Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Eşiniz ve Aileniz

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Eşiniz ve Aileniz

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Eşiniz ve Aileniz

Siz ve esiniz, gebeliğin neşesini, kederlerini ve heyecanlarım birlikte yaşayacaksınız. Birlikte birçok ayarlama yapmanız gerekecek. Eski rolleriniz değişecek ve yeni rollerinize uyum sağlamak için çalışmak zorunda katacaksınız. Zamanınızın çoğunu bebeğinizi düşünerek geçiriyor olmanıza rağmen, birbirinize zaman ayırmaya da ihtiyaç duyacaksınız. Birbirinizi anlamaya ve desteklemeye çalışın. Endişe ve duygularınızı açıkça dile getirin. Gebelik bir çift için özel bir zaman dilimidir, fakat ilişkilerinizde gerilim ve strese de neden olabilir.

Gebeliğin fiziksel değişiklikleri kadın üzerinde oluştuğu için, erkeğin gebeliğin bir parçası olduğu kolayca unutulabilmektedir. Erkek, kendi ayarlamalarım kendisi yapmakta ve baba olmaya hazır hale gelmeye çalışmaktadır. Yaptığınız şeylerde, eşinizin bunun bir parçası elmasım sağlamaya çalışın. Gebelik hazırlıklarınızın bir parçası olmasına izin verin. Sizinle doğum sınıflarına katılmalı, egzersizde size eşlik etmeli ve bebek için alınan giysileri beraber almalısınız.

Bazı erkekler, kilo alma, mide bulantısı, yeme açlığı ya da ruhsal değişiklikler gibi belirtileri aynen anne gibi yaşamaktadır- Bunun nasıl gerçekleştiği hakkında birçok teori vardır, fakat hiç .kimse bunun nedenini gerçekten tam bilememektedir. Eşiniz sizin kadar hatta sizden fazla bebeğiniz hakkında heyecanlı olabilir. Herşeyin .ötesinde sizin için endişe ediyor olabilir. Tehlikede olmadığınız ve çoçocuğun sağlıklı doğduğu hususunda güvenceye ihtiyaç duyabilir.

Gebelikte, birbirinize karşı cinsel duygularınız değişebilir. Bunları dürüst bir şekilde tartışmaya çalışın. Bunları tartışmanız sizi daha yakın hale getirerek, yalnızlık ve acıların engellenmesin! sağlar. Bazı çiftler gebelikte kendilerini birbirlerine daha yakın rüssetmektedirler- Vücudunuz dokunmaya karşı daha hassas hale geldiği için, daha kolay uyarılabilirsiniz. Birçok eş, gebe bir kadının büyümüş göğüsleri- niye yuvarlak karnım daha duygusal bulmaktadır. Bazı eşler ise bu durumda cinsel ilişkiyi zevkli bulmamaktadır. Özellikle gebeliğin ilk ve an haftalarında mide bulantısı ve yorgunluk fazla hissedildiğinden, cinsel ilişki sıkıcı bir mahiyet kazanabilmektedir. Düşünceleriniz! vücudunuza odaklayarak, cinsel duygularınızı bir kenara itmiş olabilirsiniz. Siz ya da eşiniz cinsel ilişkiyle bebeğinize zarar vereceğinizi düşürerek tedirgin olabilirsiniz. Çoğu durumda bu olay sözkonusu değildir.

Eşiniz, gebeliğinizden etkilenen tek kişi değildir. Ailenizdeki insanlar .ve yakın arkadaşlarınız da etkilenmektedir. Diğer çocuklarınız da bebeğin doğumuna hazırlıkta size yardımcı olacaklardır. Alış-veriş yapmaya, elbise seçimine ve bebek için muhtemel isimleri araştirmaya onları da katabilirsiniz. Bazı çocuklar, bebeklerin nereden geldiklerin! sorabilirler. 13-15 yaşları arasındaki çocuklarınız, gebeliğinizden dolayı sıkılgan bir ruh hali içerisinde olabilirler.

Gebelik, kendi çocukluğunuz hakkında duygusal anılar yaşatarak, sizi anne babanıza daha fazla yaklaştırabilir. Ya da size, duygusal sorunlar yaşatabilecek çocukluk ikilemlerinizi hatırlatabilir. Annenizle olan bileriniz hakkında normalden daha fazla düşümneye başlayabilirsiniz. Sizi seven birçok insanın gebeliğinizle mutlu olduklarım ve gebeliğinizin sonuçlarıyla ilgilendiklerini hatırlayın. Onlarla ilgilenmediğiniz duygusunu yaşatmayın. Yine de ilk önce kendi ihtiyaçlarınızı düşünün ve sizin için önemli plan özel yaşamınızı gizli tutmaya çalışın.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated
wives cheat how married men cheat click here
redirect why some women cheat why women cheat on their husbands

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık