Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker hastalığının kontrol altına alınması

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Şeker hastalığının kontrol altına alınması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker hastalığının kontrol altına alınması

Diyet, glikoz düzeylerinin kontrolü için önemli bir yoldur. Diyetinizdeki kalori miktarı, kilonuza bağlı olacaktır. Gebelikten önceki durumunuzdan farklı olarak, gebelikte farklı bir diyet takip etmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durum şekerinizi sürekli kontrol altında tutmuş olsanız bıle geçerlidir. Diyetiniz zaman zaman, gelişen fetüsün ihtiyaçlarını karşılamak ve kan glikoz düzeylerini kontrol etmek için değiştirilebilir. Genel olarak diyet, özel gıdalar ve bütün güne yayılmış küçük atıştırmalardan ibarettir.

Yatmadan önce hafif atıştırmak, gece boyunca, kanın glikoz düzeyinin normal sınırlarda tutiılmasına yardım edebilir.

Düzenli egzersiz, şeker hastalığının kontrolünde anahtar bir rol oynayabilir. Kanın glikoz düzeyim normal sınırlarda tutmak için gerekli olan insulin miktarı egzersizle azalmaktadır. Her kadın için ne kadar egzersizin yeterli olacağı gebeliğin dönemine ve diğer faktörlere bağlıdır.

Gebelikten önce şeker hastalığı olan bazı kadınlar, kan glikoz düzeylerin! normal sınırlarda tutmak için insulin kullanımına ihtiyaç duyabilirler. insulin ağız yoluyla alınmaz, tğne yoluyla alınmalıdır. Plasentayı geçmediği için, fetüsü doğrudan etkilemez. Gün boyunca kan glikoz düzeyin! normal sınır içinde tutmak için gerekli olan insulin miktarı, kadından kadına değişmektedir. Birçok vakada, gebelik boyunca günde en az iki defa insulin kullanılmalıdır. Genelde gebelik ilerdikçe insuline olan ihtiyaç artmaktadır. Bu bazen, kanın glikoz Ayinin iyi kontrol edilmesi için, insulinin ayarlanma.sı gerektiği anlamına gelir. Evde kan glikoz düzeyinin Kikip edilmesi, ne kadar insuline ihtiyaç duyulduğunu tesbit etmek için gereklidir.

İnsülinle kontrol edilmesi gereken şekerli kadınların, kanın glikoz düzeyinin normal sınırlarda tuculması için çok iyi takip edilmeleri gerekir- Bunu yapmak yapmak için çok güvenli ve basit yöntemler bulunmaktadır. Sağlık bakım ekibinizle beraber sizin için en iyi yöntemi seçebilirsiniz. Gebelikten önce glikozun kontrol edilmesi, fetüsün organları gelişirken problemlerin olusmasını engelleyecektir.

Kan glikozunu ölçen aletler ya da renkli kağıt şeritler, evde kan glikoz düzeyinin ölçülmesi için kullanılabilirler. Her iki metotta daha basit bir alet, genelde parmağın uçundan olmak üzere, küçük bir damla kan almak için kullanılır. Kan, özel bir kağıttan yapılmış şerit üzerin konur ve oluşan renk bir karttaki renklerle karşılaştırılır. Ya da kağıt şerit, kanın glikoz düzeyin! ölçen bir alete yerleştirilir. Eğer doğru kullanılacaksa bu metotlar doğru sonuçlar vermektedir. Kanın glikoz düzeyleri gün boyunca değiştiği için, bir günde birkaç defa kontrol edilmelidir. Ne kadar sıklıkla kanımızdaki glikoz düzeyini ölçeceğiniz size söylenecektir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
wives cheat how married men cheat click here
click an abortion pill open

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık