakta kalınanız, ayaklarınizdan yükün kalkmasını sağlayarak, kalp, böbrekler ve diğer organlar üzerindeki stresin azalmasın) sağlar. Yatak istirahat!, kanamanız varsa ya da erken doğum tehdidi bulguları gösteriyorsanız önerilebilir. Tüm gebelik boyunca yatak istirahatine ihtiyaç duyulması çok nadirdir. Daha sık olanı, birkaç gün ya da hergün birkaç saat yatak istirahatinin yapılmasıdır.

Bazı kadınlar, daha uzun süre yatak istirahatine ihtiyaç duyabilirler. Banyoyu kullanmak için dahi olsa, kalkmalılarına izin verilmeyebilir.

İşte size yatak istirahatiyle başanya ulaşmanızı sağlayacak bazı ipuçları:

- Yatak istirahatiyle ne denmek istendiğin! çok iyi anlayın. Bir şeye yaslanmak ya da bir yanınıza yatmak gibi özel bir pozisyona ihtiyaç duyuyor musunuz? (Özellikle gebeliğin son yansı olmak üzere, sırtüstü düz bir şekilde yatmamalısınız.) Hergün ayak üstü belli bir süre bekleyebilir misiniz? Bekleyebilirseniz ne kadar? Banyoyu kullanabiliyor musunuz? Ya da bir banyo kabı kullanmak zorunda mısınız? Ne gibi aktiviteleri hala yapabiliyorsunuz?

- Yatak istirahatinizi, yapabileceğiniz ve yapamayacağınız aktivitelere göre planlayınız. İşinizden ayrılmaya, çocuk bakımı için düzenleme yapmaya ve yemek hazırlamak için başka birisine ihtiyaç duyabilirsiniz. - İhtiyaç duyabileceğiniz şeylere kolayca ulaşabileceğiniz şekilde odanızı düzenleyin. Bir televizyon uzaktan kumandası, kitap ya da magazin dergileri, ilaçlarınız, kalem ve defter gibi şeyler yanınızda bulunmalıdır.

- Günlük bir iş planı çıkarınız. Bu, daha kontrollü olmanıza yardım edebilir. Hergün, belli bir saatte kalkın ve aktiviteler için zamanınızı düzenleyin.

- Yardıma ihtiyaç duyduğunuz gerçeğin! kabul edin. Eşinize, ailenize ve arkadaşlarınıza size yardım etmeleri için izin verin. Bundan dolayı suçluluk hissine kapılmayın. Yatakta kalmanın, taşıdığınız çocuğunuz için bir sevgi gösterişi olduğunu düşünün-

- Dengeli beslenmenizi koruyun. Eski gıdalar, sizi rahatsız edeceği için yemeyiniz. Sebze ve meyve yediğinizden, çok miktarda sıvı aldığınızdan emin olmalısınız. Akivitenizin olmaması kabızlığa neden olurken, diyet kabızlığı önleyebilir.

- Eğer doktorunuz egzersiz yapmanızı onaylıyorsa yatakta egzersiz yapabilirsiniz. Derin soluma, pelvis bölgesinde eğilme hareketleri yapmak, bacak kaldırma, boynun yuvarlak daireler çizmesi ve kegel egzersizleri sıralanabilecek bazı egzersiz tipleridir. Egzersizler, gevşemenizi sağlayarak, katı bir yapı kazanmanızı engelleyebilir. Doktorunuz, güvenli oiduğunu söylemediği sürece herhangi bir egzersizi yapmayın. Sadece doktorunuzu'n izin verdiği egzersizleri yapın

- Eğer egzersiz yapamıyorsanız her 20 dakikada bir bazı derin solunum hareketleri ya da ayak parmaklarınız! hızlı hareket ettirebilirsiniz. Bu hareketler, kan dolaşımına yardımcı olacaktır.

- Destekleme grupları araştırın. Bunlar, yatağa mahkum insanlarla diğer insanları irtibata geçirmeye çalışmaktadırlar. Doktorunuzdan ya da bölgenizdeki hastanelerden, bir destekleme grubunu size önermelerin! isteyebilirsiniz.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
online women who cheat on their husbands when your husband cheats
infidelity why wifes cheat read here
abortion pill where to buy click here surgical abortion process
wife cheat dating for married men read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık