Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Eğer erken doğum yeterince erken teşhis edilirse, bunun geciktirilmesi sağlanabilir. Bu geciktirme bebeğin gelişmcsi ve olgunlaşması için bebeğe fazladan zaman sağlar. Hatta birkaç gün geciktirilmeği bile daha sağlıklı bebek anlamına gelir.

Bazen erken doğumun başladığım gösteren bulguları yakalamak çok kolay olabilir. Örneğin, zarlar yırtıldığı zaman vajendcn damlama ya da fışkırma rarzında sıvı akacaktır. Bazen belirtiler çok hafif olur ve tesbit etmek zor olabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birisini yaşarsanız doktoruniızla hemen irtibat sağlayın:

- Vajen akıntisının

• tipinde değişiklik (sulu, kanlı) olması ya da

• mıktarının artması

- Pelvis ya da karnın alt bölgesinde basınç hisscdilmesi

- Sabit, hafif ve kunt tarzında bel ağrısı

- Hafif karın krampları (ishalle beraber olabilir)

- Çoğunlukla ağrısız olan düzenli kasılmalar

- Zarların yırtılması (suyunuzıın açılması)

Rahim ağzının açılmaya başlayıp başlaniad-ığını kontrol etmek için hemen bir doktorla görüşmeniz eerckır. Gerçekten erken doğum olııp olmayacağının anlaşılması için yapılacak tek şey budur.'

Fetüs değericnjirmesi (monitörle), mhim kasılmalarım ve fetüsün kalp atışlarının tesbit edilmesi için yapılabilir. Ultrason, bebeğin büyüklüğünü ve yaşım hesaplamak, rahimde nereye yerleştiğim tesbit ermek için yapılabilir. Belli bir süre izlendikten sonra, rahim ağzındıi bir değişme olup olmadığım cesbit etmek için muayencniz yapılacaktır.

Eğer erken doğum gerçekten sözkonusu ise, doktorunuz, bebeğinizin rahim dışında yasayabilecek kadar akciğerlennin gelişip gclışmediğini tesbit etmeye çalışacaktır. Eğer akciğerler yeterince gelışmemişse- erken doğmuş çocuklada en çok rastlanan ölüm nedeni olan solunumsal sıkıntı sendromu (Respiratory distress syndrome) ortaya çıkabilir-

Eğer erken doğum daha yeni başlamışsa ve doğum en az bir gün daha geciktirilebilecekse, kortikosteroid adı verilen ilaçlardan size verilebilir. Bu ilaçlar, bebeğin akciğerlerinin olgunlasması yardım ede rek bebeğin beyin kanaması geçirmesi gibi ploblemleri önleyebilirler. Çalışmalar göstermiştir ki, korrikosreroidler, erken doğumun, gebeliğin 24.ve 34 haftaları arasında başladığı zaman en iyi etkiyi göstermektedir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
viagra stimulis read website
redirect why some women cheat why women cheat on their husbands

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık