İş Dünyası

Kariyer Basamaklarında Yükselmek İçin Ne Yapmalısınız

Kariyer Basamaklarında Yükselmek İçin Ne Yapmalısınız

Kariyer Basamaklarında Yükselmek İçin Ne Yapmalısınız Kariyerinizde ve hayatınızda değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? Kendinizi geliştirmek ve çevre edinmek mi istiyorsunuz. Uzmanların hazırladığı bu 10 strateji size yardımcı olabilir. * İşe kendinizle başlayın. - Kendinize ve hayatınıza objektif olarak bakın. Kariyerinizde ilerlemek istediğiniz yola doğru ilerliyor musunuz? Hayatınız yolunda gidiyor mu? Kişisel ve kariyerinizle ilgili gelişiminize devam ediyor musunuz? Sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz? * Öz kaynağınızı iş ortamında değerlendirin - Güçlü olduğunuz yanlar ve değerleriniz neler? İş yetenekleriniz, uzmanlık alanınız, ilişkil...Devamını Oku »

Kariyer Nedir?

Kariyer Nedir?

Kariyer Nedir? Kariyer sözcüğünün günlük yaşamda birçok kullanım alanı vardır. Kariyer kavramı kimilerine göre belirli bir alanda uzmanlık gerektiren meslek olarak; kimilerine göre ise belirli bir iş alanında ilerlemeyi, çalışılan firmada yükselmeyi ifade eder. Bir diğer görüşe göre ise kariyer, bireylerin hayatları boyunca kazandıkları beceriler ve deneyimler doğrultusunda yön verdikleri, gelişim ve değişime açık bir süreçtir. Bu süreçte bireylerin kariyer hedefleri ve kariyerlerine bakış açıları değiştikçe, kariyerlerinin de değişmesi doğaldır. Önemli olan bireylerin kişisel memnuniyetleri ve profesyonel hedefleri doğrultusunda istedikleri işte çalışmalarıdır. Kariyer değiştirmek hiçbir zaman kolay değildir. Etrafınızdaki herkes sizin yanlış yaptığınızı, çoğu arkadaşınız...Devamını Oku »

Ofis İçi İletişim Sorunları Ve Çözümleri

Ofis İçi İletişim Sorunları Ve Çözümleri

Ofis içi iletişim sorunları ve çözümleri Hangi sektörde olursa olsun yönetici ile çalışanlar arasında zaman zaman sorunlar çıkması kaçınılmazdır. Eğer bu sorunlar düzgün bir şekilde ifade edilirlerse, bireyler ve şirketler daha güçlü iş ilişkilerine sahip olabilir ve problemlere yenilikçi çözümler oluşturulabilir. Problemleri çözme yaklaşımı bu noktada çok önemlidir. Günümüzde çoğu insan sorunları, onlardan kaçarak veya uzak durarak çözmeye çalışıyor. Bu iki yaklaşım, kimi durumlarda etkili olabilirler; ama kimi zaman da problemlerle yüzleşme ve çözmeye çalışma daha etkili bir yöntemdir. Bu yaklaşım probleme dahil olan herkesi kapsadığı için daha yaratıcı ve uzun vadede etkili olabilecek çözümler üretilebilir; çünkü her iki tarafında görüşleri alınarak en uygun o...Devamını Oku »

Kariyer Nasıl Yönetilir

Kariyer Nasıl Yönetilir

Kariyer Nasıl Yönetilir İçinde bulunduğumuz çağda dünya ekonomisi oldukça büyük değişiklikler yaşamaktadır. Eski teknolojiye sahip klasik iş alanları çağın gerisinde kalmanın sıkıntısı ile ekonomik zorluklar yaşamakta, küçülme ve çalışanlarının işine son verme eğilimi göstermektedirler. Diğer yönde ise bilim ve teknolojinin oldukça hızlı ilerlemesi yeni iş alanlarının ortaya çıkmasına yol açmış ve bu alanlara yatırım yapan firmalar eğitilmiş personel sıkıntısı çekmeye başlamışlardır. Küresel olarak değişen ekonomik koşullar ve politikalar tüm dünya çalışanlarını aynı oranda etkilemiş ve bu belirsiz koşullarda hiç bir firmanın çalışanlarına iş garantisi sağlayamayacağı gerçeği meydana çıkmıştır. Dünyanın ticari entegrasyonu ile birlikte yıkılması imkansız gibi görünen çok uluslu firmalar yok olmakta, ortak pazar gibi oluşumlar rekabeti dayanılamayacak boyutlara ulaştırmaktadırlar. Uluslararası finans p...Devamını Oku »

Kariyerinizde Yükselmek İçin İletişim Becerileri Geliştirin

Kariyerinizde Yükselmek İçin İletişim Becerileri Geliştirin

Kariyerinizde Yükselmek İçin İletişim Becerileri Geliştirin Kariyerinize profesyonel anlamda en fazla katkıda bulunacak olan özelliğiniz nedir sizce? Bilgisayar becerileriniz, iki dil bilmeniz veya bölümü birincilikle bitirmeniz mi? Sanırım hiçbiri değil. Mülakata girdiğiniz andan itibaren, tüm iş hayatınız iletişim üzerine kurulu. Günün neredeyse tamamını iş arkadaşlarıyla, müşterilerle ve üçüncü kuruluşlarla iletişim kurarak geçiyoruz. Plan yapmak için, ilişki kurmak için, problemlere çözüm bulmak için, fikir sunmak ve geliştirmek için, tartışmak için, pazarlamak için... İletişim becerilerimizin yaptığımız iş açısından ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursak, ve iletişimin sosyal hayatımızın temel taşı olduğunu, iş yerlerinde kurulan iletişimin oldukça nitelikli olduğunu varsaymamız gerekir. İşyerinde p...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık