Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hırpalanmış Kadın

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Hırpalanmış Kadın

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hırpalanmış Kadın

Kadının, eşi tarafından fiziksel, cinsel ya da duygusal açıdan horgörülmesi Amerika'da çok sık rastlanan sağlık problemlerinden biridir. Bu olayda, ne kadar zengin olduğunuz ya da hangi yaşta, hangi ırktan ya da dinden olduğunuz önemli değildir. Bu kötü kullanımın etkileri çok ciddidir. Hastaneye acil olarak kaldırılan kadınların yaklaşık 5'te l'i kadının hırpalanması sonucu oluşan sorunlarla ilgilidir. Cinayet sonucu öldürülen kadınların 3'te l'i, kendi eşleri tarafından öldürülmektedir. Çocuklar da bu durumdan etkilenmektedir. Çünkü kadın ve erkek arasında kötüye açık ilişkilerin olduğu durumlarda çocuklar da etkilenebilecektedir.

Kaba kuvvet sıklıkla gebelikte başlamakta ya da kötüye gitmektedir. Sonuçta anne ve fetüs riske girmektedir. Kaba kuvvet uygulayan kişi genelde gebe kadının göğüslerine ve karnına darbe vurmaktadır- Fetüsün anneye gelen darbelerden doğrudan zarar görmesi, düşük oluşmaşı ve düşük tartılı doğum; karşılaşılan tehlikelerden bazılarıdır. Bazen kaba kuvvet gebelikle azalmaktadır. Aslında, bazı kadınlar gebe kaldıklarında kendilerini güvende hissetmektedirler. Gebe kalmayı kaba kuvvetten kurtulmanın bir yolu olarak görmektedirler.

Kaba kuvvetle baş etmenin çok iyi yolları vardır. Birinci olarak eşinizin yaptiklarından dolayı sizin, suçlu olmadığınızı farketmeniz gerekir. Kaba kuvvet uygulayan kişiler, kurbanlarım suçlayabilirler fakat bu sizin baranız değildir. Sadece o, kendi yaptiklarından sorumludur. ikinci olarak güvendiğiniz birisine (yakın bir arkadaşınız doktor ya da hemşire, danışman, din adamı) sorununuzdan bahsedebilirsiniz. Başka birisiyle paylaşmak rahatla- ma sağlayabilir. Söylediğiniz kişi, kriz telefon hatları, aile içi şiddet programları, kanuni yardım servisleri ve hırpalamış kadın ya da çocukların sığınabilecekleri yerlerle irtibat kurmanıza yardım edebilir. Yukarıda sayılan kurumlar, durumunuzu anlamanızı ve ne yapmanız gerektiği noktasında yardım edebilirler; Daha sonraki adım sizin ve çocuğunuzun güvenliğini sağladığınızdan emin olmanızdır. Sizin ve çocuğunuzun ihtiyaç duyduğunuzda hemen ortamdan uzaklaşabileceğiniz bir plan yapmalısınız. Aşağıda ayrılma durumunda size yardım edebilecek bazı önemli bilgiler sıralanmıştır:

- Bir arkadaşınızda ya da komşunuzda ihtiyaçlannızı karşılayabilmeniz için bir çanta bulundurun. Kendiniz ve çocuğunuz için farklı giysiler bulundurun. Araba ya da ev için kendinize anahtar yaptırın.

- Kısa bir sürede ulaşabilecek şekilde önemli eşyalarınızı güvenli bir yerde tütün, ilaçlar, kimlik kartlarınız, sosyal güvenlik kartlarınız, sürücü belgeniz, paranız, çek defteriniz, tasarruf hesap defteriniz ve kredi kartlarınız ihtiyaçlarınızdan bazılarıdır.

- Gideceğiniz yerin tam olarak neresi olduğunu bilmeniz gerekir. Günün herhangi bir saarinde oraya nasıl gideceğiniz! araştırmış olmalısınız.

Eğer hırpalanmaktan kurtulamadıysanız ne yapacağınızı bilmelisiniz. Doktora ya da acil polikliniğine giderek nasıl hırpalandığınızı anlatın. Sonra da mahkemede kullanabilmek için bu sağlık dosyanızın bir kopyasını kendi yanınıza alın.

- Polise haber verin. Kaba kuvvet uygulayan kişi koçanız ya ( beraber yaşadığınız kişi de olsa fizikî hırpalama bir suçtur.

Hırpalanmayı önleyecek kaçış planınızı uygulamanız için tehlikç belirtilerim öğrenmelisiniz. Eşinizde bir silahın bulunması ya da birisi. nin bu silahı kullanarak tehdit etmesi, ailenin diğer üyelerini veya çocukları incitmesi ya da tehdit etmesi, sizi cinsel ilişkiye zorlaması, zalimce bir hareketinden sonra eçinizin daha az suçluluk ve vicdan azabı duyması bu belirtilerden bazılarıdır.

Ne siz, ne fetüsünüz ve ne de doğan çocuklarınız hırpalanmayı hak etmiştir. Eğer eşiniz hırpalamaya başlamış ya da hırpalamaya devam ediyorsa bunu birisiyle konuşarak kaba kuvvece son vermek için adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
click an abortion pill open
reasons why women cheat read why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık