Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE)

SLE, cilt, eklemler, böbrekler ve sinir sistemi başta olmak üzere bütün vücudu etkileyebilir. Burada, küçük deri sorunları olabilecek bir sinir sistemi, kalp ve kan damarlarının etkilendiği ya da böbrek yetersizligi oluştuğu durumlar da olabilir.

SLE, genç kadınlarda ve çocuk doğurma yaşlarında görülme eğilimindedir. Üremeyi etkilememektedir. Fakat düşük yapma, erken veya olu doğum riskini artırmaktadır. SLE, retüsün kalp hızım da düşürebilir.

SLE'li 10 kadının yaklaşık 3'ünde, gebelik sırasında hastalık kötüleşmekte ve doğumdan sonra alevlenme göstermektedir. Böbrekleri etkilenmemiş ve gebe kalmadan önce 6 ay süreyle hiç belirti görülmemiş bir kadın, en iyi gebeliği geçirmektedir.

SLE, corticosteroid adı verilen ilaçlarla tedavi edilmektedir. Bu ilaçlar gebelikle alındığında sadece ilaçların % 10'u plasentayı geçmektedir. Dolayısıyla fetüs çok az miktarda ilaca maruz kalmaktadır. Aspirin ya da benzeri ilaçlar eklem ağrısını gidermek için kullanılabilirler. Genelde ilaç dozu, fetüsün kanama geçirmesi gibi etkileri önlemek için düşük tutulmalıdır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
wife cheat dating for married men read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık