Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte   Görülen Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı

Bir kadında, gebelik sırasında seker hastalığı gelişmişse bunu "gebelikte görülen şeker hastalığı" (gestational diabetes) adı verilir. Gebelik sırasında plasenta tarafından üretilen hormonların etkisiyle oluşmaktadır. Bu hormonlar, insulinin çalışma mekanizmasını değiştirmektedirler. Eğer anormal glikoz düzeyleri ilk defa gebelikte ortaya çıkmışsa herhangi bir belirti görülmeyebilir. Yine de glikoz düzeyi doğumdan sonra normal sınırlarına inmektedir. Genelde gebelik şekeri olan bir kadında, sonraki hayatinda şeker hastalığı gelişme riski daha yüksektir.

30 yaşından büyük kadınlarda, gebelikte, şeker hastalığı oluşma riski daha yüksektir. Ailesinde şeker hastası bulunanlar ve normalden daha fazla şeker hastalığı bulunan etnik kökene sahip olanlar, daha yüksek risk altındadırlar. Her nasılsa, gebelikte şeker hastalığına vakalananların yarısında, bilinen herhangi bir risk faktörü yoktur.

Gebelikte, şeker hastalığı için test yaptırabilirsiniz. Bu güvenli ve basit test, gebeliğin genelde 24-28. haftaları arasında yapılmaktadır. Özel bir şeker karışımı içtikten l saat sonra, bir kan örneği alınır. Eğer sonuç glikoz düzeyinizin yüksek olduğunu gösterirse, buna benzer fakat genelde 3 saat sürecek başka bir test yapılacaktır. Bu teste "glikoz tolerans testi" adı verilir.

Komplıkasvon.suz gebelik şekeri olan kadınlar insuline ihtiyaç duymayabilirler. Bunun yerine, özel bir diyet ve düzenli egzersizle kan sekeri düzeyi normal sınırlarda tutulabilir. Bu durumda, kan glikoz düzeyleri genelde günlük olarak test edilmez, însulin, gebelik şekerinin tedavisinde kullanıldığı zaman diyet ve insulinin dozu, yüksek ve düşük kan glikoz seviyelerinin zararlı etkilerini önlemek için çok iyi düzenlenmelidirler. Eğer şeker hastalığı kontrol edilmezse, yüksek kilolu bir bebeğe yani tosuncuğa (mdcrosomia) sahip olma ihtimali artacaktır. Kiloları 4 kg. ya da daha fazla olan bu bebekleri, özellikle omuzları olmak üzere doğurmak çok zordur. Doğumdan sonra problemler yaşayabilirler. Bebek doğurulmadan önce, özel testlerle kontrolü yapılabilir. Bebeğin kilosunu hesaplamak için ultrason, ya da çocuk normal doğum tarihinden önce doğurulacaksa akciğerlerinin tam gelişip gelişmediğinin anlaşılması için amniosentez yapılabilir. Yüksek kilolu bebekler, daha sağlıklı olacaklar diye bir şey yoktur.

Gebelikte görülen şeker hastalığında, kan glikoz düzeyleri doğumdan sonra normal düzeyine iner, fakat sonradan şeker hastalığı tekrar gelişebilir. Doğumdan aylar sonra başka bir test yaptırarak, şeker hastası olmadığınızdan tamamen emin olabilirsiniz. Eğer çok kiloluysanız, doğumdan sonra dengeli bir diyet programına girmeniz ve egzersiz yapmanız sizin için'çok iyi olacaktır. Bu, ileriki gebeliklerinizde oluşabilecek problemleri azaltır ve sonraki hayatinızda, şeker hastalığının gelişme riskini azaltmaya yardımcı olur.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
redirect dating sites for married people why do married men cheat
redirect cheat on my wife why women cheat on their husbands

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık