Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler

Gebeliğin erken döneminde başlamak üzere, göğüsleriniz, bebeginizin anne sütüyle beslenmeye hazırlanması için birçok değişikliğe uğramaktadırlar. Aslında göğüslerinizde oluşan değişiklikler, gebe olduğunuzu gösteren ilk belirtilerden birisi olabilir. Gebeliğin 6-8 haftalardan sonra, göğüsleriniz dikkat çekecek düzeyde genişlemiş olabilir. Bu büyüme göğüslerdeki yağ tabakasının kalınlaşmasına ve süt bezlerinin sayısının artmasına bağlıdır.

Göğüsleriniz, büyüklük ve ağırlık olarak artmaya gebeliğin ilk 3 ayı boyunca devam ederler. Göğüsleriniz! sert ve ağrılı hissedersiniz. Göğüsleriniz büyürken uygun bir sutyenin giyilmesi sizi destekleyecektir. Göğüsler büyüdükçe, kan akımı da yükselir ve yüzeye yakın toplardamarlar daha belirgin hale gelirler. Bazı iğneleme ya da göğüslerinizde dokunmaya karşı duyarlılık hissedebilirsiniz.

Gebeliğin erken döneminde meme başı ve çevresi, iyice koyulacaktır. Meme başları iyice çıkıntılaşır. Meme başı çevresindeki koyu alan genişler. Meme başı çevresi yüzeyinde montgomery tüberkülleri adı verilen küçük bezler bulunmaktadır. Bu bezler, meme basını kurumaktan ve carlamaktan korumaya yardım eden yağlı bir madde üretirler. Montgomery tüberkülleri bu sırada yükselmiş durumdadırlar.

Bazı kadınların meme başları, çıkıntı yapmak yerine meme içerice gömülmüş durumdadırlar (retracted nippie). Eğer içe çekinik meme başınız var ve anne sütüyle bebeğiniz! beslemeyi düşünüyorsanız, doktor ya da hemşireniz size meme başlarım daha çıkıntılı hale getirecek masaj yapmayı önerebilirler. Meme basının etrarına, nazik bir şekilde basınç da uygulayabilirsiniz. Zamanla bu meme başlarının çıkınca yapmasını sağlayacaktır.

Gebeliğin yaklaşık 12-14 haftalarından sonra göğüsleriniz colostrun (kolostrum) yapmaya başlayacaklardır. Kolostrıır; doğumdan sonra süt akımı oluşuncaya kadar ilk birkaç gün bebeğiniz! besleyecek

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
cheaters caught dating for married why men cheat
married men cheat with men read my wife cheated on me now what
why do men cheat women that cheat on their husbands My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık