Profesyonel Gibi İletişim Kurmak

Profesyonel Gibi İletişim Kurmak

Bir Profesyonel Gibi İletişim Kurmak için Geleceği Gözde Canlandırma Yönteminden Faydalanma...Ya iki yüz kişilik bir sunum ya gidip patronunuzla konuşmak ya da oturup eşinize kendinizi affettirmek için hazırla- myor olun zihninizin
size bu süreçte vereceği akıldan faydalanacaksınız.

1. Yaşayacağınız bütün olaylar ve yapacağınız her şeyin olacağı gelecekte bir zaman aralığı hayal edin. Bu zaman aralığının
yaşamak üzere olduğunuz deneyime karşılık bir nokta bulundurmasını sağlayın.

2. Şimdi kendinizi zihnen o olaydan sonraki zamana götürün. Olayın çoktan gerçekleştiğini hayal edin. Kendinizi olayla ilgi detayları hatırladığınız bir ruh haline sokun.

3. Artık her şeyi zarif ve doğal bir şekilde söylediğinize ve size cevap veren dinleyici kitlesine sahip olduğunuza göre nasıl
HİSSETTİĞİNİZİN farkına varın.

4. Artık mükemmel bir iş başarıp aynen istediğiniz gibi iletişim kurduğunuza göre bunun zihninizde nasıl GÖRÜNDÜĞÜNE
bakın. Yüzünüzde gülümseme ve ne kadar ihtişamlı olduğunuzla ilgili heyecanınızı görüyor musunuz?

5. Bu olaydan sonra kendi kendinizle konuşurken bunun KULAĞA nasıl GELDİĞİNİ fark edin. İç sesinizin, “Vay be! Çok kolaydı ”, “Bu kadar mükemmel bir çözüm bulabileceğimi tahmin bile edemezdim "ya da “Kendimle gurur duyuyorum" dediğini duyuyor musunuz? Bu olayın sonucu olarak ürettiğiniz ifadeler neler?

Patronunuzun, “Dediklerini takdir ediyorum. Doğru yoldasın ” ya da eşinizin, “Evet, nasıl hissettiğini anlıyorum" dediğini veya alkış seslerini duyuyor musunuz?

6. Gözde canlandırdığınız gelecek anına başkalarını dâhil ediniz. Güzel konuşmanızın bir sonucu olarak onların nasıl hissettiğini, sizinle ilgili dediklerini ve daha fazlasını duymak istediklerinin farkına varın, ilham verici sözlerinize başkalarının nasıl cevap verdiğini görerek kendinizi neşelendirin.

7. Deneyiminizin nasıl gittiğine yönelik gelen inancınız ne? Şimdi kendinizi güvenli ve ilginç bir insan olarak görüyor musunuz? Kendinizle ilgili yeni şeylerin, akıcı ve ikna edici bir şekilde konuştuğunuzun farkında mısınız? Fevkalade bir iş çıkardığınız için kendinizi kutlarken rahat hissediyor musunuz,? Gelecekteki bu anda kendinizi harikulade iletişim kuran bir insan olarak yaşamaya istekli misiniz?

Kendinize bu oyunu oynamak için ne kadar çok zaman verirseniz, yaratıcı ve ikna edici bir şekilde ve kalpten konuşmak sizin için daha kolay olacaktır. Bu gelecek anının gerçek olduğunu GÖRME, HİSSETME, DUYMA ve buna İNANMAYA isteğinizin oranı gerçekten fevkalade bir konuşmacı olabilme oranınıza paraleldir.

Zirvede olanların hayata geldikleri anda başarıya kavuşmadıklarını hatırlayın. Bazıları hayatlarının erken bir döneminde
insanların kendilerine güven duymalarını sağlayan ve yaşamlarını şekillendiren deneyimler yaşamışlardır. Diğerleriyse bu yöntemleri hayatlarının ilerleyen zamanlarında öğrenmek zorunda kalmışlardır.

Yine de geçmişlerindeki korkuları, fobileri ve negatifprogramlamayı aşmışlardır. Bunu ne zaman öğrendiğiniz önemli değil. Öğrenmeniz önemli. Geleceğinizi sürekli şu an oluyormuş gibi yaşayarak süreci büyük oranda hızlandırabilirsiniz.
Sizin için zihinsel engeller teşkil eden zor deneyimleryaşadıysanız onları gelecekte nasıl yaşayacağınız konusunda seçme şansınız var. Tanımadığınız insanlarla dolu bir odada olduğunuzu düşündüğünüzde kötü hislere odaklanabilirsiniz veya bu deneyimden hemen sonra geleceği düşleyebilir ve geçmişte yaşananları atlatmanın ne kadar iyi hissettirdiğini hayal edebilirsiniz. “Geçmişi geçmişte bırakmak çok güzel değil mi? Tanışmadığım insanlarla konuşmak hoşuma gidiyor. Onları hep çok ilgi çekici bulmuşumdur”gibi şeyler söylerken kendinizi duyun.

Peki, radyo programının nasıl gittiğini hâlâ merak ediyor musunuz? Hayatımı değiştiren bir deneyimdi. Şüphelerimi,
korkularımı ve kusma isteğimi bastırarak kendime nasıl bir hediye verdiğimin farkında vardım. Sonsuza kadar sahip olacağım kendimle ilgili yeni bir inanç, konumla ilgili konuşabileceğime ve söyleyecek çok fazla şeyim olduğuna dair bir inançla ortaya çıktım. Zihinlerimizin bütün öğrendiklerimize, okuduğumuz kitaplara ve ettiğimiz sohbetlere ulaşımı olduğuna inanıyorum.

Zihnimizin doğru bilgiyi doğru zamanda anımsayacağına inanıyorum. Bu inanç, kendimi geleceğe sürekli götürmem ve ortaya çıkacak zorlukla gerçekten yüzleşmeden sonucu da gerçekmiş gibi yaşamamın bir sonucu. Zihnim bilinçsizce herkesle her koşulda konuşurken rahat olduğuma inanıyor. Bilinçsiz olarak zihnim bu olayları gerçekmiş gibi algılayıp bu sonuçları desteklemeye yönelik inançlar benimsedi. Şimdi sosyal bir ortama, bir toplantıya, sunuma gittiğinizde ya da eşinizle oturup konuştuğunuzda zihniniz doğru zamanda doğru şeyi söylemenize yardım edecek.
Wendi’nin radyodaki korkusunu aşmasına dair anekdotu, başaramayacaklarını düşünen insanlar için mükemmel bir hikâye. Wendi, daha sonra mükemmel ve pek de mükemmel olmayan, eğitimcilerle deneyimleri hakkında başka bir hikâyesini paylaşacak.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık