Hızlı Okuma Sanatı

Hızlı Okuma Sanatı

Beynin dakikada 500 sözcükten fazlasını deşifre edebilir. Bunun için daha zeki olman gerekmez sadece göz ve beyin ilişkinin eğitilmesi gerekir. Ancak biz bu güne kadar kendimizi yavaş okumaya şartlandırdığımız için yeteneğimizi köreltmiş durumdayız. Bir kaleciye daha yumuşak toplar atarak belki kontrol etmesini kolaylaştırabilirsin ancak yakalama reflekslerini azaltarak onun meslek hayatım da karartmış olursun. Beynimiz ihtiyaçlarımızdan daha fazla gelişmiş bir aygıttır.

Etkin ve hızlı okumak sadece bir ayrıcalık değil, hızla gelişen dünyamızda zorunlu bir ihtiyaçtır. Tahminen okumayı sevmiyorsunuz, ancak okumaya mecbur olduğunuz şeyler var. İşiniz gereği okumak mecburiyetindesiniz. Okumayı seviyorsunuz ancak okumaya vakit ayıramıyorsunuz. Bunun gibi birçok söylem hepimiz için geçerlidir. Çünkü şu an yaşadığımız dünyada acımasız bir rekabet söz konusudur. Rakiplerinizi geride bırakarak ipi göğüslemeniz gerekiyor.
Okuma öğrenmenin en önemli ve en etkili yollarından biridir. Bilgiye ulaşmanın, öğrenmenin en kısa ve en etkili yolu da anlayarak hızlı okumadır. Hayatımızın her alanında olduğu gibi okuma hızınızı teknik çalışmalar ve devamlı eğitimlerle geliştirmeniz mümkündür. Nasıl ki atletler hızlarını antrenmanlarla artırabiliyorlar, sizler de anlayarak hızlı okuma teknikleri ile okuma hızınızı artırabilirsiniz.

Hızlı okuma tekniğini kullanarak okuma eyleminde bulunan kişi, dikkat ve konsantrasyonunu yükseltmekle birlikte, anlama kabiliyetini arttırır. Hızlı okuma teknikleri mantığı beyni sadece okuma eylemi ile meşgul etmekten geçer. Beyin çok hızlı düşünen harikulade bir organımızdır ve gözün ileteceği bilgiyi beklemek istemez. Göz doğru kullanıldığında beyin bilgileri kavramakta güçlük çekmeyecektir. Beyin yaramaz bir çocuk gibi sürekli meşgul olacak şeyler arayacak ve etraftaki değişimleri fark edecektir. Oysa okuma eyleminde bulunurken hızlı okuma teknikleri uygulanırsa, daha hızlı okuduğumuz sırada beynimiz başka şeyler düşünmeye fırsat bulamayacak ve sadece okuduğumuz yazıya odaklanacaktır.

Okumanın akışkanlığının bozulması konuyu kavramayı zorlaştıracak ve okuma yavaş olduğu kadar, kalıcı olmayan bir okuma şekli olacaktır. Hızlı okuma teknikleri becerisinde ise tek bir kelime yerine kelime grupları ele alınacak ve göz daha hızlı odaklanmış olacaktır. Bu sayede beyin kelimelerle uğraşmak zorunda kalmayıp kelime gruplarından gelen anlamları kavramaya çalışacaktır. Daha kısa sürede daha büyük ve anlamlı kelime gruplarını beyne yollayacak olan göz, beynin sadece okuma ile meşgul olmasını sağlayacaktır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık