Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Gebelikte, büyüyen rahim, göğüs boşluğunun şeklini değiştirdiği için kadınların solunum şekli de değişecektir. Gebe bir kadının nefes darlığı çekmesi oldukça sık görülür. ( Bazı akciğer hastalıkları, nefes darlığı dışında birtakım değişikliklere de yol açacaktır.

Astım (bir akciğer hastalığı olup solunum sırasında ıslık gibi ses çıkmasına ve nefes darlığına neden olur) sık görülen bir hastalıktır. Ge- belikte, iyice k'ötüleştiği pek görülmemiştir. Fakat, eğer fetüs yeterince oksijen alamaz ise çe- şitli problemlere yol açabilir. Astımlı kadınların çoğu, solunumu kolaylaştırmak için yazılan ilaçları kullanmaya devam ettikleri sürece gebeliklerin! güvenle geçirebilirler. Astım için, kullanılan ilaçların çoğu, gebelikte kullanım için güvenlidir. Yine de aldığınız tüm ilaçları doktorunuza gösterin. Eğer ağır astımlı iseniz, muhtemelen gebelikte de astım krizi devam edecektir. Astimınızın kontrol altında tutulmasına ve yakından takibine ihtiyaç duyacaksınız. Pnömoni (Zatürre), bir akciğer enfeksiyonu olup, gebelikte diğer zamanlara göre daha ağır seyirli olabilir- 'anne ve fetüsün daha az oksijen almasına sebep olacağı için, derhalte' his konulmalı ve tedavi edilmelidir. Bir göğüs filmi zatürre teşhisi 'îçin

ilk adımdır. Radyoloji teknisyeni, karnınıza kursun önlük yerleştirerek fetüsünüzü korumaya çalışacaktır. Bu tip X ışınlurının fetüse zarar vermediği gösterilmiştir. ( Zatüreye yakalanmış gebe bir kadın, antibiyotik tedavısı için hastaneye yatırılmalıdır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
all wife cheat women who like to cheat read here
wives cheat husband cheated wife click here
dating for married cheat on husband want my wife to cheat
reasons why women cheat why are women unfaithful why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık