Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Herkes, büyük kan grupları olan A, B, AB ya da O gruplarından birisine sahiptir. Kan grupları, kan hücreleri üzerinde bulunan antijenlere göre belirlenir. Antijenler, savunma sistemi tarafından cevap oluşmasına neden olan ve hücre yüzeylerinde bulunan proteinlerdir. A grubu sadece A antijenlerine, B grubu sadece B antijenlerine, AB grubu ise her iki A ve B antijenlerine sahiptir. O grubunda ne A ne de B antijeni bulunmaktadır. Kan gruplarım daha da özelleştiren diğer antijenler de vardır. Bunlardan en sık olanlardan bir tanesi Rh faktörüdür.

Doğum öncesi bakımın bir parçasında, kan testlerinin yaptırılarak kan grubunun belirlenmesidir. Eğer kanınızda Rh antijeni yoksa Rh negatif, eğer Rh antijeni varsa Rh pozitif olduğunuz anlamına gelir. Dünya da insanların % 85'inden fazlası Rh pozitiftir. Anne Rh negatif, baba Rh pozitif olduğu zaman, çocuk babasından kalıtsal olarak Rh faktörünü alarak Rh pozitif olur. Fetüsün kanında Rh faktörü bulunup, annede bulunmadığı zaman problemler ortaya çıkar.

Eğer fetüsün bir miktar kanı annenin kanıyla karışırsa, annenin vücudu sanki çocuğa karşı allerjik duruma geçmiş gibi çocuğun Rh faktörüne karşı antikorlar üretmeye başlar. Bu, annenin duyarlılık kazandığı anlamına gelir. Daha sonra annenin oluşturduğu antikorlar plasentaya geçerde, fetüste kırmızı kan hücrelerim öldürerek kansızlığa yol açmaktadır. Bu olay çok ciddi sorunlar ortaya çıkarmakta hatta fetusun ölümüne neden olmaktadır.

ilk gebelikte risk düşüktür. Bunun nedeni, annenin antijenlere maruz kaldıktan sonra, antikor üretmesi için zamana ihtiyaç duyacak olmasıdır. Fakat bir kere bu antikorlar oluştuğu zaman, ortamdan uzaklaşmazlar. Yapılacak en iyi şey, ilk etapta annenin duyarlı hale gelı-nesini ve antikor üretmesin! engellemektedir. Eğer Rh negatifseniz ve kan testleriniz duyarlı olmadığınızı gösteriyorsa, doktorunuz size Rh immünglobulin (Rhlg) enjeksiyonu yaptırmanızı isteyecektir. Bu kan ürünü, annenin antikor üretmesin! engelleyecektir. Genelde ilk bebek doğduktan hemen sonra, sonrakini tehlikeden korumak için bu enjeksiyon hemen yapılır. Genelde 28. haftada olmak üzere gebelik sırasında da bu ilaç enjekte edilebilir.

Eğer zaten daha duyarlı hale gelmişseniz, fetüsünüz riskte demektir. Gebeliğiniz ilerledikçe, doktorunuz kanınızdaki antikor düzeylerini kontrol edecektir. Eğer yüksek düzeydeyse, özel testlerle fecüsün sağlığı kontrol edilecektir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
how to tell if wife has cheated cheat on wife married men dating
redirect website buy viagra online canadian health
why do men cheat husband cheated My husband cheated on me
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion
wife cheat online read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık