Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV)

SMV enfeksiyonu olan kişilerde belirtiler çok az olduğu için bu hastalığı tesbit etmek zordur. Belirtiler olarak kişilerde, ateş, yorgunluk, şişmiş lenf bezleri ve ağrılı boğaz vardır. Nadiren erişkinlerde SMV ciddi bir hastalığa yol açar. Her 10 insandan 6-7'sine SMV bulaşmasına rağmen, yaklaşık 10 kişiden 9'unda herhangi bir belirti ortaya çıkmayacaktır.

SMV enfeksiyonu, gebelikte ve doğumdan sonra ortaya çıkan problemlere yol açmaktadır. Çünkü virüs, bebeğe plasenta, vajen ve süt yoluyla geçebilmektedir. Diğer virüslerle olan enfeksiyonların aksine SMV enfeksiyonu, bir kişi önceden bu hastalığı geçirse de ya da kaninda koruyucu antikorlar oluşsa da, bu kişide tekrar oluşabilir. Fetüsün enfeksiyona yakalanma riski, annenin ilk enfeksiyona yakalandığı dönemde en yüksektir. Çok az sayıda kadın (100'de 2), ilk SMV enfeksiyonuna gebelikleri sırasında yakalanmaktadır. Eğer bu durum sözkonusu ise, fetüsün etkilenme ihtimali oldukça yüksektir, îlk SMV enfeksiyonunu gebeliğinde geçiren kadınlar arasında yapılan çalışmalar, bunların bebeklerinin yaklaşık yansının SMV enfeksiyonuna yakalandığım göstermiştir. Bebeklerden 10 tanesinden sadece l'inde belirtiler ortaya çıkmaktadır. Doğumda belirtileri olan bebekler, daha yüksek ölüm ya da ciddi hastalıkların ortaya çıkma riskine sahiptirler. SMV enfeksiyonuyla ilişkisi olan bazı problemler, şöyle sıralanabilir: Sarılılç (karaciğer normal olarak çalışmadığı zaman cilt ve gözlerin sarı renkte olmaları), mikrosefalı (çok küçük kafa ve sıklıkla zeka geriliği söz konusudur,) sağırlık ve göz sorunları...

SMV enfeksiyonunun tedavisi yoktur. Gebe bir kadın enfeksiyona yakalandığı zaman çok nadir belirti göstereceği için, tarama ya da genel testlerin yapılması faydalı değildir. SMV'nın nasıl yayıldığı tam olarak bilinmemekle beraber, yakın temas, tükürük, idrar ve cinsel yolla yayılabilir. SMV enfeksiyonuna yakalanmamanın en iyi yolu, virüsü taşıyan kişilerle yakın teması önlemek ve sık sık elleri yıkamaktır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
how to tell if wife has cheated women who want to cheat married men dating
infidelity why wifes cheat read here
how to cheat on husband find an affair signs of infidelity
open link married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık