Hamilelik Hakkında ( Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (NTB))

Hamilelik Hakkında ( Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (NTB))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (NTB)

NTB, gebeliğin erken döneminde, fetüsün beyni, omurilik ve bunların kılıflarının tam olarak oluşmamasıdır. Çoğu NTB'ları, cilt tarafından sarılmamıştir. NTB'ları 2 ana gruba ayrılır, Spina bifida ve

Anencephaly (Anensefoli:)

- Spina bifida, Kuzey Amerika'da her 1000 doğumda l ya da 2 kişide oluşmaktadır. Spina bifidanın etkileri eksikliğin nereye yerleştiğine bağlı olarak değişir. Genel olarak, eksiklik omuriliğin alt bölgesine yerleşirse, problemler hafif olmaktadır. Eksiklik omuriliğin üst bölgelerinde ise, bacak felci, duyu kaybı, büyük ve küçük abdest kontrolünün kaybedilmesi, hidrosefalus (beyni saran sıvının artması), zeka geriliği hatta ölüm bile görülebilmektedir.

- Anansefolide, beyin ve kafa normal olarak gelişmemiştir. Bu hastalığa yakalanan bebekler ya ölü doğarlar ya da doğumdan hemen sonra ölürler.

Sinirsel tüp bozukluklarının nedeni bilinmemektedir. NTB'li çocukların 10'da 9'unun ailelerinde bu hastalığa rastlanmamıştır. Ailenin henüz NTB'li bir çocuğu olmuşsa, diğer çocuğun hastalığa yakalanma riski % 3'tür.

Folik asit, NTB'lar oluşumunu engelleyebilir. 0,4 mg folik asit, gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk 3 ayında hergün alınırsa, NTB'nın engellenmesine katkıda bulunabilir. Kadınlar folik asit içeren vitaminler kullanabilirler. Ayrıca, yapraklı yeşil sebzeler, meyveler, ekmek ve fasulye de folik asit içermektedir. NTB'li çocuğu olan bir anne gebe kalmadan l ay önce başlayıp ve ilk 3 ay erken gebelikte devam edecek şekilde evinde 4 mg. folik asit almalıdır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
my boyfriend cheated on me with a guy why married men have affairs read
cheaters caught website why men cheat
infidelity why wifes cheat read here
open link married men dating
reasons why women cheat why are women unfaithful why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık