Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Toksoplazmosis

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Toksoplazmosis

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Toksoplazmosis

Toksoplazmozise neden olan parazit, kedi gibi bazı memeli hayvanlarda yaşamaktadır, insanlar, çiğ, ya da az pimiş etten (özellikle kuzu ya da koyun erinden) ya da kedi dışkısıyla temastan enfeksiyonu kapabilirler. Toksoplonmosis erişkinlerde çok hafif bir hastalığa yol açar. Çoğunlukla fazla belirti görülmez. Genel toplumun yaklaşık 3'te l'i, toksoplazmosise maruz kalmaktadır. Bir kere bu hastalığı geçirdiğinizde hastalığa karşı direnç kazandıracak antikorlar kanda oluşmaktadır.

Toksoplazmosis, anne ilk kez gebelik döneminde enfeksiyona yakalanmışsa bir problem oluşturacaktır. Gebelikte enfeksiyona yakalanmış kadınların yaklaşık 3'te l'i enfeksiyonu fetüse geçirecektir. Virüsü taşıyan fetüslerin de sadece 3'te l'i, hastalığın belirtilerini gösterecektir. Fetüsün enfeksiyona yakalanma riski gebeliğin son 12 haftasında en yüksektir; fakat fetüsü etkileyen problemler, enfeksiyon gebeliğin son 12 haftasında olduğu zaman daha ağır olmaktadır. Anne enfeksiyona yakalandığı zaman, boğazındaki lenf bezleri şişer. Ateş, yorgunluk, boğaz ağrısı ve deri döküntüsü gibi bulgular ortaya çıkabilir. Bazen hiçbir belirti olmayabilir. Bebek, erken doğabilir ya da çok küçük olabilir. Bebekte de ateş, sarılık, göz problemleri ve diğer uzun süreli ciddi problemler görülebilir. Anne ve bebek bazen antibiyotiklerle tedavi edilebilirler. Uzun süreli problemleri önlemek için enfeksiyonlu doğan bebekler hemen tedavi edilmelidirler.

Toksoplazmosise karşı korunmanın en iyi yolu, ona maruz kalmayı önlemektir. Etin iyi piştiğinden emin olmalısınız. Kediler özel komili gıdalarla beslenmeli ve fare yemelerine izin verilmemelidir. Çünkü fareler de paraziti taşıyor olabilirler. Eğer kediniz sık sık dışarı çıkıyorsa onu yüzünüze yaklaştirmayın. Kedinin yatağınızdan, battaniyelerden, yastıklardan ve çarşaflardan uzak tutunuz kedi dışkısı ilk 24 saatte enfeksiyon bulaştırmadığı için, kedi artıklarıları gülük olarak temizlenmeli ve bu isi başka birisi yapmalıdır. Dışkı mikroba yakalandıktan sonra, bu özelliklerim uzun süre korurlar. Gebe kadınlar, eldiven giymeli ve kedi diskısının fazla olduğu alanlarda bahçıvanlık yapmamalıdırlar. Toprak, kediler ya da az pişmiş et ve sebzelere dokunduktan sonra her zaman eller sabunla iyice yıkanmalıdır

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
redirect website why do married men cheat
cheaters caught my husband cheated why men cheat
dating for married cheat on husband want my wife to cheat
infidelity why wifes cheat read here
click an abortion pill open
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion
open looking to cheat married men dating

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık