İş Dünyası

Pazarlama Stratejileri Ve Karar Alma Mekanizması

Pazarlama  Stratejileri  Ve  Karar  Alma  Mekanizması

Pazarlama Stratejileri Ve Karar Alma Mekanizması Daha sonra bu ana başlıklar altında bir çok yan başlıklarla üretim ve pazarlama meselesi etraflıca ele alınmış, ürünün üretiminden tüketicinin evine kadar aldığı yol izah edilmiş ve nasıl daha çok üretip, daha çok insanlara ulaştırıp piyasada rekabet edebilirim sorusuna cevap aranmıştır. **Mamul stratejileri: İdeal bir pazarlama yöneticisi olabilmek için mamullerin ne olduğunu ve tüketicinin ihtiyacının ve ilgisinin nasıl daha iyi karşılanabileceğini bilmek gerekir. 1 . Mamul Tanıtımı &...Devamını Oku »

Şirket Yönetimi

Şirket Yönetimi

Şirket Yönetimi Dinazor Şirketler Müzesi: amaçlarını yeniden belirlemek ve kendilerini yeniden düzenlemek ihtiyacıyla karşılaşan şirketlerdir. İş dünyasında şirketlerin bazıları daha şimdiden kurtarılamama tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bunlara dinazorlaşmış şirketler deniyor. Uyum kabiliyeti olmayan bu şirketlerin pek çoğu yüzyılın sonuna kadar kaybolup gideceklerdir. Şirketlerin çoğu 1955-1970 yılları arasında kesintisiz ve düzenli bir büyüme gösterdi. Fakat bu zamandan sonra olaylar alışılan ve tahmin edilen bir şekilde değil, giderek sürprizlerle dolu ve alışılmadık bir tarzda gelişti. İşte bu durumda şirketlerin bu değişime uyum sağlaması sorunu ortaya çıktı. Yöneticile...Devamını Oku »

Profesyonel Sekreter Olmak

Profesyonel Sekreter Olmak

Profesyonel Sekreter Olmak Sekreterler ve yönetici asistanları için bir masaüstü kaynak eser. Bu açıdan bir defa okunup bir kenara bırakılacak bir eser değil. Kitapta, şirketlerde sekreter ve yönetici asistanlarının etkinliğini ve verimliliğini artırmanın yolları anlatılıyor. Bu yollar anlatılırken aynı zamanda sekreterlerin karşılaşabileceği problemler ve bu problemlere çözümler sunuluyor. Kitaptaki konular örneklerle ve şekillerle izah edilmeye çalışılmış fakat yeterli değil. “Patronun rahat ve verimli çalışmasını sağlama” düşüncesiyle kaleme alınmış. Sadece sekreterlerin ve yönetici asistanlarının değil, hiyerarşik bir idare sisteminin öğesi olan herkes için faydalı olabilir. *Devamını Oku »

İnsan Kaynakları Yönetiminde Değişimler

İnsan Kaynakları Yönetiminde Değişimler

İnsan Kaynakları Yönetiminde Değişimler Ticari çevrelerin gelişim ve değişim süreçleri göz önünde bulundurulduğunda, alış-veriş ilişkileri ve piyasalar günümüze göre daha az değişken, teknoloji statik, müşteriler pasif, piyasaya ulaşım hızı oldukça yavaş, firmalar arası rekabet yalnızca sektörel ve bölgeseldi. 1960’lar sonrası tüm dünya bir değişim sürecine girdi. Müşteriler pasif konumlarından çıkıp, daha fazla, daha iyi, daha ucuz ve daha hızlı hizmet talep etmeye başladılar. İşverenler ise bu yeni tip müşteri kitlesinin taleplerini giderebilmek için yenilik arayışlarına girdiler. 20. yüzyıla gelin...Devamını Oku »

İşinde Terfi Etmenin Yolları

İşinde Terfi Etmenin Yolları

İşinde Terfi Etmenin Yolları Üzerinize düşen görevleri, hatta daha fazlasını yapıyor ama bir türlü o beklediğiniz terfiyi alamıyor musunuz? Bunun sorumluluğunu başkalarında aramaya başlamadan önce, başarının kendi çizdiğiniz bir yol olduğunu ve bunun şansla ilgisi olmadığını kabullenmeniz gerekir. Eğer beklediğiniz terfiyi alamadığınız bu durumu bir kez bile yaşadıysanız, artık sizinle ilgili kararları başkalarının vermesini beklemekten vazgeçip kariyerinizin kontrolünü elinize almalısınız. İş veya kariyer değiştirme planları kurmak yerine, başarılı bir terfi planı oluşturmakla işe başlayabilirsiniz. Kimse şirketinize ne kadar katkıda bulunduğunuzu bilmiyorsa, beklemeye devam edeceğiniz neredeyse kesindir. Bu yüzden ilk adım olarak...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık