Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh immünglobuUn

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Rh immünglobuUn

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh immünglobuUn

Eğer siz Rh negatif ve eşinizin Rh pozitif ise, duyarlılık (alerji) kazanabilirsiniz. Bu, eğer fetüsünüz Rh pozitif ise, vücudunuzun antikorlar üreterek, fetüsün kan hücrelerim yok edeceği anlamına gelir. Duyarlılık, insan kanının bir ürünü olan Rh immünglobolin enjeksiyonuyla önlenebilir, Rh immünglobulin, antikorların üretimini engelleyecektir. Eğer duyarlı hale gelmişseniz bir yardımı olmayacaktır.

Duyarlılık, fetüs kanının anne kanıyla karışabileceği, gebelik, düşük, dış gebelik ve amniosentez sırasında oluşabilir. Bu olayların herhangi birinden sonra, Rh negatif kadınlara, duyarlılığı önlemek için Rhlg verilir. Bu ilacın etkisi sadece 12 hafta sürdüğü için, anne ve fetüsün kanının karışabileceği herhangi bir olaydan sonra tekrar verilmelidir.

Rh negatif kadınların çok az bir kısmı, gebeliğin son 3 ayında duyarlı hale gelmektedir. Bunu önlemek için 28. haftada Rhlg verilebilir. Rh negatif bir kadın, Rh pozitif bir çocuk dünyaya getirmişse, gebeliğin 28. haftasında Rhlg almış bile olsa doğumdan hemen sonra tekrar Rhlg almalıdır. Bu gelecek gebelik için oluşacak riski ortadan kaldıracaktır. Rh negatif kadınlar, Rh pozitif çocuk dünyaya getirdikçe Rhlg verilmesine devam edilir.

Gebe bir kadına Rhig'nin verilmesi güvenlidir. Bilinen tek yan etkisi, enjeksiyonda duyulan yanma ve hafif bir ateştir. Rhlg enjeksiyonuyla, insan bağışıklık sistemi yetmezliği vürüsüyle (HIV) enfeksiyon oluşma riski yoktur.

Eğer fetüs kansız ise kan nakline ihtiyaç duyacaktır. Gebeliğin 18 haftasından sonra, bu kan nakilleri, fetüs rahim içindeyken yapılabilir Eğer fetüs yeterince gelişmişse, erken doğum da tercih edilebilir. Bebek, özel bir bakım ünitesinde tedavi edilebilir. Eğer duyarlı hale gelmişseniz, ilk çocuğunuzdan sonraki çocuklar risktedirler. Gebelik boyunca dikkatli takibe ihtiyaç duyacaklardır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
online women who cheat on their husbands when your husband cheats
dating for married my boyfriend cheated on me quotes want my wife to cheat
redirect cheat on my wife why women cheat on their husbands
abortion pill where to buy how is the abortion pill surgical abortion process
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık