Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Verem Hastalığı (Tüberküloz)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Verem Hastalığı (Tüberküloz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Verem Hastalığı (Tüberküloz)

Tüberküloz, akciğerleri etkileyen bir hastalık olup beyin, böbrek ve kemik gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılabilir.amerikada çok nadir bir hastalık iken son dönemlerde tüherkülozlıı in'.nn sayışı artımaya başlamıştır. Hava yoluyla taşınan bir bakteri tarafından oluturulur. Enfeksıyonlu bir kişinin öksürmesi ya da aksırmasıyla havadaki mikrop sayışı da artacaktır. Hastalık yavaş yavaş gelişir ve ilk etapta herhangi bir bulgu olmayabilir. Fakat zamanla tüberküloz ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, kuru öksürük ve gögüss agrısına vol açar. Belirliler ortaya çıkmadan hile, tüherkuloz basit bir deri testıvle tesbir edilebilir. Bazı ilaçlar aylarca kullanmak üzere kombine bir şekilde tedavi de kullanılabilirler.

Gebe kadınlarda tüberküloz oldukça nadirdir, fakat gittıkçe artış göstermektedir. Kadınlar gebeliği boyunca tedavi edilebilirler. Bir anne tüberküloza yakalandığı zaman, fetüs kan yoluyla yada dogumda bakteriyi nefesle içen alarak enteksiyona yakalanabilir. Bebek, doğumdan sonra annesiyle olan temaslarda enfeksiyon kapabilir. Bundan dolayı, tüberkülozlu anneden dünyaya gelen bebeklere. onları hastalıktan koruyacak bir ilaç verilmelr ya da özel bir ası yapılmalıdır. Tüb'erkülozlu kadınlar, doktorlarıyla anne sütüyle çocuklarım besleyip beslemeyeceklerini görüşmelidirler.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated
redirect why some women cheat why women cheat on their husbands

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık