Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Destekleyen Kişinin Rolü

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Destekleyen Kişinin Rolü

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Destekleyen Kişinin Rolü

Baba adaylarının çoğu, çocuklarının doğumunda aktif rol almak istemektedirler. Sıklıkla bebekleri doğarken doğum odasında olmak istemektedirler. Eğer bir baba, doğumun kendisine katılmak istemiyorsa, başka yollarla destek sağlayabilir. Baba, sizinle doğuma hazırlık sıniflarına gelebilir, doğumda sizinle olabilir ve doğumdan sonra bebeğin bakımında size yardımcı olabilir. Bakım birçok şekilde olabilir. Babayla beraber, doğumda aileniz için neyin en iyi olacağına karar verebilirsiniz.

Destekleyen kişi (bazen antrönör olarak da adlandırılır) her zaman çocuğun babası olmak zorunda değildir. Yakın bir akrabanız ya da sevdiğiniz birisi, doğuma hazır olmanıza ve doğumunuza yardım edebilir. Doğum sırasında, antrenör, omuzlarınız hizasında, doğum masasınin basında bulunmak isteyebilir. Bu noktadan sizin çocuğunuzun doğduğunu görerek size duygusal ve fiziksel destek sağlayabilir. Ya da eşiniz, doğum masasının ayak kısmında durarak çocuğun doğumunu daha yakından görmek ve resim çekmek isteyebilir.

Destekley.en kişinin doğum sırasında sizin için yapabileceği bazı Şeyler aşağıdadır:

- Sizi oyalayıcı şeyleri özellikle doğumun erken dönemlerinde olmak üzere beraber yapabilirsiniz (örneğin; oyunlar oynamak, konuşmak, sesli bir şeyler okumak ya da yürümek gibi). Kasılma süreleriniz! ölçebilir. Eğer isterseniz sırtinıza masaj yapabilir.

- Kasılmalar sırasında sizinle beraber solunum yaparak konsantre olmanıza yardım edebilir.

- Rahatlık ve güven sağlayabilir.

Bir problem ortaya çıktığı zaman, destekleyen kişinin doğum odasını terk etmesi istenebilir. O anda bunun nedenini açıklamaya zaman olmayabilir. Anne ve bebeğin iyiliği için, eşler istendiği zaman hemen terk etmelidirler. Zamanla bunun nedeni daha sonra açıklanacaktır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
redirect cheat on my wife why women cheat on their husbands

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık