Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı

Lyme hastalığı, virüsü taşıyan bir kenenin ısırmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kene ısırdığı zaman hastalığa sebep olacak bir yumurtayı vücuda sokar. Lyme hastalığının ilk belirtisi, boğa gözüne benzeyen bir yaranın oluşmasıdır. Bu yara kaybolabilir, fakat hastalık kalacaktır. Eklemlere yayılarak artrite (eklemin iltihaplı hastalığı) ve kas ağrılarına neden olabilir. Antibiyotikler genelde enfeksiyonu tedavi etmektedir. Eğer tedavi edilmez ise, kalp ve sinir sistemide tutulabilir.

Kenenin taşıdığı yumurta, enfeksiyonlu bir anneden fetüse plasenta aracılığıyla geçebilir. Doğumsal anomaliler ya da düşük oluşabilir. Yine de bu sorunların Lyme hastalığından dolayı mı yoksa başka bir problemden mi olduğunu söylemek için çok erkendir. Eğer bir kene tarafından ısırıldiysanız, antibiyotiklerle tedavi olabilirsiniz.

Keneler, Lyme hastalığı dışında başka hastalıklarda taşıyabilirler. Gebe kadınların çok kene bulunabilecek ağaçlık ortamlardan uzak durmaları ve uzun kollu yelekler uzun çoraplar giymeleri yerinde olacaktır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
cheaters caught my husband cheated why men cheat
my boyfriend cheated on me with my mom click click
reasons why women cheat read why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık