Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kaloriler ve Kilo Alma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kaloriler ve Kilo Alma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kaloriler ve Kilo Alma r

Gebe kalmadan önceki ve gebelikte aldığınız kilonuzun miktarı bebeğinizin doğum kilosunu belirleyecektir. Örneğin; normalden Düşük , kilolu 15 kg.'a kadar kilo almaşı gerekirken normalden daha kilolu bir kadının sadece 6,5 kg. kilo alması gerekir. Önerilen kilo alma miktarı, boyunuza göre hesaplanan kilonuza ve bütün vücut kitlenize bağlı olarak belirlenir.

Gebelik boyunca normalden düşük kilolu kadınlar, daha yüksek oranda küçük bebek sahibi olmaktadırlar. Doğumda düşük tartılı bebekleri rahim dışındaki hayata daha zor adapte olabilmektedirler. Düzenli beslenme ve kilo alma düşük tartılı bebek doğurma oranım düşürecektir. Bebeğinizin küçük ya da düşük tartılı olması doğumunuzu da- ha kolay hale getirmez. Küçük bir bebeğe sahip olmak için almanız gereken kilodan daha az ya da sevimli ve tombul bir bebeğe sahip olmak için de daha fazla kilo almaya çalışmayınız.

Eğer gebelikte almanız gerektiği kadar kilo almışsanız, bebeğinizin uygun kiloda olma şansı daha yüksek olacaktır. Gerçekten "iki kişi, için yediğiniz! düşünmeyiniz. Bir kadının, gebeyken günlük diyetine ortalama olarak 300 kalori eklenmesi yeterlidir. Yine de bu sadece bir ortalamadır. Daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir. Örneğin genç yaştaki bir gebe (19 yaşından küçük olanlar) hem fetüsün hem de kendilerinin gelişimi için enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar. Normalden düşük kilolu ve çoğul gebeliği olan bir kadın daha fazla yemelidir.

Gebelikte fazla kilolu bir kadın birçok sorun yaşayabilir olmasına rağmen kilo vermeye çalışmak iyi bir fikir değildir. Bebeğinizin ihtiyaç duyduğu gıdalardan mahrum bırakabilirsiniz. En iyisi gebe kalmadan önce kilo vermeyi denemeniz ve doğumdan sonra kilo vermeye devam Etmenizdir.

Gün boyunca arada bir atıştırmak, ihtiyaç duyulan besinlerin alınması ve ekstra kalorilerin sağlanmağı açısından iyi bir yoldur. Bu atıştırılan gıdaların, şeker ve yağ içeriği düşük olmalı ve uygun besinen içermelidir. Meyve, sebze ve yoğurt atıştırılması, şeker, soda ve patates cipslerinden daha iyidir.

Özellikle gebeliğin son dönemlerinde olmak üzere, günde 6 defa küçük yemek öğünleri yapmanız kendinizi daha konforlu hissetmenin sağlar. Bu mini öğünleri tertiplemek için, günlük ihtiyaç duyulan temel gıda servislerin! küçük porsiyonlara bölmelisiniz. Süt, etten yapılmış yarım sandviç, balık, tavuk, fıstikyağı ya da ve kıvırcık salatalı peynir mükemmel birer mini öğün olabilirler. Düşük yağlı süt, yeni meyveler, peynir, krakerler ve çorba diğer önerilen gıdalardır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
all wife cheat website read here
why do men cheat how to cheat on husband My husband cheated on me
why do women cheat on their husbands do all women cheat open

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık