Hamilelik Hakkında(Gebelik(Hamilelik) Bakımınızın Planlanması)

Hamilelik Hakkında(Gebelik(Hamilelik) Bakımınızın Planlanması)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Bakımınızın Planlanması

Gebelik boyunca ve doğum sırasında bakım ve takibiniz! kimin yapacağım tesbit etmeniz ilk kararlarınızdan birisidir, îdeal olanı gebe kalmadan önce doktorunuzla görüşmeniz, geçmiş sağlık hikayenizi ve gebelik öncesi konulan tartışmanızdır. Birçok kadın çocuğu olan arkadaşından ya da akrabasından bir doktor tavsiye etmesi için yardım istemektedir. Bazı kadınlar da çocuğunu doğurmak istediği bir hastane içmektedir. Fakat şu da unutulmamalıdır ki, sağlık sigortası politimız seçeneklerimizi kısıtlayabilmektedir.

Bebekler, 3 grup sağlık ekibi tarafından doğurculmaktadır. Bunlar ebeler, halk sağlığı hekimleri ve doğum uzmanlarıdır. Bazen bir doktorla ebe ekip de oluşturabilmektedir.

Onaylı ebe hemşireler kadının ve çocuğun bakımım erken gebelik döneminden, doğuma kadar yapabilecek şekilde eğitilmişlerdir. Ayrıca doğum sonrası bakımı da yapabilmektedirler. Onlar güvenli bit hemşirelik programından geçerek mezun olmuşlardır ve ebelik alanında bir mezuniyet belgesine sahiptirler. Ebeliklerinin onaylanabilmesi için aktif bir hemşirelik lisansına sahip insanların, yapılan ulusal bir sınavı başarmaları gerekir. Ebe hemşirelerin başarılı olabilmeleri için bir doktorla işbirliği yapmaları gerekir. Normal sağlıklı bir gebe kadın takibini yaparken çıkacak sağlık sorunlarında bir doktora hastayı sevkedebilirler.

Aile hekimliğinde çalışan doktorlar, gebelik de dahil olmak uzere pek çok vakaya bakmaktadırlar. Bu doktorlar, tıp fakültesinden mezun olup aile hekimliğinde özel ihtisas yapmış kişilerdir. Bu hakkı, yapılı bir sınavı başararak elde etmişlerdir.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, üreme sistemi ve gebelikle ilgilendikleri gibi kadının genel sağlık sorunlarıyla da ilgilenmekdirler. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra bu doktorlar, uzman olmak için 4 yıl asistan olarak çalışmaktadırlar. Sonra, kadın hastalıkları ve doğum kurulu tarafından onaylanmaktadırlar. Doktor, onay alabilmek için, kadının tıbbî ve cerrahî bakımım yapabilecek düzeyde bilgi ve beceri sahibi olup olmadığım test etmek amacıyla yapılan sözlü ve yazılı sınavları başarmak zorundadır.

Eğer bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı onay almışsa kadın hastalıkları ve doğum uzmanları enstitüsüne üye olarak seçilebilir. Bu enstitü hem bölgesel ve ulusal düzeyde uzmanlığı temsil etmekte hem de kadınların sağlık bakım kontrollerim fiilen takip etmektedir. Aynı zamanda, son bilimsel ve klinik gelişmeler hakkında uzmanlara bilgi vermek için geniş çapta devam eden eğitim programları da düzenlemektedir.

Kurulca onaylı kadın hastalıkları ve doğum uzmanları daha ileri düzeyde uzmanlaşabilirler. Bu alt uzmanlık alanlarından bir tanesi anne ve fetüs bölümüdür. Bu alandaki uzmanlar, gebelik döneminde gelişen çeşitli sağlık ve doğum komplikasyonlan hakkında daha tecrübeli ve eğitimlidirler. Komplikasyon durumunda genelde bu doktorlara başvurulur.

Birçok kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, gebelik boyunca bir kadının duyabileceği özel ihtiyaçları karşılamak üzere sağlık bakım ekipleri kurmaktadır. Bu ekipler, bir doktor tarafından oluşturulabildi-ği gibi, doktorun çalıştığı eğicim hastanesi ya da özel hastane tarafından da oluşturulabilir. Aşağıdaki sağlık çalışanları, sağlık bakım ekibinin birer üyesi olabilirler:

- Hemşireler, hastanın bakımı, eğitimi ve bilgilendirilmesi hususunda doğum uzmanlarına yardım ederler. Doğum hemşireleri, doğumda anneye yardım ettikleri gibi doğumdan sonra da çocuğun bakımım yaparlar. Doğum sonrası hemşireleri, doğumdan sonra anneye yardım ederler. Yenidoğan hemşireleri, yeni doğan bebeğin bakımım üstlenirler. Bu hemşirelerin tümü bir hemşirelik programından eğitim almış olup, lisans sınavım kazanmış kişilerdir.

- Ekip sorumlusu, eğitim hastanesinde çalışan bir doktordur.Asistanlar, doktorların denetimi altında birçok sağlık hizmetlerini yürütürler.

- Asistanlar, kolejden sonra 2 yıllık eğitim programına devam etmek ve lisans sınavım başarmak zorundadırlar.

Sağlık bakım ekibinde, anne-babaya gebelik, doğum ve aile hayati hakkında bilgi veren doğum eğitimcileri, beslenme ve öze! ihtiyaçlar hakkında bilgi verecek diyetisyenler, ailelere toplumsal hizmetleri hakkında bilgiler vererek danışmanlık yapacak sosyal uzmanlar ve bebeğin kalıtsal bir hastalığa sahip olup olmadığım değerlendirmek üzere genetik danışmanlar bulunmalıdır.

Diğer doktorlar, özel ihtiyaçlara göre devreye girebilirler. Ekibe anne-fetüs bölümü uzmanları, yenidoğan uzmanları ve yenidoğan bakımım yapabilecek çocuk uzmanları katılabilir. Anesteziyoloji ekibi de doğum sırasında oluşacak riski azaltmak için devreye girebilir.

Sağlık bakım ekibinin her bir üyesinin yeterliliği değişebilir. Fakat gebeliğin ve doğumun başarılı geçmesinde çok önemli rollere sahiptirler.

Birçok kadın, son kararım almadan önce birçok doktorla görüşmekte ve öneriler almaktadır. Eşiniz ve kendiniz hakkındaki tüm soruları özgür bir biçimde tartışmalısınız. Birkaç husus seçenekleriniz! etkileyebilir:

- Görüşme yaptığınız sağlık kurumu evinize ya da işinize yakın mı?

- Sağlık bakımınızı üstlenen kişi hastane şartlarım sağlayabilmekte midir?

- Normal muayene saatleri dışında bakımınız nasıl temin edilecektir?

- Özel bakım gerektiren sorunlarınız var mı?

- Doktor ücretleri ne kadardır? Ücretler, sigorta sisteminiz tarafından nasıl karşılanmaktadır? Eğer sigorta sistemi ve ödemi planı bakımından bilgiye ihtiyaç duyarsanız sağlık bakımı personeli size yardım edebilir.

- Çeşitli giderlerinize karşı sigorta sisteminiz sınırlama getiriyor mu?

Anne sütüyle beslenme, doğumda ağrıyı giderme ve kocanızın doğum esnasında yanınızda bulunup bulunmaması gibi sorularınıza sağlık kuruluşunuzun tavrı nedir?

Diğer bir faktör, doktorunuzun bir grup içinde işbirliğiyle mi yoksa tek basma mı çalıştığıdır. Grup tarafından bakımınızda, rutin işlemleriniz iki ya da daha fazla doktor tarafından karşılanabilir. Özel bir doktorunuz olabilir ve zaman zaman diğer doktorlar da bakımınızı üstlenebilir. Doktorunuz dışındaki bir doktor tarafından doğumunuzun yaptirılması da mümkündür. Bu durum, gebelikten önce, gebelikte ve gebelik sonrasında bakımınızı yapmak üzere işbirliği içinde çalışan hemşire, ebe ve doktor ekibi için de geçerlidir. Tek basma çalışan bir doktor, hastalarının tüm sorunlarım tek basma karşılamaya çalışır. Eğer doktorunuz hastalanır ya da tatile çıkarsa başka bir doktor bakımınızı üstlenebilir.

Her tür bakımın avantaj ve dezavantajları vardır. Tek basma çalışan doktor bakımında her defasında aynı doktorla görüşeceksiniz. Fakat bebeklerin sıklıkla yaptığı gibi beklenmeyen bir doğum meydana geldiğinde doktorunuz, başka bir hastaneye gideceği için randevuları- nız iptal edilecektir. Grup ve işbirlikli ekipler tarafından yapılan takiplerde, görev paylaşımının oluşturduğu etkinlik söz konusudur. Fakat birçok doktor tarafından bakımınız yapılacaktır!

Doğumdan sonra bebeğiniz kendi uzmanına ihtiyaç duyacaktır. Bebeğiniziri bakımı için bir aile doktoru ya da sağlık uzmanım tercih edebilirsiniz. Hangisin! seçerseniz seçin, doğumdan önce sizin için önemli olan konuları tartışmak için doktorunuzla görüşmeye çalışın.

Bebeğinizin doktorunu seçtiğiniz zaman, doktor, bebeğiniz! Klinikte muayene edecek, sağlık problemi olup olmadığım not edecektir. (Eğer bebeğinizin doktorunu seçmezseniz, doktorunuz ya da hastane, herhangi bir doktoru seçecektir.)

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
why do men have affairs click signs of a cheater
abortion pill where to buy abortion fees surgical abortion process
why do women cheat on their husbands cheat on your wife open

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık