Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı ilaçlar (YDI)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı ilaçlar (YDI)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı ilaçlar (YDI)

Yasadışı ilaçların kullanımıyla devam eden bir yaşam tarzının, gebelikte etkilerinin ne olduğunu tam olarak tesbit etmek zor olabilir. yine de, yasadışı ilaç kullanıcıları, gebeliklerde bebeklerin! riske atabilecek birçok sorunları daha çok yaşadıkları bilinmektedir. Bebeklerden 10'da l'i kadarı, doğumdan önce yasadışı ilaçlara maruz kalabilmektedirler. Bu ilaçların etkileri, çok zararlı olabilmektedir. Öyle ki sadece bir kez kullananlar dahi risk altındadırlar. Bu ilaçlar en fazla erken gebelik dönemin! etkilerler. Dolayısıyla, eğer kullanıyorsanız, gebe kalmadan önce bırakmalısınız.

ilaçların çoğu plasentayı geçer. Bazıları, fetüse doğrudan zarar vermekte ve fetüsü bağımlı hale getirmektedir. Doğumdan sonra bazı ilaçlar anne sütüyle bebeğe geçebilmektedir. Eğer ilaçlar beraber alınıyorsa etkilerin tesbit edilmesi zor olabilir. Bazen ilaçlar birbirlerinin etkilerini yükseltebilirler.

İlaçlar, gebelik boyunca problemlere sebep olabilirler. Örneğin; erken gebelik dönemi, bütün vücut sistemlerinin oluştuğu dönem olduğu için, en kritik dönemdir. Bu dönemde ilaçların kullanılması ciddi sorunlara yol açabilir. Gebeliğin son 12 haftasında ilaç kullanılması, fetüsün büyümesini engellemesi ve erken doğuma sebep olması açısından en büyük risk dönemi olabilmektedir.

ilaçlar, uzun dönem etkilere sahip olabilir. Örneğin; başkaları ta- rafından kullanılan enjektörlerin kullanılması, enfeksiyonlara sebep olabilir ve AlDS'e sebep olan HIV ve Hepatit B virüsünün vücuda geçme riskini arttırabilirler. Sonra bu virüsler plasenta yoluyla fetüse geçebilirler.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
my boyfriend cheated on me with a guy why married men have affairs read
infidelity why men cheat read here
click link open

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık