Hamilelik Hakkında

Hamilelik Hakkında

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Planlanma

Gebelik(Hamilelik) büyük bir olaydır. Eğer onun için bir plan yaparsanız, sizin ve bebeğinizin sağlığına büyük faydalar getirecek kararlar alabilirsiniz. Gebelik(Hamilelik) öncesi iyi bir sağlık, gebeliğin ve doğumun getirdiği büyük streslerin üstesinden gelmenizde size yardımcı olabilir. Aynı zamanda gebelik boyunca ne size, ne de bebeğinize zararlı olabilecek şeylerin olmaması sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Gebelik(Hamilelik) öncesi iyi bir sağlık bakımının yapılması, bütün gebeliğiniz boyunca size yardım edecektir. Herhangi bir riskin olup olmadığım bulma şansı verecek, tıbbî problemler varsa tedavi olma olanağı kazandıracaktır.

Birçok kadın gebe kaldığım birkaç hafta geçmeden bilmemektedir. Bu ilk haftalar, fetüs için en kritik dönemlerdir. Zira organların oluştuğu dönemdir. Sigara, alkol ve bazı ilaçların kullanılması normal gelişmeyi engelleyebileceği gibi, sağlıklı alışkanlıkların da gelişmeyi iyi yönde etkileyeceği açıktır. Gebelik(Hamilelik) öncesi bakım, sağlıklı bir gebelik planlaması için sizi yönlendirebilir.

Hamilelik Hakkında, Yaşam Tarzınız

Hamilelik Hakkında, Yaşam Tarzınız, Diyet

Gebelik(Hamilelik) Öncesi doğru beslenme, bebeğiniz ve sizin ihtiyaç duyduğunuz gıdaların düzenli olmasına katkıda bulunacaktır. Dengeli bir diyet, tüm hayatınız boyunca iyi bir sağlığın temel parçasıdır. Gebelik(Hamilelik) sırasında diyet daha da önem kazanmakîadır. Aldığınız gıdalar, fetüsü- nüzün besinlerinin temel kaynağım teşkil etmektedir. Fetüs geliştikçe, vücudunuz;:! yeni yükler yüklemekte ve daha çok gıdaya ihtiyaç duymanıza neden olmaktadır. Saği'klı bir diyet takip ederseniz, ihtiyaç duyduğunuz fazla kaloriyi gebelik boyunca yapacağınız küçük değişikliklerle elde edebilırsini:.

Hamilelik Hakkında, Yaşam Tarzınız, Özel İhtiyaçlar

Gebelik(Hamilelik) öncesmde, diyetınızde bulunması gereken ihtiyaçlarınız olabilir. Bazı faktörler vücudunuzun gıdaları nasıl kullanacağım etkilemektedir. Aşağıdakı faktörler sizde bulunuyorsa doktorunuza başvurun çünkü diyetinizde bazı değişiklikler yapmaya ihtiyaç duyulabilir.

- Kati kurallarla sınırlı vejeteryan bir diyet kullanıyor musunuz?

- Genel olarak uzun mesafeli koşular ya da ağır egzersizler yapıyor musunuz?

- Perhiz yapıyor musunuz? (Oruç tutuyor musunuz?)

- Kilo vermek için takip ettiğiniz bir diyet var mı?

- Hiç kansızlık şikayetiniz oldu mu?

Folik asit, sinirsel tüp bozuklukları (neural tube defects = Beyin, omurilik ve bunları saran kılıflardaki sorunların genel adıdır) diye adlandırılan doğumsal bozuklukları önleyebilmektedir. Amerikan Halk Sağlığı Servisi, sinirsel tüp bozukluklarım önlemek için bütün çocuk doğurma yaşındaki kadınların günde 0,4 mg. folik asit almalarım önermektedir. Folik asit, bir vitamin olarak alınabileceği gibi, ekmek, fasulye ve lifli koyu yeşil meyvelerden de alınabilir. Geçmiş herhangi bir gebeliğinde sinirsel tüp bozukluğu bulunan bir bebeği olan annenin gelecek gebeliğinde de bu bozukluğun oluşma riski artmaktadır ve bu kadınlarla normal kadınlara tavsiye edilen folik asitin (0,4 mg.) 10 katı kadar almaları önerilmektedir. Böyle kadınlar, gebelikten önce l ay ve gebeliğin ilk 3 ayında günde 4 mg. olmak üzere folik asit almaları gerekmektedir. Bu kadınlar folik asili birçok vitaminle beraber değil folik asiti yalnız kullanmalıdırlar. Çünkü diğer vitaminlerle beraber yeterli folik asitin alınabilmesi için diğer vitaminlerin dozlarının aşılması gerekmektedir.

Hamilelik Hakkında, Yaşam Tarzınız, Kilo

Uygun bir kilonun sağlanması, iyi bir sağlık için çok önemlidir. Doğru yeme alışkanlığı ve orta derecede egzersiz, gebelik öncesi ve gebelik de dahil olmak üzere derli toplu bir vücudun oluşturiılması ve sağlıklı bir kilonun korunması için hayatî önem taşımaktadırlar. Fazla ki- lolu olmak bir sağlık sorunudur. Gebelik(Hamilelik) sırasında yüksek kilolu olmak Yüksek tansiyon ya da şeker hastalığına neden olabilmektedir. Aşırı şişmanlık, gebelik sırasında kalbe eklenmiş yeni bir yük niteliğindedir. Normalden düşük kilolu kadınlar ise düşük tartılı bebekler dünyaya getirme eğilimindedirler. Bu sebepler doğum sırasında ve doğum sonrasında diğer dönemlere oranla daha fazla problem oluşturmaktadırlar.

Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Öncesi Görüşme

Eğer, gebe kalmayı planlıyorsanız, gebelik öncesi bir görüşmeyi doktorunuzla gerçekleştirebilirsiniz. Görüşmenin bir parçası olarak size, aile hayatınız, tıbbî geçmişiniz, aldığınız ilaçlar, diyetiniz, hayat tarzınız ve geçirdiğiniz gebelikler sorulacaktır. Cevaplarınız dürüst ve açık olmalıdır. Çünkü sizin gebelik(Hamilelik) döneminde özel bakıma ihtiyaç duyup duymayacağınıza karar verilerek yardım edilmeye çalışılacaktır. Gebelik(Hamilelik) öncesi görüşme, sizin sorularınız için iyi bir zaman dilimidir. Önerileri dinlemekte tereddüt etmeyiniz ve bütün düşüncelerinizi tartısınız. Sağlık bakım ekibi, size yol göstermek ve bilgi vermek için o görevde bulunmaktadırlar.

Hamilelik Hakkında, Aile Hikayeniz

Ailelerde bazı durumlar daha sık olmaktadır. Yakın bir akrabada eğer bir rahatsızlık varsa sizin de aynı rahatsızlığa yakalanma riskiniz yükselmektedir. Örneğin ailenin yakın üyelerinin herhangi birinde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, sara nöbetleri ve zeka geriliği olup olmadığı sorulacaktır. Yine ailede herhangi birisinin ikiz gebelik geçirip geçirmediği de sorulacaktır. Bazı hastalıklar kalıtsaldır. Bunlar genetik hastalıklar olarak adlandırılırlar. Yaşınıza ve aile geçmişinize bakılarak, kalıtsal hastalıklarda özel eğitimli bir uzmandan genetik bir danışmanlık almanız önerilebilir. Genetik danışmanlık, çiftlerin genetik hastalıklı bir çocuğa sahip olma şansı hakkında uyanık olmaları noktasında yardımcı olabileceği gibi bir hastalık oluşmuşsa onun hakkında bilgi de verebilecektir. Genetik danışmanlık, detaylı bir aile anemnezini (ailenin hastalıkla ilgili geçmişini), bazen fizik muayeneyi ve laboratuvar testlerini kapsamaktadır. Bazı genetik hastalıklar, gebe kalın- madan testler yardımıyla tesbit edilebilmekedir. (Daha detaylı bilgi ve bu hastalıkların geçiş yolları için Bölüm 7'ye hakiniz.)

Hamilelik Hakkında, Genetik Hastalıklar

- Aşağıdaki hastalıklar kalıtsaldır. Bazı durumlarda gebe kalınmadan. önce tesbit edilebilirler. - Talessemi - Tay-sachs hastalığı - Orak hücreli anemi - Hemofili - Kas distrofisi (kaslardaki zafiyet île belirgin hastalık) - Kistik fibroz - Huntıngton korea - Kırılganı (Fragile x) (zeka geriliği) Liste, bu hastalıkların nasıl kalıtsal oldukları hakkında yeni bilgiler elde edildikçe değişmektedir.

Hamilelik Hakkında, Tıbbî Geçmişiniz

Birçok kadın, gebelik boyunca özel bakım gerektirecek sara nöbetleri, yüksek tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıklara yakalanmış olabilir. Ya da sorun gebelikten çok önceden beri bulunuyor olabilir. Gebelik vücuda yeni yükler yükleyeceği için, normalde kontrolünüz altında olan sağlığınız gebelikle değişebilir. Eğer bazı özel tıbbî durumlarla karşı karşıyaysanız, gebe kalmadan önce onları kontrol altina almalısınız. Bunlar belki sizin daha sık doktorunuzla görüşmenizi gerektirebilir. Yaşam tarzınızda da birçok değişiklik yapmanız gerekebilir. Tıbbî geçmişinizle ilgili olarak size sorulabilecek sorular şunlardır: - Şeker, yüksek tansiyon ya da sara nöbetleri gibi rahatsızlıklarınız var mı? Varsa ne zaman başladı? - Kansızlık rahatsızlığınız hiç oldu mu ya da şu anda öyle bir şikayeliniz var mı? Olduysa ne zamandan beri bulunuyor? - Hiç ameliyat geçirdiniz mi? Geçirdiyseniz bu ne tür bir ameliyattı? - Ne tür doğum kontrol yöntemi uyguluyorsunuz? - Hiç kaza geçirdiniz mi? Geçirdiyseniz ne tip? - Herhangi bir seve karşı alerjiniz var mı?

Hamilelik Hakkında, Geçmiş Gebelikleriniz

Gebelik(Hamilelik) öncesi bakımın diğer bir parçası da, doğumla ilgili geçmişinizin yeniden gözden geçirilmesidir. Geçmiş gebelikleriniz ve varsa bunlarla ilgili komplikasyonlar da size sorulacaktır. Geçmiş gebeliklerinizden herhangi birinde bir problemin oluşması onun bu gebeliğinde de tekrar edeceği ya da gebe kalmamanız gerektiği anlamına gelmez, fakat çoğunluk olmasa bile sorunlar tekrar yaşanabilmektedir. Geçmiş problemleriniz, son gebeliğiniz için özel ihtiyaçlarınız olup olmayacağının bir işareti olabilir. Birçok kadın geçmişte eğer bir düşük yapmışsa yeni bir bebek sahibi olma noktasında endişeye kapılmaktadır. Gebe kadınların beşte birinin düşük yaptıkları bilinmektedir ve aynı zamanda birçok düşüğün de tesbit edilemediğine inanılmaktadır. Bu kadınların çoğu, müteakip ilişkiden sonra normal gebe kalabilmektedirler. Az bir kısmı ise 3 ya da daha fazla sayıda düşük yapmaya devam etmektedir. Büyük olasılıkla düşünülen şey, eğer bir düşük yapmışsanız diğer gebeliklerinizin normal olacağı ve sağlıklı bir bebek sahibi olabileceğinizdir. Doktorların çoğu, kendi isteğinizle aldırdığınız bebekten dolayı tekrar gebe kalmanızın zorlaşmayacağı ve gebeliğinizin sonucunu etkilemeyeceği noktasında hemfikirdirler. Buna karşın birden fazla düşük yapan kadınlardaki risk oranı bilinmemektedir. Bilinen şey, birden fazla yapılan düşüklerin, düşük tartılı bebek doğum riskini ve erken doğum oranım arttırdığıdır.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
wives cheat how married men cheat click here
online women who cheat on their husbands when your husband cheats
cheaters caught website why men cheat
redirect open what is the procedure for an abortion

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık