ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ - HIZLI OKUMA KURSU

ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ - HIZLI OKUMA KURSU

HIZLI OKUMA ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

Hayatta, her şeyi daha kolay yapmanın bir yolu vardır; ama bir işi daha kolay yapmaya götüren yollar da zorluklarla doludur. HERKES HIZLI OKUYABİLİR MÎ?

'Hızlı Okumak' için,

• Belli düzeyde okuma bilgisine sahip olmanız.

• Daha verimli okuyabileceğiniz konusunda olumlu bir önyargınızın olması,

• Eski alışkanlıklarınızın oluşturduğu dirence karşı tembellik etmeyip, öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda çalışmalarınızı sürdürmeniz ve sonuç alıncaya kadar vazgeçmemeniz gerekir.

Uygulamaları 'hakkını vererek' yaparsanız beceri kazanır, okumada ustalaşırsınız.

Eğer,

• Hızlı okuma becerisin!, öncelikli ihtiyaçlarınız arasında görüyor ve buna inanıyorsanız.

• Daha fazla okuma gereği duyuyor ve buna zaman ayırıyorsanız/ayıracaksanız.

• Önerileri uygularken ilk zorlandığınız yerde vazgeçmeyecekseniz,

• Bu uygulamaları, belirsiz bir tarihe ertelemeyecekseniz. siz de hızlı okumayı öğrenebilirsiniz?
Türkiye'nin En Büyük Kişisel Gelişim Ve Kişisel Başarı Portalı



OKUMAK İÇİN YETERLİ ZAMAN BULAMAYANLARDAN MISINIZ?

İlginçtir, arzuladığımız birçok şeyi yapmaya zaman bulamamaktan yakınırız. Zamanım iyi kullanamamaktan yakınan bir dostunuza, 'zaman yönetimi' eğitimlerine birlikte katılmayı teklif etseydiniz, dostunuzun cevabı. "Bunun için yeterli zamanım yok.' seklinde olsa ne düşünürdünüz?

Her yıl, binlerce kursiyerim olur. Hepsinin amacı hızlı okumak; ancak birçoğunun bilinçaltında yatan başka beklentileri de var: 'Okuma Alışkanlığı Kazanmak!' Bazı kişiler, eksikliğim fark ettiği alışkanlığının (!) vicdanî rahatsızlığım yaşamakta, böyle bir seminer sayesinde bu alışkanlığı kazanabileceğini beklemektedir. Tıpkı, ehliyeti olup da araba kullanamayan bir kişinin, eğitimin! pekiştirmek için ralli kurslarına katılması gibi!

EN KIYMETLİ SON DAKİKALAR

Rutin yaptığımız işleri, o işi bitirmek için ayırdığımız toplam zaman diliminin % 20'sini kullanarak gerçekleştiririz. Diğer % 80'lik zaman diliminde o işin 'televolesi' ile ilgileniriz. Bunu ispatlamak için sadece kendinizi gözlemleyin:

• Telefon konuşmalarınızın % 80'i iletişim maksadınızın dışındaki konularla geçmekte.

• Gazeteden öğrenmek istediğiniz bilgileri. 10 dakika- da okuyabilirsiniz; fakat siz bunun için 50 dakika zaman harcayabiliyorsunuz!

• Müşterinizle iş bağlantılı görüşmeleriniz! 3-5 dakikalık bir sürede gerçekleştirebilirsiniz; ancak bu müşteriye 40-45 dakika gibi bir süre ayırarak onunla iş dışında konuşabiliyorsunuz.

• Aldığınız bir işi (veya ödevi) başlayıp bitirmek için gerekli zamanın 1/5'ini kullanarak sonuca ulaşıyorsunuz! (Bu da genellikle son dakikalar oluyor.)

Okumak için zaman bulamamaktan yakınıyor ve buna gerçekten inanıyor olabilirsiniz, bunu bir kez daha düşünmeye ne dersiniz? Belki fikriniz değişebilir!

YENİ BİR ALIŞKANLIK 21 GÜNDE OLUSUYOR

Neden istediğimiz saatte uyanamıyor, en sevdiğimiz gömleği sürekli giymekten vazgeçmiyor veya unutmamamız gereken şeyleri sıkça unutabiliyoruz? Niye her gün aynı lokantaya gidiyor, hep aynı dostlarla birlikte oluyoruz? Niye yemekten sonra canımız çay çekiyor? Niye her gün süt tüketmiyoruz?

Neden bazılarımız her gün kitap okumaya vakit bulamıyor? Neden bazıları, yatakta kitap okurken uyuyakalıyor? Tutum ve davranışlarımızı oluştururken. kişisel tercihlerimizin rolü inkar edilemez; ancak daha sonra bilinçli tercihler, yerini alışkanlıklarımıza bırakıyor.Psikologlar, yaptıkları araştırmada bir davranışın alışkanlığa dönüşebilmesi için. o davranışa 21 gün boyunca devam edilmesi gerektiği teorisin! savunuyorlar. İlk başta, kişiye zor gelen davranışlar, daha sonra zorlanmadan yapılabilecek otomatik davranışlara dönüşür. Yeni bir davranışı alışkanlık haline getirinceye kadar. 21 gün bilinçli bir çaba göstermeniz gerekir. "Acaba bu işin daha kolayı yok mu?" diye düşünenlerden olabilirsiniz. Biz de bu durumu düşünüp 7 güne indirgedik!

Damlayan suyun taşı deldiğini görmüşsünüzdür.Burada, taşı delen, suyun gücü mü yoksa sürekliliği mi? Düşünmeye değer...

ÖNCELİKLERİMİZ VE OKUMA – HIZLI OKUMA


Zaman, gerçekleştirmeyi arzuladığınız her şey için en vazgeçilmez sermaye. Uretilemeyen, biriktirilemeyen, durdurulamayan ve her gün tüketilen sınırlı bir sermaye... Bu durumda, rutine bağladığınız işleri daha etkili yaparak bunun dışındaki işlere daha kaliteli zaman ayırabilirsiniz.Okumak için yeterli zaman bulamamanın sıkıntısını çektiğiniz! düşünebilirsiniz. Bu konuda haklı olabilirsiniz. Belki zamanı, okumaya zaman bulamayacak kadar kötü kullanıyor da olabilirsiniz!

HIZLI OKUMAYI ÖĞRENMEK İÇİN NE KADAR ZAMAN AYIRMALIYIM?

Her gün evden işe giderken kullandığınız bir yol var. Yıllarca bu yolu kullanıyorsunuz. Derken bir arkadaşınız size kestirme bir yoldan bahsediyor. Ara sokaklardan geçiyor ve trafiğe yakalanmıyorsunuz ve bu nedenle 15 dakika zaman kazanıyorsunuz. Bu yolun kestirme olduğunu kabul etmeniz yetmiyor bir sure kullanmanız ve alışmanız gerekiyor. Bunu başlarda yapmazsaniz, daha sonra da gündeminizden düşürebiliyorsunuz. Eğer bu yolu kullanacaksanız, bir süre alışıncaya kadar kaybolmayı, eskisinden farklı bir yol izlemenin stresine girmeyi ve ilk uygulamanın hemen sonucunda çok iyi bir sonuç alamamayı da göze almanız gerekir. Siz bu kitabı okurken, biz de sizin yeni okuma alışkanlığınıza rehberlik yapacağız. Belki her zamankinden farklı günde 15 dakika fazladan zaman ayırmanız gerekecek. Belki de bu uygulamalar sizi sıkabilir, ama sabretmeniz gerekecek. Buna katlanabilirim ama "ne kadar sürecek" diye düşünebilirsiniz. 7 günde temelini atın 21 günde alışkanlık düzeyinde artık bir özel çaba sarf etmeden kullanabilirsiniz.

***REKLAM***

İZMİRDEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI VE SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] [email protected]

hızlı okuma, hizli okuma, hizli okumak, hızlı okuma kursları, hızlı okuma kursu, hızlı okuma teknikleri, hızlı okuma programı, hızlı okuma egzersizleri, hızlı okuma tekniği, kişisel gelişim, okuma, nlp, kitap okuma, hızlı okuma izmir, izmir hızlı okuma,
cheater link go
how to tell if wife has cheated women who want to cheat married men dating
redirect redirect why do married men cheat
redirect why some women cheat why women cheat on their husbands
abortion pill where to buy how is the abortion pill surgical abortion process

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık