Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Meyveler: Bu grup A ve C vitaminleri, potasyum ve lif içerir. Bir servis, orta büyüklükte bir elma, muz ya da portakal; yarım tabak soyulmuş, pişirilmiş ya da konservelenmiş meyve: bir su bardağının 3/4'ü kadar meyve suyu içermelidir. Taze meyveleri, meyve sularım ve dondurulmuş, konservelenmiş ya da kurutulmuş meyveleri seçerek alınız. Vitamin açısından zengin olan turunçgillerden kavun ve böğürtlenlerden sıkça yiyiniz.

Meyveli içecekler yerine meyve sularım tercih ediniz. Süt, yoğurt ve peynir: Bu grup, protein, kalsiyum, fosfor ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Kalsiyum özellikle gebelik ve süt emzirme döneminde çok önemlidir. Bu servis, bir tabak yoğurt ya da bir bardak süt, 45 gr'lık tabu peynir ya'da 60 gr'lık ıslanmış peynir içermelidir. Sütten hoşlanmıyorsanız, sütle yapılmış yoğurt, ev peyniri, dilim peyniri ya da dondurma yiyebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar yağ oranı düşük, az kaymaklı olanlarım seçiniz. Et, tavuk, balık, kuru fasulye, yumurta kabuklu yemişler: Bu gıdalar, protein, demir, çinko ve B vitaminlerini içerirler.

Protein ve demir, gebelikte fetüsün normal gelişimi için çok önemlidir. Bir servis, 60-90 gr'lık pişmiş yağsız et, tavuk ya da balık içermelidir. Gruptaki diğer gıdalar için yarım tabak pişmiş kuru fasulye, l yumurta ya da yağsız et için 2 yemek kaşığı fıstık yağından herhangi birisinin bulunabileceği şekilde ayarlanmalıdır. Yağsız etleri seçiniz. Pişirmeden önce deri ve yağlardan temizleyiniz.

Düşük yağlı yemek yapma yöntemlerini kullanınız. Örneğin yumurtanın suda haşlanması, fırında kızartma yapılması gibi... - Yağlar, zeytinyağları ve tatlılar: Bunlar kalori açısında zengin fa. kat vitamin ve mineral açısından fakirdirler. Yağ günlük aldığı. niz enerjinin % 30'undan fazla olmamalıdır. Düşük yağlı gıdaları seçmeye çalışarak, tereyağı, margarin, mayonez ve et suyunu kısıtlamaya çalısınız. Şeker oranı yüksek tatlı ve yumuşak içe. çeklerden daha az tüketmelisiniz.Temel Besinler j|Her diyet, protein, karbonhidrat (şeker ve nişasta) yağ, vitaminler ve minarelleri kapsamalıdır. Vücudunuz, bu besinleri büyüme ve vücudunuzun yenilenmeği için kullanır. Diyetinizin bu besinleri size uygun miktarda sağladığından emin olmak için, her birinin hangi gıdalarda bulunduğunu bilmemiz gerekir. Paketler, konserve kutuları ve şişelerdeki etiketlere baktığınız zaman, RDA harflerini göreceksiniz. RDA, Recommended Daily Allo-wence (Günlük önerilen miktar)'in baş harflerinden oluşmaktadır. Günlük önerilen miktar, günlük bazda, her sağlıklı insanın ihtiyaç duyduğu gıdaların günde alınması gereken sınırlarım gösterir. Günlük önerilen miktardan daha az besin tüketiyorsanız bu kötü beslendiğiniz anlamına gelmez. Fakat günlük gıda tüketiminiz, günlük önerilen miktarlarda ise, bu sizin iyi beslendiğiniz ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir. Bir yemek servisinde, %100 günlük önerilen miktarda besin almak zorunda değilsiniz. Gebelikte günlük önerilen miktar besinlerin çoğu için daha yüksektir. Farklı yiyeceklerden yerseniz ve gıda kılavıü piramidine göre yeterli gıda servisleri alırsanız, çok iyi bir diyet yapmış olacaksınız.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
wife cheat click read

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık